ÇİN EKONOMİK PROJELERİ DÜNYA'YI ETKİLİYOR

30.08.2018 - 14:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4791+ kez okundu.
 

ÇİN EKONOMİK PROJELERİ DÜNYA'YI ETKİLİYOR

ABD'li Uzmanlar, Kuşak Ve Yol Girişimi’nin Dünya Ekonomisi Üzerindeki Olumlu Sonuçlar Doğuracağını Düşünüyorlar
ABD’li uzmanlar, Salı günü Stanford Üniversitesi'nde düzenlenen inovasyon forumunda Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi’nin ülkeleri bir araya getirme ve küresel ekonomiden yararlanma konusunda olumlu bir etki yaratacağını söylediler. ABD eski Başkanı Bill Clinton'un teknoloji danışmanı olan Franklin Urteaga,  2018 Çin-ABD Finansal Teknolojiler İnovasyon Forumu’nda Xinhua'ya verdiği demeçte "Kuşak Ve Yol Projesi Dünya ekonomisini olumlu yönde etkiliyor" dedi. İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve 21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu'ndan oluşan Kuşak Ve Yol, kalkınmayı ve bölgeler arasındaki işbirliğini artırmaya odaklanıyor. Kuşak ve Yol’un işbirliği için ülkeleri bir araya getirdiğini, işbirliği içinde bulunan bölgelere bakıldığında olumlu sonuçların ortaya çıktığını söyleyen Urteaga, "Girişimin küresel GSYİH'nın yüzde 25'ini üreteceğini düşünüyorum” dedi. Stanford Üniversitesi Hoover Enstitüsü kıdemli üyesi Kenneth Judd, da  “birçok ülke için Çin pazarına ve diğer ülkelerdeki pazarlara daha fazla erişim olanağı yarattığından Kuşak ve Yol Girişimi tüm dünyaya yarar sağlamaktadır” dedi. Judd, ürünlerin bir yerden diğerine akması daha kolay olacağını söyleyerek bunun da genel olarak etkili bir ulaşım ağı yaratacağını belirtti. Çin ile ABD’nın ekonomik kalkınma ve işbirliği olanakları, finansal teknolojiler, block chain ve finansal güvenlik gibi konuların ele alındığı Forum, 200 civarında Çinli ve Amerikalı bilim adamı, ekonomist ve girişimciyi bir araya getirdi. Üç kez düzenlenen etkinliğin son toplantısı Stanford Üniversitesi'nde gerçekleşti.
ABD'li Uzmanlar, Kuşak Ve Yol Girişimi’nin Dünya Ekonomisi Üzerindeki Olumlu Sonuçlar Doğuracağını Düşünüyorlar

ABD’li uzmanlar, Salı günü Stanford Üniversitesi'nde düzenlenen inovasyon forumunda Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi’nin ülkeleri bir araya getirme ve küresel ekonomiden yararlanma konusunda olumlu bir etki yaratacağını söylediler.

ABD eski Başkanı Bill Clinton'un teknoloji danışmanı olan Franklin Urteaga,  2018 Çin-ABD Finansal Teknolojiler İnovasyon Forumu’nda Xinhua'ya verdiği demeçte "Kuşak Ve Yol Projesi Dünya ekonomisini olumlu yönde etkiliyor" dedi.

İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve 21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu'ndan oluşan Kuşak Ve Yol, kalkınmayı ve bölgeler arasındaki işbirliğini artırmaya odaklanıyor.

Kuşak ve Yol’un işbirliği için ülkeleri bir araya getirdiğini, işbirliği içinde bulunan bölgelere bakıldığında olumlu sonuçların ortaya çıktığını söyleyen Urteaga, "Girişimin küresel GSYİH'nın yüzde 25'ini üreteceğini düşünüyorum” dedi.

Stanford Üniversitesi Hoover Enstitüsü kıdemli üyesi Kenneth Judd, da  “birçok ülke için Çin pazarına ve diğer ülkelerdeki pazarlara daha fazla erişim olanağı yarattığından Kuşak ve Yol Girişimi tüm dünyaya yarar sağlamaktadır” dedi. Judd, ürünlerin bir yerden diğerine akması daha kolay olacağını söyleyerek bunun da genel olarak etkili bir ulaşım ağı yaratacağını belirtti.

Çin ile ABD’nın ekonomik kalkınma ve işbirliği olanakları, finansal teknolojiler, block chain ve finansal güvenlik gibi konuların ele alındığı Forum, 200 civarında Çinli ve Amerikalı bilim adamı, ekonomist ve girişimciyi bir araya getirdi. Üç kez düzenlenen etkinliğin son toplantısı Stanford Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.