UKRAYNA – RUS TANKERİ

DÜNYA 26.07.2019 - 10:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4397+ kez okundu.
 

UKRAYNA – RUS TANKERİ

Ukrayna Makamları bir Rus Tankeri’ne el koyduğunu belirtti. Kırım önlerinde geçen yılın sonunda Ukrayna’ya ait gemilerin ablukasına katılan bir gemi olduğu ileri sürülüyor.
Ukrayna, Tuna Limanı’nda Rus Tankeri Durdurdu  Ukrayna, Tuna Limanı’nda bir Rus Tankeri gözaltına aldığını ve aradığını açıkladı. Ukrayna gizli servisi SBU ve askeri savcı Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, „Nika Spirit“ in geçen yıl Rusya’nın Karadeniz Yarımadası Kırım açıklarında Ukrayna’nın üç askeri gemisinin ablukaya aldığı belirtiliyor. Tanker Ismajil’deki Limanda bulunuyor. Bu nedenle Ukraynalı Yetkililer olay belgelerini, radyo aboneliklerini ve kayıt defterlerini aramak ve mürettebat üyelerini sorgulamak istiyor. Geminin yasal olarak tutuklanmasının, kanıt olması bekleniyor. İddiaya göre, tankerin ismi değiştirildi. Geçmişte “Neyma” olarak adlandırıldığı söyleniyor. Kırım’da Kerch’te kayıtlı olan İşletme Sahibi, Mart 2019’dan bu yana Ukrayna’nın yaptırım listesinde bulunmaktadır. Kasım Ayı sonunda Rus Sınır Muhafızları, 24 mürettebatıyla birlikte Karadeniz’den Azak Denizi’ne giden üç Ukrayna gemisini şiddetle durdurdu. Hamburg’daki Uluslararası Denizcilik Mahkemesi, Mayıs ayında 24 Ukraynalı’nın derhal serbest bırakılmasını emretti. Moskova, denizcileri sınır ihlali için cezalandırmak istemektedir. Altı yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilirler. “Olayın Koşullarını Uygun Önlem Almak İçin Öğreniyoruz” Federasyon Konseyi üyesi Vladimir Jabarov, Interfax Ajansı’na verdiği demeçte; Rusya, prosedürü provokasyon olarak adlandırdı. Bu, denizcilerin serbest bırakılması konusundaki müzakereleri karmaşıklaştıracaktır, dedi. Eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko’nun makamlarındaki “belirli çevreler” den şüphelenilmektedir. Bu, muhtemelen yeni Cumhurbaşkanı Volodymyr Selensky altındaki ilişkilerin belirleyici şekilde normalleşmesine zarar vermeyi amaçlamaktadır. Moskova’daki Dışişleri Bakanlığı, “Olayın koşullarına uygun önlem almaya çalışıyoruz”, açıklamasında bulundu. Ruslar rehin alınırsa, bunun uluslararası hukukun ağır ihlali olduğu kabul edilir. Sonuçlar beklenmedi, sadece bir açıklamada bulunuldu. Ukrayna Kırım Yarımadası, Mart 2014’te Rusya’ya yönelik tartışmalı bir referandum sonrasında Rus topraklarına dahil edildi. Kiev Hükümeti ve Batı, bunu yasadışı olarak görüyor ve Kırım’ı Ukrayna’nın bir parçası olarak görmeye devam ediyor. AB ve ABD, geri iade edilmesi için Moskova’ya yaptırım uyguladılar.  
Ukrayna Makamları bir Rus Tankeri’ne el koyduğunu belirtti. Kırım önlerinde geçen yılın sonunda Ukrayna’ya ait gemilerin ablukasına katılan bir gemi olduğu ileri sürülüyor.

Ukrayna, Tuna Limanı’nda Rus Tankeri Durdurdu 

Ukrayna, Tuna Limanı’nda bir Rus Tankeri gözaltına aldığını ve aradığını açıkladı. Ukrayna gizli servisi SBU ve askeri savcı Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, „Nika Spirit“ in geçen yıl Rusya’nın Karadeniz Yarımadası Kırım açıklarında Ukrayna’nın üç askeri gemisinin ablukaya aldığı belirtiliyor. Tanker Ismajil’deki Limanda bulunuyor.

Bu nedenle Ukraynalı Yetkililer olay belgelerini, radyo aboneliklerini ve kayıt defterlerini aramak ve mürettebat üyelerini sorgulamak istiyor. Geminin yasal olarak tutuklanmasının, kanıt olması bekleniyor.

İddiaya göre, tankerin ismi değiştirildi. Geçmişte “Neyma” olarak adlandırıldığı söyleniyor. Kırım’da Kerch’te kayıtlı olan İşletme Sahibi, Mart 2019’dan bu yana Ukrayna’nın yaptırım listesinde bulunmaktadır.

Kasım Ayı sonunda Rus Sınır Muhafızları, 24 mürettebatıyla birlikte Karadeniz’den Azak Denizi’ne giden üç Ukrayna gemisini şiddetle durdurdu. Hamburg’daki Uluslararası Denizcilik Mahkemesi, Mayıs ayında 24 Ukraynalı’nın derhal serbest bırakılmasını emretti. Moskova, denizcileri sınır ihlali için cezalandırmak istemektedir. Altı yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilirler.

“Olayın Koşullarını Uygun Önlem Almak İçin Öğreniyoruz”

Federasyon Konseyi üyesi Vladimir Jabarov, Interfax Ajansı’na verdiği demeçte; Rusya, prosedürü provokasyon olarak adlandırdı. Bu, denizcilerin serbest bırakılması konusundaki müzakereleri karmaşıklaştıracaktır, dedi. Eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko’nun makamlarındaki “belirli çevreler” den şüphelenilmektedir. Bu, muhtemelen yeni Cumhurbaşkanı Volodymyr Selensky altındaki ilişkilerin belirleyici şekilde normalleşmesine zarar vermeyi amaçlamaktadır.

Moskova’daki Dışişleri Bakanlığı, “Olayın koşullarına uygun önlem almaya çalışıyoruz”, açıklamasında bulundu. Ruslar rehin alınırsa, bunun uluslararası hukukun ağır ihlali olduğu kabul edilir. Sonuçlar beklenmedi, sadece bir açıklamada bulunuldu.

Ukrayna Kırım Yarımadası, Mart 2014’te Rusya’ya yönelik tartışmalı bir referandum sonrasında Rus topraklarına dahil edildi. Kiev Hükümeti ve Batı, bunu yasadışı olarak görüyor ve Kırım’ı Ukrayna’nın bir parçası olarak görmeye devam ediyor. AB ve ABD, geri iade edilmesi için Moskova’ya yaptırım uyguladılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.