İL UYUŞTURUCU MÜCADELE KOMİSYONU TOPLANDI

DİĞER 11.04.2017 - 19:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4461+ kez okundu.
 

İL UYUŞTURUCU MÜCADELE KOMİSYONU TOPLANDI

İl Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında yapıldı.
İl Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Sekretaryası Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan toplantıda, uyuşturucu ile mücadele kapsamında ki çalışmalar değerlendirilerek, Kurul Üyesi Kurumlar tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili Vali Yılmaz'a bilgiler verildi.   Bağmılılıkla mücadele ülkelerin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirten Vali Yılmaz, bizde önceliklerimiz arasında yer alan bu konuyu tüm kurumlarımızla birlikte hassasiyetle takip ederek, bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılması gerekenleri kararlılıkla uygulayamaya devam edeceğiz dedi.  Uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi konusunda toplumun tüm kesimlerine görevler düştüğünü belirten Vali Yılmaz, kurumların yanında aileler ve toplumun tüm kesiminin bu konuda bilinçlenmesi ve duyarlı olması gerektiğininin altını çizdi.     İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı,  İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Metin Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Nurdan Kamal, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Oktay Darcan, Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Reha Sermed Aygören, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.   Toplanlantıda Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Pehlivan Sütlü tarafından, Bağımlılıkla Mücadele, Danışma ve Eğitim Merkezi Projesi hakkında sunum yapıldı. Proje kapsamında Burdur’da madde bağımlılarına yönelik ayaktan tedavi, danışma ve eğitim hizmetlerini bünyesinde bulunduran bir merkezin kurulması planlandığını belirten Sütlü, projenin Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini belirterek, mali olarak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmesi planlandığını ifade etti.   Projenin temel amacını açıklayan Dr. Sütlü, “Burdur ilinde yaşamakta olan ve madde kullanım bozukluğu olan, risk gurubunda bulunan gençlerin yeniden sosyal yaşama katılımlarını sağlamak ve gerekli sosyal, psikolojik, ekonomik desteğin verilerek temiz kalmasına teşvik edilmesi ve tekrar madde kullanımına yönelmelerini önlemektir. Tıbbi tedavi sonrası gerekli olan psiko-sosyal desteği vererek gençlerin madde kullanımına yönelmelerini önlemek. Madde bağımlısı ve risk grubundaki gençlerin rehabilite edilmesini sağlamak. Gençlerin öz-yeterlilik düzeylerini geliştirerek hayatlarına anlam kazandırmak. Bağımlı ailelerine ve yakınlarına bağımlılıkla mücadele, bağımlı kişiyle iletişim konusunda bilgi vermek” dedi.   Toplantının devamında paydaş kurumlar tarafından yapılan çalışmaları aktaran Dr. Sütlü, tütün denetimleri ve denetim verileri hakkında da kurul üyeleri Vali Yılmaz ve Kurul Üyelerini bilgilendirdi.  
İl Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında yapıldı.

İl Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Sekretaryası Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan toplantıda, uyuşturucu ile mücadele kapsamında ki çalışmalar değerlendirilerek, Kurul Üyesi Kurumlar tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili Vali Yılmaz'a bilgiler verildi.

 

Bağmılılıkla mücadele ülkelerin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirten Vali Yılmaz, bizde önceliklerimiz arasında yer alan bu konuyu tüm kurumlarımızla birlikte hassasiyetle takip ederek, bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılması gerekenleri kararlılıkla uygulayamaya devam edeceğiz dedi.  Uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi konusunda toplumun tüm kesimlerine görevler düştüğünü belirten Vali Yılmaz, kurumların yanında aileler ve toplumun tüm kesiminin bu konuda bilinçlenmesi ve duyarlı olması gerektiğininin altını çizdi.  

 

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı,  İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Metin Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Nurdan Kamal, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Oktay Darcan, Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Reha Sermed Aygören, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

 

Toplanlantıda Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Pehlivan Sütlü tarafından, Bağımlılıkla Mücadele, Danışma ve Eğitim Merkezi Projesi hakkında sunum yapıldı. Proje kapsamında Burdur’da madde bağımlılarına yönelik ayaktan tedavi, danışma ve eğitim hizmetlerini bünyesinde bulunduran bir merkezin kurulması planlandığını belirten Sütlü, projenin Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini belirterek, mali olarak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmesi planlandığını ifade etti.

 

Projenin temel amacını açıklayan Dr. Sütlü, “Burdur ilinde yaşamakta olan ve madde kullanım bozukluğu olan, risk gurubunda bulunan gençlerin yeniden sosyal yaşama katılımlarını sağlamak ve gerekli sosyal, psikolojik, ekonomik desteğin verilerek temiz kalmasına teşvik edilmesi ve tekrar madde kullanımına yönelmelerini önlemektir. Tıbbi tedavi sonrası gerekli olan psiko-sosyal desteği vererek gençlerin madde kullanımına yönelmelerini önlemek. Madde bağımlısı ve risk grubundaki gençlerin rehabilite edilmesini sağlamak. Gençlerin öz-yeterlilik düzeylerini geliştirerek hayatlarına anlam kazandırmak. Bağımlı ailelerine ve yakınlarına bağımlılıkla mücadele, bağımlı kişiyle iletişim konusunda bilgi vermek” dedi.

 

Toplantının devamında paydaş kurumlar tarafından yapılan çalışmaları aktaran Dr. Sütlü, tütün denetimleri ve denetim verileri hakkında da kurul üyeleri Vali Yılmaz ve Kurul Üyelerini bilgilendirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.