TÜRK İHRACATÇISINA RUSYA’DAN YEŞİL IŞIK

EKONOMİ 28.04.2018 - 08:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4541+ kez okundu.
 

TÜRK İHRACATÇISINA RUSYA’DAN YEŞİL IŞIK

Rusya Federasyonu’nun Türkiye’den domates ithalatını firma kısıtlaması olmaksızın serbest bırakması yaş meyve sebze sektöründe memnuniyet yarattı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi veTarım Komisyonu Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya Federasyonu’nun ülkemizden ithal edilecek domateste firma kısıtlamasını kaldırmasını memnuniyetle karşıladı. Uçak krizi öncesi Rusya’ya 300 bin tonun üzerinde domates ihraç edildiğini hatırlatan Mustafa Satıcı, “Eski rakamları yeniden yakalayacak tecrübeye ve kapasiteye sahibiz. Karar, sektör temsilcilerimize ve domates üreticilerimize hayırlı olsun” dedi. Seralarda üretim sezonunun sonuna yaklaşıldığını kaydeden Mustafa Satıcı, “Ancak son dönemde yüksek kesimlerde, yayla olarak adlandırılan bölgelerde ciddi yatırımlar yapıldı. Küçümsenemeyecek ölçüde üretim alanları oluşturuldu. Karar,yaylalarda domates yetiştiren üreticilere büyük katkı sağlayacaktır. Ardından sonbaharda yeniden seralarda üretim başlayacak. Sonuç olarak bu kararın yansıması kış aylarında kendini daha net gösterecek” dedi. TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Mustafa Satıcı, “Bu kararın alınmasında büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye ve Dışişleri BakanımızSayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ihracat ailesi ve üreticilerimiz adına teşekkür ederim” dedi  
Rusya Federasyonu’nun Türkiye’den domates ithalatını firma kısıtlaması olmaksızın serbest bırakması yaş meyve sebze sektöründe memnuniyet yarattı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi veTarım Komisyonu Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya Federasyonu’nun ülkemizden ithal edilecek domateste firma kısıtlamasını kaldırmasını memnuniyetle karşıladı. Uçak krizi öncesi Rusya’ya 300 bin tonun üzerinde domates ihraç edildiğini hatırlatan Mustafa Satıcı, “Eski rakamları yeniden yakalayacak tecrübeye ve kapasiteye sahibiz. Karar, sektör temsilcilerimize ve domates üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

Seralarda üretim sezonunun sonuna yaklaşıldığını kaydeden Mustafa Satıcı, “Ancak son dönemde yüksek kesimlerde, yayla olarak adlandırılan bölgelerde ciddi yatırımlar yapıldı. Küçümsenemeyecek ölçüde üretim alanları oluşturuldu. Karar,yaylalarda domates yetiştiren üreticilere büyük katkı sağlayacaktır. Ardından sonbaharda yeniden seralarda üretim başlayacak. Sonuç olarak bu kararın yansıması kış aylarında kendini daha net gösterecek” dedi.

TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Mustafa Satıcı, “Bu kararın alınmasında büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye ve Dışişleri BakanımızSayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ihracat ailesi ve üreticilerimiz adına teşekkür ederim” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.