ACEMİ ERLER YEMİN EDEREK KIŞLALARINA DAĞITILDI.

YAŞAM 26.05.2017 - 17:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3653+ kez okundu.
 

ACEMİ ERLER YEMİN EDEREK KIŞLALARINA DAĞITILDI.

Binbaşı Maruf Kışlasında, 58. Piyade Eğitim Alayı ve Tırtıllı Sürücü Eğitim Alayında eğitim gören 1997/2 Tertip 3 bin 44 acemi erbaş yemin etti
Binbaşı Maruf Kışlasında yapılan törene; Vali Şerif Yılmaz başta olmak üzere Garnizon ve Tırtıllı Sürücü Eğitim Alay Komutanı Tank Alb. Cem Tuce, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı P. Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi hasan Okyar ve asker yakınları katıldı.     Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende alay sancaklarının  tanıtılması sonrası 1997/2 tertip 1’inci kademe ve 367. Kısa dönem 1. Kademe  acemi askerler yemin etti.   367’nci kısa dönem 1’inci kademe acemi erler adına P. Er Osman Saraç ve 1997/2 tertip 1’inci Kademe Ulaştırma Er Furkan Cengiz Yaş Kütüğüne plaket çaktılar.   Kışlaya ilk katılan Tank Er Ahmet Polat, Piyade Er Mustafa Emin Demirbacak ve P. Er Muammer Tombul’a Vali Yılmaz tarafından hediye ve katılış belgesi takdim edildi. Eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan askerlere ve vatani görevlerini Burdur'da yapmış olan Mehmetçik yakınlarına protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.   Törenin devamında Garnizon Komutanı Tank Alb. Tuce yaptığı konuşmada asker ailelerine ve onları yetiştiren rütbeli askerlere şöyle seslendi. “Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene; Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Teröristlerle Mücadele harekâtında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimizde şahittir"   Silahlı kuvvetlerin saflarına katılan kahraman Mehmetçikler; Bu yemin ile sizler milletimizle sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatınız; şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.   Mehmetçiklerimizi yetiştiren kahraman silah arkadaşlarım; annelerinin ve babaların bize emanet ettiği evlatlarına, büyük bir sabırla ve inançla, gece gündüz demeden yadigar Mehmetçik ruhunu, evlatlarınıza sevgi ile aşıladınız.   Saygıdeğer anne ve babalar; sizler tarif edilmez bir fedakarlığın karşılıksız bir sevginin timsalisiniz. Bizler de sizler gibi anne ve babayız. Ve bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar bizim de evlatlarımız olmuşlardır.   Bu tören vesilesi ile kahraman Gazilerimizi minnetle yad ediyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve saygılar sunuyorum" diye konuştu.   Tören yemin eden erler tarafından, Piyade Marşı ve Zırhlı Birliklerin Marşı  okunması sonrası tören geçişi ile son buldu.  
Binbaşı Maruf Kışlasında, 58. Piyade Eğitim Alayı ve Tırtıllı Sürücü Eğitim Alayında eğitim gören 1997/2 Tertip 3 bin 44 acemi erbaş yemin etti

Binbaşı Maruf Kışlasında yapılan törene; Vali Şerif Yılmaz başta olmak üzere Garnizon ve Tırtıllı Sürücü Eğitim Alay Komutanı Tank Alb. Cem Tuce, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı P. Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi hasan Okyar ve asker yakınları katıldı.

 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende alay sancaklarının  tanıtılması sonrası 1997/2 tertip 1’inci kademe ve 367. Kısa dönem 1. Kademe  acemi askerler yemin etti.

 

367’nci kısa dönem 1’inci kademe acemi erler adına P. Er Osman Saraç ve 1997/2 tertip 1’inci Kademe Ulaştırma Er Furkan Cengiz Yaş Kütüğüne plaket çaktılar.

 

Kışlaya ilk katılan Tank Er Ahmet Polat, Piyade Er Mustafa Emin Demirbacak ve P. Er Muammer Tombul’a Vali Yılmaz tarafından hediye ve katılış belgesi takdim edildi. Eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan askerlere ve vatani görevlerini Burdur'da yapmış olan Mehmetçik yakınlarına protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

 

Törenin devamında Garnizon Komutanı Tank Alb. Tuce yaptığı konuşmada asker ailelerine ve onları yetiştiren rütbeli askerlere şöyle seslendi. “Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene; Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Teröristlerle Mücadele harekâtında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimizde şahittir"

 

Silahlı kuvvetlerin saflarına katılan kahraman Mehmetçikler; Bu yemin ile sizler milletimizle sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatınız; şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.

 

Mehmetçiklerimizi yetiştiren kahraman silah arkadaşlarım; annelerinin ve babaların bize emanet ettiği evlatlarına, büyük bir sabırla ve inançla, gece gündüz demeden yadigar Mehmetçik ruhunu, evlatlarınıza sevgi ile aşıladınız.

 

Saygıdeğer anne ve babalar; sizler tarif edilmez bir fedakarlığın karşılıksız bir sevginin timsalisiniz. Bizler de sizler gibi anne ve babayız. Ve bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar bizim de evlatlarımız olmuşlardır.

 

Bu tören vesilesi ile kahraman Gazilerimizi minnetle yad ediyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve saygılar sunuyorum" diye konuştu.

 

Tören yemin eden erler tarafından, Piyade Marşı ve Zırhlı Birliklerin Marşı  okunması sonrası tören geçişi ile son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.