MAKÜ’DE YEM BİTKİLERİ HASAT ZAMANI BAŞLADI

DİĞER 29.07.2022 - 13:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4541+ kez okundu.
 

MAKÜ’DE YEM BİTKİLERİ HASAT ZAMANI BAŞLADI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) arazilerinde bitkisel üretim sezonunda 2 bin dekar alanda ekimi gerçekleştirilen farklı çeşitlerde yem bitkileri hasadı başladı.
MAKÜ Tarım, Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. Şenol Güzel ve Dr. Öğr. Üyesi Önder Akkaş tarafından bizzat yürütülen hasat çalışmalarında arpa, korunga, tritikale ve yulafın yanı sıra 8 farklı yem bitkisinin de hasadı gerçekleştiriliyor. Hasat çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran Dr. Öğr. Üyesi Önder Akkaş; “Uygulama Araştırma Merkezimizin yürüttüğü çalışmalar içerisinde 600 dekarda arpa, 800 dekar alanda tritikale, 400 dekar alanda yulaf ve 400 dekar alanda da korunga ürünlerimiz var. Şu an arpa, yulaf ve tritikalenin hasadını yapıyoruz. Üniversitemizin çiftliğinin ihtiyacı olan kaba yemin önemli bir bölümü de bu hasattan elde edilen ürünlerle karşılanıyor. Arpa, korunga, tritikale ve yulafın yanı sıra 8 farklı yem bitkisinin de hasadını gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 300 ton yeşil ot silajı, 1200 adet 200 kilogramlık yeşil ot rulo balyası üretimimizi tamamladık. Bu sene arpalarımız hem tohum tane gelişimi ve verimi hem de sap gelişimi bakımından da oldukça verimli ürünler elde ettik. Dikim zamanı ve zaman zaman çiftliğimizden buralara sıvı gübre de kullandık. Biz burada sıvı gübre kullandığımız her noktada çok ciddi verimler elde ettik. Bu çalışmalarımız hasat zamanı bitene kadar devam edecek. Burada büyük emek sarf eden tüm işçi arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz” dedi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) arazilerinde bitkisel üretim sezonunda 2 bin dekar alanda ekimi gerçekleştirilen farklı çeşitlerde yem bitkileri hasadı başladı.

MAKÜ Tarım, Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. Şenol Güzel ve Dr. Öğr. Üyesi Önder Akkaş tarafından bizzat yürütülen hasat çalışmalarında arpa, korunga, tritikale ve yulafın yanı sıra 8 farklı yem bitkisinin de hasadı gerçekleştiriliyor.

Hasat çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran Dr. Öğr. Üyesi Önder Akkaş; “Uygulama Araştırma Merkezimizin yürüttüğü çalışmalar içerisinde 600 dekarda arpa, 800 dekar alanda tritikale, 400 dekar alanda yulaf ve 400 dekar alanda da korunga ürünlerimiz var. Şu an arpa, yulaf ve tritikalenin hasadını yapıyoruz. Üniversitemizin çiftliğinin ihtiyacı olan kaba yemin önemli bir bölümü de bu hasattan elde edilen ürünlerle karşılanıyor. Arpa, korunga, tritikale ve yulafın yanı sıra 8 farklı yem bitkisinin de hasadını gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 300 ton yeşil ot silajı, 1200 adet 200 kilogramlık yeşil ot rulo balyası üretimimizi tamamladık. Bu sene arpalarımız hem tohum tane gelişimi ve verimi hem de sap gelişimi bakımından da oldukça verimli ürünler elde ettik. Dikim zamanı ve zaman zaman çiftliğimizden buralara sıvı gübre de kullandık. Biz burada sıvı gübre kullandığımız her noktada çok ciddi verimler elde ettik. Bu çalışmalarımız hasat zamanı bitene kadar devam edecek. Burada büyük emek sarf eden tüm işçi arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.