ÇİN’DE 30 AĞUSTOS RESEPSİYONU

DÜNYA 31.08.2018 - 10:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4689+ kez okundu.
 

ÇİN’DE 30 AĞUSTOS RESEPSİYONU

Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Türk Büyükelçiliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün akşam bir resepsiyon düzenlendi.
Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Türk Büyükelçiliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün akşam bir resepsiyon düzenlendi. Beijing Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen ve Türkiye'nin Askerî Ataşesi Musa Volkan Kuzgun'un ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'ndan Tümgeneral Sun Baolong'un yanı sıra, farklı ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri ile Türk vatandaşları katıldı. Resepsiyon, iki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının ardından, Askerî Ataşe Kuzgun ve Büyükelçi Önen'in konuşmalarıyla devam etti. Büyükelçi Önen, konuşmasında "30 Ağustos, bağımsızlığı ve şerefi tehlikeye düşen ve 'Ya İstiklal ya Ölüm!' tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin ne tür başarılar elde edebileceğinin en büyük kanıtıdır" ifadesini kullandı. Büyükelçi Önen, Çin ile Türkiye'nin liderlerinin ikili ilişkilerin gelişmesi yönünde irade gösterdiğine işaret ederek, iki ülke arasında askeriye de dâhil çok geniş bir alanda ikili ilişkileri geliştirmeye özel önem verdiklerini vurguladı. Resepsiyonda misafirler su böreği, biber dolması ve döner gibi Türk mutfağının farklı lezzetlerini tatma imkânı da buldu.  
Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Türk Büyükelçiliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün akşam bir resepsiyon düzenlendi.

Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Türk Büyükelçiliği'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün akşam bir resepsiyon düzenlendi.

Beijing Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen ve Türkiye'nin Askerî Ataşesi Musa Volkan Kuzgun'un ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'ndan Tümgeneral Sun Baolong'un yanı sıra, farklı ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri ile Türk vatandaşları katıldı.

Resepsiyon, iki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının ardından, Askerî Ataşe Kuzgun ve Büyükelçi Önen'in konuşmalarıyla devam etti.

Büyükelçi Önen, konuşmasında "30 Ağustos, bağımsızlığı ve şerefi tehlikeye düşen ve 'Ya İstiklal ya Ölüm!' tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin ne tür başarılar elde edebileceğinin en büyük kanıtıdır" ifadesini kullandı.

Büyükelçi Önen, Çin ile Türkiye'nin liderlerinin ikili ilişkilerin gelişmesi yönünde irade gösterdiğine işaret ederek, iki ülke arasında askeriye de dâhil çok geniş bir alanda ikili ilişkileri geliştirmeye özel önem verdiklerini vurguladı.

Resepsiyonda misafirler su böreği, biber dolması ve döner gibi Türk mutfağının farklı lezzetlerini tatma imkânı da buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.