İNCİRHAN ÇEŞMESİ ASIRLAR SONRA SİYA KAVUŞTU

GÜNDEM 29.06.2021 - 13:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3675+ kez okundu.
 

İNCİRHAN ÇEŞMESİ ASIRLAR SONRA SİYA KAVUŞTU

Bucak İlçesinde sit alanı içerisinde bulunan İncirhan çeşmesinde kanal temizliği ve kaptaç sistemi çalışması yapıldı.
Bucak Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Meşhur tarihi incirhan sit alanı içinde bulunan çeşmenin bir gözünde akar suyun kesilmek üzere olduğuyla vatandaşlarımız tarafından Bucak Belediyesine şikayetler geliyordu. İlgili bölümümüz tarafından Yapılan incelemeler sonucu gözün tamamen tıkandığı bu nedenle de açılması gerektiği tesbit edildi. Bulunan alanın tarihi olması sebebiyle Antalya vakıflar bölge müdürlüğünden kazı izni talebi alındıktan sonra gerekli çalışmalara başlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda suyun kesilme nedeni ortaya çıkartıldı. Burdur müze müdürlüğü yetkililerinden sorumlu kişiler kontrolünde çevresindeki tarihi dokuya zarar vermeden suyun gözü açılmış ve temizlenmiştir. Tekrar tıkanması durumunda kazı yapmadan temizlenmesini sağlayacak kaptaç sistemi yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda kısa bir süre sonra vatandaşlarımızın kullanımına açacağız.” denildi.  
Bucak İlçesinde sit alanı içerisinde bulunan İncirhan çeşmesinde kanal temizliği ve kaptaç sistemi çalışması yapıldı.

Bucak Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Meşhur tarihi incirhan sit alanı içinde bulunan çeşmenin bir gözünde akar suyun kesilmek üzere olduğuyla vatandaşlarımız tarafından Bucak Belediyesine şikayetler geliyordu. İlgili bölümümüz tarafından Yapılan incelemeler sonucu gözün tamamen tıkandığı bu nedenle de açılması gerektiği tesbit edildi. Bulunan alanın tarihi olması sebebiyle Antalya vakıflar bölge müdürlüğünden kazı izni talebi alındıktan sonra gerekli çalışmalara başlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda suyun kesilme nedeni ortaya çıkartıldı.

Burdur müze müdürlüğü yetkililerinden sorumlu kişiler kontrolünde çevresindeki tarihi dokuya zarar vermeden suyun gözü açılmış ve temizlenmiştir. Tekrar tıkanması durumunda kazı yapmadan temizlenmesini sağlayacak kaptaç sistemi yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda kısa bir süre sonra vatandaşlarımızın kullanımına açacağız.” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.