YENİ BURDUR DEVLET HASTANESİ İNŞAATINA ARSA MUTLAKA BULUNUR:

SİYASET 16.07.2016 - 09:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4139+ kez okundu.
 

YENİ BURDUR DEVLET HASTANESİ İNŞAATINA ARSA MUTLAKA BULUNUR:

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik Yeni Burdur Devlet Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Burdur AK Parti Milletvekili Özçelik,”yaptığı açıklamada, “3 Yıldır Çaba Sarf ettiğimiz Burdur’a yeni hastane yapılması projemiz nihayet sağlık bakanlığımızın ve kalkınma bakanlığımızın onayları ile 2016 yılı yatırım programına alınmıştı. Daha Önce Valilik,Belediye,Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği ve Sağlık Müdürlüğümüz arasında  yapılan görüşmeler sonrasında Tefenni Yolu üzerinde Belediyenin Yeni İstasyonunun Arkasındaki 47 Dönüm arsaya modern, görkemli ve nitelikli bir hastane yapılacak, karşılığında da mevcut cam giydirmeli bina ve 13 dönüm arsa   belediyeye verilerek takas yapılacaktı. Fakat CHP'li Bazı  Belediye Meclis üyelerinin farklı düşünmeleri sonucu belediye başkanımız önceden olumlu baktığı bu süreç ile ilgili farklı değerlendirmede bulunmuştur. Belediye Başkanımızla daha sonra farklı alternatifler üzerinde çalışılmıştır. “dedi. Özçelik açıklamasının devamında, “Bizler Burdur’a Yapılacak olan yeni hastane için 30-35-40-45 dönüm arsa arayışlarımız devam etmiş ve Burdur’umuzda bu büyüklükteki tüm arsalar gözden geçirilmiştir. En sonunda da mevcut hastanemizin bulunduğu arsalar üzerinde yıkılması gereken binalar yıkılarak ve boş alanlar kullanılarak yeni hastaneyi tekrar aynı yerine yapmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Gerekirse hastanenin yanındaki Çatalpınar’dan Dereboğazı’na giden Eski Antalya Yolunu arsaya dahil ettirerek ve yolu parkın arkasına aldırarak alan genişletmesi yapılarak hastane yapılması sağlanabilecektir. Tabi ki bu çalışmalar Belediye Meclisimizin onayından geçerek gerçekleşebilecektir. Burdur’umuz için önemli ve gerekli olan hastane yatırımı mutlaka yapılmalıdır. Bunun için kentin tüm dinamikleri çalışmalıdır. Bu çerçevede hastanemizin yer ve arsa konusunda Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın girişimleri ile kısa sürede sonuç alınacaktır. Kimse olumsuz ve karamsarlığa girmesin proje tamamlanır tamamlanmaz hızla hastane yapılmasının yolu açılacaktır.”dedi.  
Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik Yeni Burdur Devlet Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Burdur AK Parti Milletvekili Özçelik,”yaptığı açıklamada, “3 Yıldır Çaba Sarf ettiğimiz Burdur’a yeni hastane yapılması projemiz nihayet sağlık bakanlığımızın ve kalkınma bakanlığımızın onayları ile 2016 yılı yatırım programına alınmıştı. Daha Önce Valilik,Belediye,Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği ve Sağlık Müdürlüğümüz arasında  yapılan görüşmeler sonrasında Tefenni Yolu üzerinde Belediyenin Yeni İstasyonunun Arkasındaki 47 Dönüm arsaya modern, görkemli ve nitelikli bir hastane yapılacak, karşılığında da mevcut cam giydirmeli bina ve 13 dönüm arsa   belediyeye verilerek takas yapılacaktı. Fakat CHP'li Bazı  Belediye Meclis üyelerinin farklı düşünmeleri sonucu belediye başkanımız önceden olumlu baktığı bu süreç ile ilgili farklı değerlendirmede bulunmuştur.

Belediye Başkanımızla daha sonra farklı alternatifler üzerinde çalışılmıştır. “dedi. Özçelik açıklamasının devamında, “Bizler Burdur’a Yapılacak olan yeni hastane için 30-35-40-45 dönüm arsa arayışlarımız devam etmiş ve Burdur’umuzda bu büyüklükteki tüm arsalar gözden geçirilmiştir. En sonunda da mevcut hastanemizin bulunduğu arsalar üzerinde yıkılması gereken binalar yıkılarak ve boş alanlar kullanılarak yeni hastaneyi tekrar aynı yerine yapmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

Gerekirse hastanenin yanındaki Çatalpınar’dan Dereboğazı’na giden Eski Antalya Yolunu arsaya dahil ettirerek ve yolu parkın arkasına aldırarak alan genişletmesi yapılarak hastane yapılması sağlanabilecektir. Tabi ki bu çalışmalar Belediye Meclisimizin onayından geçerek gerçekleşebilecektir. Burdur’umuz için önemli ve gerekli olan hastane yatırımı mutlaka yapılmalıdır. Bunun için kentin tüm dinamikleri çalışmalıdır. Bu çerçevede hastanemizin yer ve arsa konusunda Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın girişimleri ile kısa sürede sonuç alınacaktır. Kimse olumsuz ve karamsarlığa girmesin proje tamamlanır tamamlanmaz hızla hastane yapılmasının yolu açılacaktır.”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.