VALİ YILMAZ, SAĞLIKLI YAŞAMI TEŞVİK İÇİN YAŞLILARLA EGZERSİZ YAPTI

YAŞAM 05.05.2017 - 16:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3323+ kez okundu.
 

VALİ YILMAZ, SAĞLIKLI YAŞAMI TEŞVİK İÇİN YAŞLILARLA EGZERSİZ YAPTI

Burdur Valisi Yılmaz, “Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim” projesi kapsamında düzenlenen Egzersiz ve Akıl Oyunları etkinliğine katıldı.
Vali Şerif Yılmaz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğünün yürüttüğü Burdur Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Burdur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının iştirakçi olduğu “Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim” projesi kapsamında düzenlenen Egzersiz ve Akıl Oyunları etkinliğine katıldı.   Bahçelievler Mahallesinde bulunan Gençlik Parkında düzenlenen etkinliğe başta Vali Şerif Yılmaz olmak üzere Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü ve yaşlılarımız katıldı.   Vali Yılmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla Burdur’un çeşitli mahallelerinden gelen yaşlı vatandaşlar, Fitness Antrenörü İbrahim Kubilay Türkay öncülüğünde vücut kaslarını çalıştırma egzersizi yaptılar. Yapılan egzersiz ile yaşlılarımızın kasları güçlenerek olası düşmelerini engellemek amaçlanıyor.  Etkinlik MAKÜ Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulundaki ikisi yüksek lisans olmak üzere toplam 3 öğrenci liderliğinde yapılmakta.   Gençlik Parkının açık alanında yapılan egzersiz etkinliği sonrası Vali Yılmaz, kapalı bölümünde proje etkinliği çerçevesinde Alzheimer hastalığından korunmayı amaçlayan MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünün öğrencileri tarafından oynatılan çeşitli zeka oyunlarını inceledi ve öğrencilerden bilgi aldı.   Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim projesi kapsamında düzenlenen Egzersiz ve Akıl Oyunları etkinliği 24 Nisan 2017 tarihinde başlamıştı. 6 Haziran 2017 tarihine kadar sürecek olan proje kapsamında 65 yaş üzeri yaşlılar, egzersiz ve akıl oyunları oynamak için her gün evlerinden otobüsle alınarak egzersiz ve akıl oyunu bitiminde evlerine bırakılıyor.  
Burdur Valisi Yılmaz, “Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim” projesi kapsamında düzenlenen Egzersiz ve Akıl Oyunları etkinliğine katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğünün yürüttüğü Burdur Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Burdur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının iştirakçi olduğu “Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim” projesi kapsamında düzenlenen Egzersiz ve Akıl Oyunları etkinliğine katıldı.

 

Bahçelievler Mahallesinde bulunan Gençlik Parkında düzenlenen etkinliğe başta Vali Şerif Yılmaz olmak üzere Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü ve yaşlılarımız katıldı.

 

Vali Yılmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla Burdur’un çeşitli mahallelerinden gelen yaşlı vatandaşlar, Fitness Antrenörü İbrahim Kubilay Türkay öncülüğünde vücut kaslarını çalıştırma egzersizi yaptılar. Yapılan egzersiz ile yaşlılarımızın kasları güçlenerek olası düşmelerini engellemek amaçlanıyor.  Etkinlik MAKÜ Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulundaki ikisi yüksek lisans olmak üzere toplam 3 öğrenci liderliğinde yapılmakta.

 

Gençlik Parkının açık alanında yapılan egzersiz etkinliği sonrası Vali Yılmaz, kapalı bölümünde proje etkinliği çerçevesinde Alzheimer hastalığından korunmayı amaçlayan MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünün öğrencileri tarafından oynatılan çeşitli zeka oyunlarını inceledi ve öğrencilerden bilgi aldı.

 

Evimde Sağlıklı ve Güvendeyim projesi kapsamında düzenlenen Egzersiz ve Akıl Oyunları etkinliği 24 Nisan 2017 tarihinde başlamıştı. 6 Haziran 2017 tarihine kadar sürecek olan proje kapsamında 65 yaş üzeri yaşlılar, egzersiz ve akıl oyunları oynamak için her gün evlerinden otobüsle alınarak egzersiz ve akıl oyunu bitiminde evlerine bırakılıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.