MUMCU BAŞINA NE GELECEĞİNİ BİLİYORDU.

YAŞAM 25.01.2016 - 09:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3686+ kez okundu.
 

MUMCU BAŞINA NE GELECEĞİNİ BİLİYORDU.

Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu 23 yıl önce evinin önünde aracına konulan bomba’nın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu katledilmişti.
Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği ve Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile anıldı. İlk tören her yıl olduğu gibi Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtı önündeki devrim şehitlerinin resimlerinin bulunduğu panoların önünde yapıldı. Tören hitamında Burdur Belediye Konferans ve Sergi Balonunda gerçekleştirildi.   Manisa CHP Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Demokrasi Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Uğur Mumcu Anma Paneli”ne konuşmacı olarak katıldı. İç ve dış politikalının yanı sıra Özel Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu’nun kişiliği ve aracı ile birlikte evinin önünde katledilişinin detayları hakkında bilgiler aktardı.   Uğur Mumcu’nun başına ne geleceğini bildiğini söyledi. Mumcu’nun kendisinden ise çıkacak birlerce parçalardan binlerce Uğur Mumcu’ların ortaya çıkacağını savundu. Özel, karlı bir 24 Ocak Ankara sabahında evinin önünde kendisine kurulan bir tuzakla katledileceğini adeta bildiğini söyledi. “ Bugün ise Mumcu’nun köşe yazdığı gazetesi olan Cumhuriyet Gazetesinin iki yazarı, biri genel yayın yönetmeni Can Dündar diğeri Ankara temsilcisi Erdem Gül Silivri Cezaevinde tutuluyor.   Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu’nun köşesinde yazı yazan Mustafa Balbay Silivri tutuk evinde Silivri de 5 yıla yakın zaman içinde tutuklu kaldı. Cumhuriyet gazetesi yazarı olan bu kişilerin başına gelen bir tesadüf değildir. Bu yapılanlar Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan dışarıdan kaynaklı en büyük saldırıdır. Türkiye Cumhuriyetinin laik demokratik üniter yapısını parçalamaya yönelik sistematik bir saldırıdır”   Özel konuşmasının son bölümünde Mumcu’nun kitabında “Siyaset- Sermaye ve buna paralel olarak tahrikat üçgenine dikkat çektiğini ifade eden Özel merhum Mumcu’nun söylemlerinde bu yapının ülkenin başına neler getireceğini söylüyordu. Aslında bugün Mustafa Balbay’ları atan şimdi paralel yapı diye ifade edilen ve o günlerde bu iktidar ile kol kola yürüyen yapı” dedi. Konuşmanın sonunda Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Meclis Grup başkan vekili Özgür Özel’e anmalık verdi.
Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu 23 yıl önce evinin önünde aracına konulan bomba’nın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu katledilmişti.

Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği ve Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile anıldı. İlk tören her yıl olduğu gibi Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtı önündeki devrim şehitlerinin resimlerinin bulunduğu panoların önünde yapıldı. Tören hitamında Burdur Belediye Konferans ve Sergi Balonunda gerçekleştirildi.

 

Manisa CHP Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Demokrasi Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Uğur Mumcu Anma Paneli”ne konuşmacı olarak katıldı. İç ve dış politikalının yanı sıra Özel Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu’nun kişiliği ve aracı ile birlikte evinin önünde katledilişinin detayları hakkında bilgiler aktardı.

 

Uğur Mumcu’nun başına ne geleceğini bildiğini söyledi. Mumcu’nun kendisinden ise çıkacak birlerce parçalardan binlerce Uğur Mumcu’ların ortaya çıkacağını savundu. Özel, karlı bir 24 Ocak Ankara sabahında evinin önünde kendisine kurulan bir tuzakla katledileceğini adeta bildiğini söyledi. “ Bugün ise Mumcu’nun köşe yazdığı gazetesi olan Cumhuriyet Gazetesinin iki yazarı, biri genel yayın yönetmeni Can Dündar diğeri Ankara temsilcisi Erdem Gül Silivri Cezaevinde tutuluyor.

 

Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu’nun köşesinde yazı yazan Mustafa Balbay Silivri tutuk evinde Silivri de 5 yıla yakın zaman içinde tutuklu kaldı. Cumhuriyet gazetesi yazarı olan bu kişilerin başına gelen bir tesadüf değildir. Bu yapılanlar Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan dışarıdan kaynaklı en büyük saldırıdır. Türkiye Cumhuriyetinin laik demokratik üniter yapısını parçalamaya yönelik sistematik bir saldırıdır”  

Özel konuşmasının son bölümünde Mumcu’nun kitabında “Siyaset- Sermaye ve buna paralel olarak tahrikat üçgenine dikkat çektiğini ifade eden Özel merhum Mumcu’nun söylemlerinde bu yapının ülkenin başına neler getireceğini söylüyordu. Aslında bugün Mustafa Balbay’ları atan şimdi paralel yapı diye ifade edilen ve o günlerde bu iktidar ile kol kola yürüyen yapı” dedi.

Konuşmanın sonunda Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Meclis Grup başkan vekili Özgür Özel’e anmalık verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.