EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN 907 ER YEMİN ETTİ

SAĞLIK 09.04.2016 - 19:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4067+ kez okundu.
 

EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN 907 ER YEMİN ETTİ

Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlasında 1996/1 tertip 2. Kademe askerler yemin etti.
Yemin Törenine Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Burdur Valisi Hasan Kürklü, 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğ General Mustafa Kaya, Garnizon Komutanı P. Albay Metin Karagöz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar ve asker aileleri katıldı.   Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası 58. Piyade Eğitim Alay Sancağı törende bulunan yerini aldı ve 1996/1 tertip 2. Kademe askerlerin yemin etmesiyle devam etti.   Yemin eden Erler adına Piyade Er Hakan Ayaz, Yaş Kütüğüne plaket çaktı. Eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan askerlere Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu tarafından takdir belgesi verildi. Ardından vatani görevlerini Burdur'da yapmış olan Mehmetçik yakınlarına 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğ General Mustafa Kaya tarafından yemin etme Törenine Katılım Belgesi ve hediye verildi.   Törende konuşan 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğ General Mustafa Kaya, askerlere, asker ailelerine ve onları yetiştiren rütbeli askerlere şöyle seslendi; sizlerin  Unutulmayacağı bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene; Cumhuriyeti de  temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Teröristle Mücadele harekatında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehirlerimizde şahittir" Silahlı kuvvetlerin saflarına katılan kahraman Mehmetçikler; Bu yemin ile sizler milletimizle sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatınız; şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Mehmetçiklerimizi yetiştiren kahraman silah arkadaşlarım; annelerinin ve babaların bize emanet ettiği evlatlarına, büyük bir sabırla ve inançla, gece gündüz demeden yadigar Mehmetçik ruhunu, evlatlarınıza sevgi ile aşıladınız. Saygıdeğer anne ve babalar; sizler tarif edilmez bir fedakarlığın karşılıksız bir sevginin timsalisiniz. Bizler de sizler gibi anne ve babayız. Ve bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar bizim de evlatlarımız olmuşlardır. Bu tören vesilesi ile kahraman Gazilerimizi minnetle yad ediyor. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve saygılar sunuyorum" diye konuştu. Tören, yemin eden erler Piyade Marşını okuduktan sonra, tören geçişi yapıldı. Tören geçişi ile son bulmasıyla yemin eden askerler aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdiler.  
Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlasında 1996/1 tertip 2. Kademe askerler yemin etti.

Yemin Törenine Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Burdur Valisi Hasan Kürklü, 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğ General Mustafa Kaya, Garnizon Komutanı P. Albay Metin Karagöz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar ve asker aileleri katıldı.


 

Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası 58. Piyade Eğitim Alay Sancağı törende bulunan yerini aldı ve 1996/1 tertip 2. Kademe askerlerin yemin etmesiyle devam etti.


 

Yemin eden Erler adına Piyade Er Hakan Ayaz, Yaş Kütüğüne plaket çaktı. Eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan askerlere Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu tarafından takdir belgesi verildi. Ardından vatani görevlerini Burdur'da yapmış olan Mehmetçik yakınlarına 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğ General Mustafa Kaya tarafından yemin etme Törenine Katılım Belgesi ve hediye verildi.


 

Törende konuşan 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğ General Mustafa Kaya, askerlere, asker ailelerine ve onları yetiştiren rütbeli askerlere şöyle seslendi; sizlerin  Unutulmayacağı bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene; Cumhuriyeti de  temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Teröristle Mücadele harekatında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehirlerimizde şahittir"


Silahlı kuvvetlerin saflarına katılan kahraman Mehmetçikler; Bu yemin ile sizler milletimizle sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatınız; şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.


Mehmetçiklerimizi yetiştiren kahraman silah arkadaşlarım; annelerinin ve babaların bize emanet ettiği evlatlarına, büyük bir sabırla ve inançla, gece gündüz demeden yadigar Mehmetçik ruhunu, evlatlarınıza sevgi ile aşıladınız.


Saygıdeğer anne ve babalar; sizler tarif edilmez bir fedakarlığın karşılıksız bir sevginin timsalisiniz. Bizler de sizler gibi anne ve babayız. Ve bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar bizim de evlatlarımız olmuşlardır.


Bu tören vesilesi ile kahraman Gazilerimizi minnetle yad ediyor. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve saygılar sunuyorum" diye konuştu.


Tören, yemin eden erler Piyade Marşını okuduktan sonra, tören geçişi yapıldı. Tören geçişi ile son bulmasıyla yemin eden askerler aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.