E. Coli Salgını: Fast-Food Zincirleri Soğanları Menülerinden Çıkardı

DÜNYA 25.10.2024 - 10:51, Güncelleme: 25.10.2024 - 10:51 239 kez okundu.
 

E. Coli Salgını: Fast-Food Zincirleri Soğanları Menülerinden Çıkardı

McDonald's'ta başlayan E. Coli salgını ABD genelinde yayılmaya devam ediyor.
   Federal sağlık yetkilileri, salgının kaynağı olarak Kaliforniya merkezli bir tedarikçinin sağladığı taze soğanları işaret etti. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre, 10 eyalette toplam 49 kişi E. Coli bakterisine yakalandı; 10 kişi hastaneye kaldırıldı, bir kişi ise hayatını kaybetti. Soğanlar Menülerden Çıkarıldı Bu sağlık tehdidine karşı Taco Bell, Pizza Hut, KFC ve Burger King gibi fast-food zincirleri taze soğanları menülerden kaldırarak önlem aldı. Yum Brands, halk sağlığına öncelik verdiklerini ve bu kararın tedbir amaçlı olduğunu belirtti. Tedarik Zincirinde Geri Çağırma ve İmha Taylor Farms tarafından Colorado'da üretilen potansiyel olarak kontamine soğanlar, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından geri çağrıldı. Burger King, Taylor Farms’tan aldığı soğanları imha ettiğini açıklarken, diğer restoran zincirleri tedarik zincirlerini gözden geçirerek müşterilerinin güvenliğini sağlamak için ek adımlar attı.  FDA ve CDC, salgının kaynağını detaylı şekilde araştırmaya devam ediyor.
McDonald's'ta başlayan E. Coli salgını ABD genelinde yayılmaya devam ediyor.

 

 Federal sağlık yetkilileri, salgının kaynağı olarak Kaliforniya merkezli bir tedarikçinin sağladığı taze soğanları işaret etti. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre, 10 eyalette toplam 49 kişi E. Coli bakterisine yakalandı; 10 kişi hastaneye kaldırıldı, bir kişi ise hayatını kaybetti.

Soğanlar Menülerden Çıkarıldı

Bu sağlık tehdidine karşı Taco Bell, Pizza Hut, KFC ve Burger King gibi fast-food zincirleri taze soğanları menülerden kaldırarak önlem aldı. Yum Brands, halk sağlığına öncelik verdiklerini ve bu kararın tedbir amaçlı olduğunu belirtti.

Tedarik Zincirinde Geri Çağırma ve İmha

Taylor Farms tarafından Colorado'da üretilen potansiyel olarak kontamine soğanlar, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından geri çağrıldı. Burger King, Taylor Farms’tan aldığı soğanları imha ettiğini açıklarken, diğer restoran zincirleri tedarik zincirlerini gözden geçirerek müşterilerinin güvenliğini sağlamak için ek adımlar attı. 

FDA ve CDC, salgının kaynağını detaylı şekilde araştırmaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.