‘Çiftçilikten Lüks Otel’de Şefliğe’ HEM hayatlara dokunmaya devam ediyor

DÜNYA 08.02.2024 - 23:16, Güncelleme: 08.02.2024 - 23:16 2989+ kez okundu.
 

‘Çiftçilikten Lüks Otel’de Şefliğe’ HEM hayatlara dokunmaya devam ediyor

Burdur’un Çavdır İlçesine bağlı Ambarcık Köyünde çiftçilik yapan Yunus Gürbüz Halk Eğitimi Merkezinde (HEM) aldığı eğitimle 5 yıldızlı otelde Şef Aşçı oldu.
Bir yakınının tavsiyesiyle liseyi bitirdikten sonra HEM’in Aşçılık Kurusuna katılan Yunus Gürbüz, günler süren eğitimi başarı ile tamamlayarak Aşçılık Belgesini aldı. Staj için Antalya Titanic Deluxe Golf Belek Otele başvuran Yunus Gürbüz, staj süresi bitince kısa bir zamanda şefliğe yükseldi. Hayatını değiştirdiği için Burdur HEM’e teşekkür eden Şef Gürbüz, “Ben köyümde çiftçi olarak çalışıyordum, HEM’de aldığım kaliteli eğitimle Aşçı oldum. Staj için gittiğim lüks otelin şu an Şef Aşçısıyım. Bana bir meslek kazandıran, hayatıma dokunan, çok iyi bir maaşla iyi bir yerde çalışmama sebep olan Burdur HEM’ne ve bana çok şey öğreten Eğitmenlerine teşekkür ediyorum. Gençlere tavsiyem benim gibi bu kurslara gidip bir meslek sahibi olarak hayatlarını değiştirsinler” dedi. Burdur HEM olarak Yunus Gürbüz gibi birçok gencin hayatlarına dokunduklarını anlatan Aşçılık Bölümü Eğitmeni Halil Murat, “Yunus gibi birçok kursiyer bize geldiği zaman aşçılık konusunda deneyimleri olmuyor. Hatta bazı öğrencilerimiz yumurta bile pişirmemiş hayatında ama bize burada sabredip eğitimi tamamladıktan sonra usta birer aşçı olarak mezun oluyorlar. Birçok öğrencimiz şu an lüks otellerde ve lokantalarda şef olarak çalışıyorlar. Bizim en büyük gururumuz onları bu kursta edindikleri meslekle güzel yerlere gelmeleridir” şeklinde konuştu. Şef Gürbüz şuan lüks otelde çalışmaya devam ediyor.    
Burdur’un Çavdır İlçesine bağlı Ambarcık Köyünde çiftçilik yapan Yunus Gürbüz Halk Eğitimi Merkezinde (HEM) aldığı eğitimle 5 yıldızlı otelde Şef Aşçı oldu.

Bir yakınının tavsiyesiyle liseyi bitirdikten sonra HEM’in Aşçılık Kurusuna katılan Yunus Gürbüz, günler süren eğitimi başarı ile tamamlayarak Aşçılık Belgesini aldı. Staj için Antalya Titanic Deluxe Golf Belek Otele başvuran Yunus Gürbüz, staj süresi bitince kısa bir zamanda şefliğe yükseldi.

Hayatını değiştirdiği için Burdur HEM’e teşekkür eden Şef Gürbüz, “Ben köyümde çiftçi olarak çalışıyordum, HEM’de aldığım kaliteli eğitimle Aşçı oldum. Staj için gittiğim lüks otelin şu an Şef Aşçısıyım. Bana bir meslek kazandıran, hayatıma dokunan, çok iyi bir maaşla iyi bir yerde çalışmama sebep olan Burdur HEM’ne ve bana çok şey öğreten Eğitmenlerine teşekkür ediyorum. Gençlere tavsiyem benim gibi bu kurslara gidip bir meslek sahibi olarak hayatlarını değiştirsinler” dedi.

Burdur HEM olarak Yunus Gürbüz gibi birçok gencin hayatlarına dokunduklarını anlatan Aşçılık Bölümü Eğitmeni Halil Murat, “Yunus gibi birçok kursiyer bize geldiği zaman aşçılık konusunda deneyimleri olmuyor. Hatta bazı öğrencilerimiz yumurta bile pişirmemiş hayatında ama bize burada sabredip eğitimi tamamladıktan sonra usta birer aşçı olarak mezun oluyorlar. Birçok öğrencimiz şu an lüks otellerde ve lokantalarda şef olarak çalışıyorlar. Bizim en büyük gururumuz onları bu kursta edindikleri meslekle güzel yerlere gelmeleridir” şeklinde konuştu. Şef Gürbüz şuan lüks otelde çalışmaya devam ediyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.