BURDUR YEŞİLOVA İLÇESİ ŞEHİT’İNE AĞIT YAKIYOR

YAŞAM 10.07.2016 - 20:01, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4084+ kez okundu.
 

BURDUR YEŞİLOVA İLÇESİ ŞEHİT’İNE AĞIT YAKIYOR

Burdur Yeşilova İlçesi doğumlu Astsubay Çavuş Burak Erten'in Şemdinli Beyyurdu Aktütün karayolunda yola döşenen patlayıcı ile 4 asker ile birlikte şehit düştü. .
Burdur Yeşilova İlçesinden Denizli’le göç eden Erten Ailesinin çocuğu olan Astsubay Burak Erten Pamukkale ilçesi 15 Mayıs Mahallesi'ndeki Adnan ve Halide Erten'in evine gelen 11.Komando Tugay Komutanlığında görevli Binbaşı Bülent Yılmaz, aileye Astsubay Çavuş Burak Erten'in şehadet haberini verdi. Acı haber üzerine sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Haberi duyan yakınları ve komşuları Erten ailesine destek olmak için evlerine geldi. Bu arada şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Anne Halide Erten, "Oğlum sana nasıl kıydılar, nasıl kıydınız benim çocuğuma" diyerek uzun süre ağıt yaktı.                       GENEL KURMAY AÇIKLAMA YAPTI   "10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05’de, Hakkƒri/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz." "10 Temmuz 2016 pazar günü saat 12.05’de, Hakkari/Şemdinli Beyyurdu- Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan ve tedavisine hastanede devam edilen kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.55’de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.
Burdur Yeşilova İlçesi doğumlu Astsubay Çavuş Burak Erten'in Şemdinli Beyyurdu Aktütün karayolunda yola döşenen patlayıcı ile 4 asker ile birlikte şehit düştü. .

Burdur Yeşilova İlçesinden Denizli’le göç eden Erten Ailesinin çocuğu olan Astsubay Burak Erten Pamukkale ilçesi 15 Mayıs Mahallesi'ndeki Adnan ve Halide Erten'in evine gelen 11.Komando Tugay Komutanlığında görevli Binbaşı Bülent Yılmaz, aileye Astsubay Çavuş Burak Erten'in şehadet haberini verdi.

Acı haber üzerine sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Haberi duyan yakınları ve komşuları Erten ailesine destek olmak için evlerine geldi. Bu arada şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Anne Halide Erten, "Oğlum sana nasıl kıydılar, nasıl kıydınız benim çocuğuma" diyerek uzun süre ağıt yaktı.

                      GENEL KURMAY AÇIKLAMA YAPTI

 

"10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05’de, Hakkƒri/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

"10 Temmuz 2016 pazar günü saat 12.05’de, Hakkari/Şemdinli Beyyurdu- Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan ve tedavisine hastanede devam edilen kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.55’de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.