BURDUR GÖRECELİ YOKSULLUK ORANI EN YÜKSEK İLLER ARASINDA

DİĞER 27.09.2016 - 15:12, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3615+ kez okundu.
 

BURDUR GÖRECELİ YOKSULLUK ORANI EN YÜKSEK İLLER ARASINDA

Türkiye'de geçen yıl itibarıyla en yüksek gelir "Ankara" bölgesinde görülürken, göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge ise "Antalya, Isparta, Burdur" oldu.
Her bölge için eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan (ortanca) gelirin yüzde 50'si temelinde hesaplanan yoksulluk sınırına göre, gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgeler yüzde 14,1 ile Antalya, Isparta, Burdur, yüzde 13,9 ile Ağrı, Kars,Iğdır, Ardahan, yüzde 12,8 ile de İzmir olarak gerçekleşti. Göreli yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler ise yüzde 5,3 ile Van, Muş, Bitlis,Hakkari, yüzde 7,3 ile Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, yüzde 8,6 ile Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Zonguldak, Karabük, Bartın bölgeleri oldu. Diğer bir yoksulluk sınırı olan medyan gelirin yüzde 60'ı dikkate alınarak hesaplanan gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgeler ise yüzde 23,7 ile Ağrı, Kars,Iğdır, Ardahan, yüzde 22,1 ile Şanlıurfa, Diyarbakır ve yüzde 20,3 ile Antalya, Isparta,Burdur şeklinde belirlendi. Bu oranın en düşük olduğu bölgeler ise yüzde 10,3 ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari, yüzde 12 ile Zonguldak, Karabük, Bartın ve yüzde 13,1 ile Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir,Kırşehir olarak sıralandı.  
Türkiye'de geçen yıl itibarıyla en yüksek gelir "Ankara" bölgesinde görülürken, göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge ise "Antalya, Isparta, Burdur" oldu.

Her bölge için eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan (ortanca) gelirin yüzde 50'si temelinde hesaplanan yoksulluk sınırına göre, gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgeler yüzde 14,1 ile AntalyaIspartaBurdur, yüzde 13,9 ile AğrıKars,IğdırArdahan, yüzde 12,8 ile de İzmir olarak gerçekleşti.

Göreli yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler ise yüzde 5,3 ile VanMuşBitlis,Hakkari, yüzde 7,3 ile ManisaAfyonkarahisarKütahyaUşak, yüzde 8,6 ile Kırıkkale, Aksaray, NiğdeNevşehirKırşehir ve ZonguldakKarabükBartın bölgeleri oldu.

Diğer bir yoksulluk sınırı olan medyan gelirin yüzde 60'ı dikkate alınarak hesaplanan gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgeler ise yüzde 23,7 ile AğrıKars,IğdırArdahan, yüzde 22,1 ile ŞanlıurfaDiyarbakır ve yüzde 20,3 ile AntalyaIsparta,Burdur şeklinde belirlendi.

Bu oranın en düşük olduğu bölgeler ise yüzde 10,3 ile VanMuşBitlisHakkari, yüzde 12 ile ZonguldakKarabükBartın ve yüzde 13,1 ile Kırıkkale, Aksaray, NiğdeNevşehir,Kırşehir olarak sıralandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.