Elektrikli araç kullanalar için uzmanından kış uyarısı

DÜNYA 29.12.2023 - 21:42, Güncelleme: 29.12.2023 - 21:42 2006+ kez okundu.
 

Elektrikli araç kullanalar için uzmanından kış uyarısı

Motor Ustası Şirin Aslan kışın gelmesiyle birlikte kullanılmayan elektrikli bisiklet, motor, scooter gibi araçların nasıl muhafaza edileceği hakkında önemli bilgiler verdi.
Daha çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşım çözümü olan elektrikli araçlar, yalnızca elektrik enerjisi ile çalışır ve belirli bir menzilde yol alabilir. Elektrikli araçların batarya ve şarj yüzdesi kontrol edilmesi gereken ilk konulardan biri olduğunu belirten Motor Ustası Şirin Aslan, “Bataryası tamamen boşalmış bir elektrikli araçlar uzun süre boyunca şarj edilmezse arızalanabilir. Bu durumdan kaçınmak için kış mevsiminde de elektrikli aracın aküsü kontrol edilmeli ve batarya belirli aralıklarda şarj edilmelidir. Şarj yüzdesi en az yarıya kadar doldurulmalıdır. Tam olarak şarj edilip uzun süreler boyunca saklanması ise pil performansının düşmesine neden olabilir. Elektrikli araçların şarj edilme süresi ise modelin özelliklerine göre farklılık gösterebilir” dedi. Sıcaklık Düzeyini Ayarlamak Kış mevsiminde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte uygun ortamın sağlanamadığı durumlarda elektrikli araçların bozulacağını vurgulayan Şirin Aslan, “Bu durumun önüne geçmek için elektrikli araç 15 ile 25 derece arasında tutulmalıdır. Aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda elektrikli araç bataryası geçici veya kalıcı olarak çalışmayabilir. -10 derecenin altında ya da 40 derecenin üstündeki ortamlarda elektrikli araçların muhafaza edilmesi doğru değildir” şeklinde konuştu. Elektrikli araç fren ve tekerleği düzenli olarak kontrol edilmeli si gerektiğini aktaran Aslan, “Elektrikli araç mümkün olduğunca serin ve kuru alanlarda saklanmalıdır. Doğrudan yağmur veya güneş ışığı gören elektrikli araçların kullanım ömrü azalabilir. Kış mevsiminde ise elektrikli araç tekerleği yağmur, dolu ve kardan zarar görebilir. Bu nedenle olumsuz hava şartlarına karşı araçlar kullanılmadığı sürece güvenli bir ortamda muhafaza edilmelidir”dedi.
Motor Ustası Şirin Aslan kışın gelmesiyle birlikte kullanılmayan elektrikli bisiklet, motor, scooter gibi araçların nasıl muhafaza edileceği hakkında önemli bilgiler verdi.

Daha çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşım çözümü olan elektrikli araçlar, yalnızca elektrik enerjisi ile çalışır ve belirli bir menzilde yol alabilir.

Elektrikli araçların batarya ve şarj yüzdesi kontrol edilmesi gereken ilk konulardan biri olduğunu belirten Motor Ustası Şirin Aslan, “Bataryası tamamen boşalmış bir elektrikli araçlar uzun süre boyunca şarj edilmezse arızalanabilir. Bu durumdan kaçınmak için kış mevsiminde de elektrikli aracın aküsü kontrol edilmeli ve batarya belirli aralıklarda şarj edilmelidir. Şarj yüzdesi en az yarıya kadar doldurulmalıdır. Tam olarak şarj edilip uzun süreler boyunca saklanması ise pil performansının düşmesine neden olabilir. Elektrikli araçların şarj edilme süresi ise modelin özelliklerine göre farklılık gösterebilir” dedi.

Sıcaklık Düzeyini Ayarlamak

Kış mevsiminde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte uygun ortamın sağlanamadığı durumlarda elektrikli araçların bozulacağını vurgulayan Şirin Aslan, “Bu durumun önüne geçmek için elektrikli araç 15 ile 25 derece arasında tutulmalıdır. Aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda elektrikli araç bataryası geçici veya kalıcı olarak çalışmayabilir. -10 derecenin altında ya da 40 derecenin üstündeki ortamlarda elektrikli araçların muhafaza edilmesi doğru değildir” şeklinde konuştu.

Elektrikli araç fren ve tekerleği düzenli olarak kontrol edilmeli si gerektiğini aktaran Aslan, “Elektrikli araç mümkün olduğunca serin ve kuru alanlarda saklanmalıdır. Doğrudan yağmur veya güneş ışığı gören elektrikli araçların kullanım ömrü azalabilir. Kış mevsiminde ise elektrikli araç tekerleği yağmur, dolu ve kardan zarar görebilir. Bu nedenle olumsuz hava şartlarına karşı araçlar kullanılmadığı sürece güvenli bir ortamda muhafaza edilmelidir”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.