İkinci el pazarına faiz darbesi!

DÜNYA 18.12.2023 - 21:33, Güncelleme: 29.12.2023 - 19:33 1772+ kez okundu.
 

İkinci el pazarına faiz darbesi!

Burdur’da ikinci el araç piyasası durdu. Galericiler araç satamamaktan, vatandaş alamamaktan sitem ediyor.
 Bankaların faiz oranlarını yükseltmesi ise araç piyasasını çıkmaza soktu. Burdur’da galerici esnafı 2 aydır ikinci el araç piyasasını kilitlendiğinden yakınıyor. Faiz oranlarını aşırı yükseltmesi, tüketiciyi bankalara para yatırmaya yöneltti. Eskiden yatırım aracı olarak görülen araçlar, artık satılmıyor. Vatandaş da daha fazla para kazanmak için parasını bankalara yatırıyor. Burdurlu galericiler bu durumdan şikayetçi. Araba pazarına müşterinin gelmediğini belirten Galerici Esnafı Alperen Çetinkaya, bankalardan faiz indirimi ve otomobil kredilerinde daha düşük faiz istiyor.  Vatandaşın daha yüksek geliri olduğu için arabasını satıp bankaya yatırdığını anlatan Alperen Çetinkaya “İkinci el araç piyasası çok durgun. İki aydır iş yapamıyoruz. Bankaların faizleri yükseltmesiyle birlikte piyasa kilitlendi. Satış yapamıyoruz. Alım gücü daralan vatandaş araç alamıyor. Fiyatlar yükselince satış kalmadı. Bankaların kredileri indirmesi lazım. Vatandaş kredi çekemiyor. Kredi çekemeyince araba alamıyor. Eskiden araçlar yatırım amaçlı idi. Şimdi herkes paraları bankaya yatırıyor” dedi.
Burdur’da ikinci el araç piyasası durdu. Galericiler araç satamamaktan, vatandaş alamamaktan sitem ediyor.

 Bankaların faiz oranlarını yükseltmesi ise araç piyasasını çıkmaza soktu.

Burdur’da galerici esnafı 2 aydır ikinci el araç piyasasını kilitlendiğinden yakınıyor. Faiz oranlarını aşırı yükseltmesi, tüketiciyi bankalara para yatırmaya yöneltti. Eskiden yatırım aracı olarak görülen araçlar, artık satılmıyor. Vatandaş da daha fazla para kazanmak için parasını bankalara yatırıyor. Burdurlu galericiler bu durumdan şikayetçi. Araba pazarına müşterinin gelmediğini belirten Galerici Esnafı Alperen Çetinkaya, bankalardan faiz indirimi ve otomobil kredilerinde daha düşük faiz istiyor. 
Vatandaşın daha yüksek geliri olduğu için arabasını satıp bankaya yatırdığını anlatan Alperen Çetinkaya “İkinci el araç piyasası çok durgun. İki aydır iş yapamıyoruz. Bankaların faizleri yükseltmesiyle birlikte piyasa kilitlendi. Satış yapamıyoruz. Alım gücü daralan vatandaş araç alamıyor. Fiyatlar yükselince satış kalmadı. Bankaların kredileri indirmesi lazım. Vatandaş kredi çekemiyor. Kredi çekemeyince araba alamıyor. Eskiden araçlar yatırım amaçlı idi. Şimdi herkes paraları bankaya yatırıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.