Dikkat: Makyaj yaparken sağlığınızdan olmayın!

DÜNYA 01.02.2024 - 22:16, Güncelleme: 01.02.2024 - 22:16 2895+ kez okundu.
 

Dikkat: Makyaj yaparken sağlığınızdan olmayın!

Dövizin artmasıyla birlikte kozmetik sektöründe de sahte ürünler yapılarak satışa çıkmaya başladı.
  Burdur’da faaliyet gösteren Takıalem işletmecisi Okan Bekdemir, vatandaşı sahte kozmetik ürünlerine karşı uyardı. Vatandaşın bilmediği yerden kozmetik ürünle almaması gerektiğini söyleyen Okan Bekdemir, “Sahte ürün satın almanın artık bir tüketici tercihine dönüştüğünü kabullenebiliriz; ancak işin sağlık boyutu söz konusu olduğunda tüketicinin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Özellikle kapış kapış satılan sahte kozmetik ürünlerindeki tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz. Son yıllarda çılgınca artan kozmetik talebi, elbette yeni girişimleri de beraberinde getiriyor.” dedi. Geçtiğimiz yıllarda bir kadının kullandığı ürün yüzünden dudağının yandığını anlatan Bekdemir, “Kayıt dışı sahte kozmetik, tüm sağlık analizi ve denetimlerden bağımsız anlamına geliyor; bu da üretimde kullanılan maddeleri sorgulatıyor. Geçtiğimiz yıllarda sahte ruj kullanan Avustralyalı bir kadının dudağında yanık meydana gelmişti, bir başka kullanıcı da sahte kozmetikten sonra alerjik reaksiyona bağlı yüz ve göz şişkinliği ile haber olmuştu. Bunlar nispeten iyi örnekler tabii, zararlı kimyasalların uzun vadeli etkileri bilinmiyor. Bu ürünlerde kullanılan kimyasallar bilinmediği için, ileride yaratacakları etki de bilinmiyor. Cilde direkt temas eden, dudaklar yoluyla bir kısmı yenilen kimyasallar vücuda geri dönüşü olmayan zararlar veriyor olabilir” şeklinde konuştu.    
Dövizin artmasıyla birlikte kozmetik sektöründe de sahte ürünler yapılarak satışa çıkmaya başladı.

 

Burdur’da faaliyet gösteren Takıalem işletmecisi Okan Bekdemir, vatandaşı sahte kozmetik ürünlerine karşı uyardı.

Vatandaşın bilmediği yerden kozmetik ürünle almaması gerektiğini söyleyen Okan Bekdemir, “Sahte ürün satın almanın artık bir tüketici tercihine dönüştüğünü kabullenebiliriz; ancak işin sağlık boyutu söz konusu olduğunda tüketicinin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Özellikle kapış kapış satılan sahte kozmetik ürünlerindeki tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz. Son yıllarda çılgınca artan kozmetik talebi, elbette yeni girişimleri de beraberinde getiriyor.” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda bir kadının kullandığı ürün yüzünden dudağının yandığını anlatan Bekdemir, “Kayıt dışı sahte kozmetik, tüm sağlık analizi ve denetimlerden bağımsız anlamına geliyor; bu da üretimde kullanılan maddeleri sorgulatıyor. Geçtiğimiz yıllarda sahte ruj kullanan Avustralyalı bir kadının dudağında yanık meydana gelmişti, bir başka kullanıcı da sahte kozmetikten sonra alerjik reaksiyona bağlı yüz ve göz şişkinliği ile haber olmuştu. Bunlar nispeten iyi örnekler tabii, zararlı kimyasalların uzun vadeli etkileri bilinmiyor. Bu ürünlerde kullanılan kimyasallar bilinmediği için, ileride yaratacakları etki de bilinmiyor. Cilde direkt temas eden, dudaklar yoluyla bir kısmı yenilen kimyasallar vücuda geri dönüşü olmayan zararlar veriyor olabilir” şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.