MAKÜ, Honamlı ve Kıl Keçisi Damızlık Oğlaklarını Yetiştiricilere Sunuyor

DÜNYA 26.11.2024 - 16:19, Güncelleme: 26.11.2024 - 16:19 2024 kez okundu.
 

MAKÜ, Honamlı ve Kıl Keçisi Damızlık Oğlaklarını Yetiştiricilere Sunuyor

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), bölgenin önemli hayvancılık değerlerinden Honamlı ve Kıl keçilerinin geliştirilmesine yönelik ıslah çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda, üniversite bünyesinde yetiştirilen toplam 40 baş damızlık Honamlı ve Kıl keçisi oğlağı açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılıyor. Bölgesel Hayvancılığa Katkı MAKÜ’nün bu girişimi, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerini güçlendirmek, kaliteli damızlık materyallerin teminini kolaylaştırmak ve genetik çeşitliliği artırmak gibi uzun vadeli hedeflere hizmet ediyor. Damızlık olarak sunulan erkek ve dişi oğlaklar, yerel yetiştiricilerin üretim kapasitelerini artırmaya ve hayvancılık sektörünün gelişimine katkıda bulunacak. Açık Artırma Usulüyle Satış Honamlı ve Kıl keçisi oğlakları, belirlenen ihale şartlarına uygun şekilde düzenlenecek açık artırma ile satışa sunulacak. Yetiştiriciler, talep doğrultusunda bir veya birden fazla oğlak satın alabilecek. Bu satış, genetik materyalin farklı işletmelere taşınmasını sağlayarak bölgesel hayvancılık faaliyetlerini daha geniş bir tabana yaymayı hedefliyor. Amaç ve Beklentiler MAKÜ tarafından yürütülen bu ıslah çalışmaları, damızlık hayvanların yerel hayvancılık işletmelerinde kullanılmasıyla verimliliği artırmayı ve sürdürülebilir hayvancılık için örnek modeller oluşturmayı amaçlıyor. Üniversitenin hayvancılığa yönelik bu gibi projelerinin, bölge ekonomisi ve çiftçiler için önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), bölgenin önemli hayvancılık değerlerinden Honamlı ve Kıl keçilerinin geliştirilmesine yönelik ıslah çalışmalarını sürdürüyor.


Bu kapsamda, üniversite bünyesinde yetiştirilen toplam 40 baş damızlık Honamlı ve Kıl keçisi oğlağı açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılıyor.

Bölgesel Hayvancılığa Katkı
MAKÜ’nün bu girişimi, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerini güçlendirmek, kaliteli damızlık materyallerin teminini kolaylaştırmak ve genetik çeşitliliği artırmak gibi uzun vadeli hedeflere hizmet ediyor. Damızlık olarak sunulan erkek ve dişi oğlaklar, yerel yetiştiricilerin üretim kapasitelerini artırmaya ve hayvancılık sektörünün gelişimine katkıda bulunacak.

Açık Artırma Usulüyle Satış
Honamlı ve Kıl keçisi oğlakları, belirlenen ihale şartlarına uygun şekilde düzenlenecek açık artırma ile satışa sunulacak. Yetiştiriciler, talep doğrultusunda bir veya birden fazla oğlak satın alabilecek. Bu satış, genetik materyalin farklı işletmelere taşınmasını sağlayarak bölgesel hayvancılık faaliyetlerini daha geniş bir tabana yaymayı hedefliyor.

Amaç ve Beklentiler
MAKÜ tarafından yürütülen bu ıslah çalışmaları, damızlık hayvanların yerel hayvancılık işletmelerinde kullanılmasıyla verimliliği artırmayı ve sürdürülebilir hayvancılık için örnek modeller oluşturmayı amaçlıyor. Üniversitenin hayvancılığa yönelik bu gibi projelerinin, bölge ekonomisi ve çiftçiler için önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.