Hem Eğlendiren Hem Öğreten İngilizce Kursu Yoğun İlgi Görüyor

DÜNYA 17.12.2023 - 20:27, Güncelleme: 17.12.2023 - 20:38 1657+ kez okundu.
 

Hem Eğlendiren Hem Öğreten İngilizce Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Burdur Halk Eğitim Merkezi tarafından Speaking English (İngilizce Konuşma) Kursuna katılanlar hem eğleniyor hem de İngilizce konuşmayı öğreniyorlar.
 Kendine özgü sıra dışı eğitim yöntemiyle dersi eğlenceli hale getiren İngilizce Öğretmeni Gökhan Gözene, dersi monotonluktan çıkarıp kursiyerlerin İngilizce konuşmasını hızlandırmış. Kursiyerlerin etkili bir yabancı dil öğrenmeleri ve yabancı dile karşı olan önyargılarını kırmak için açılan kursa birçok yabancı öğrenci de katılıyor. Kursiyerlerin oyun oynamayı ve esprili anlatımla daha kalıcı öğrendiğini anlatan Gökhan Gözene, "Derste bazen şarkı söylemek istiyorlar, söylüyoruz. Beraber materyaller hazırlıyoruz. Onlar eğlenmeyi sevdiği için eğlenerek öğrenmeye, konuşmaya çalışıyoruz. Önceden öğretmenler kelime ezberleterek İngilizce öğretmeye çalışıyordu. Bu da dersleri sıkıcı hale getiriyordu. Önemli olan dersi sevdirmek. Ders anlatırken eğleniyorum. Sınıfa girince öğrenciler gülmeye başlıyor, bu da beni motive ediyor. Derste ben sıkılmazsam onların da sıkılmayacağını düşünüyorum. Böylelikle çok daha güzel, eğlenerek ders işlemiş oluyoruz. Öğrenci dersi dersmiş gibi gördüğünde önüne set çekiyor ama dersi eğlence gibi, sınıfı eğlenilecek yer gibi gördüğünde o seti kaldırıyor. Keyif alarak öğrendiğimiz şeyleri hiçbir şekilde unutmuyoruz” dedi.  Daha önce İngilizceyi sevmeyen Halk Eğitim Merkezi’nde açılan Gökhan Gözene’nin eğitim verdiği İngilizce Konuşma Kursundan sonra bu algısının tamamen değiştiğini anlatan bir Kursiyer ise, “Daha önce İngilizceye karşı önyargım vardı. Yıllarca İngilizce dersi gördük ama grameri aşıp konuşmaya geçemedik. Şimdi ise İngilizce dersini sabırsızlıkla bekliyorum. Bu derste kitap, defter falan yok sadece İngilizce konuşuyoruz. Gökhan hocanın esprili anlatım tarzı ve eğitici oyunları bize İngilizceyi sevdirdi. Artık ders nasıl hızlı geçiyor anlamıyoruz. Bir sonraki dersi iple çekiyoruz. Sınıfta sadece Türk arkadaşlar değil birçok yabancı ülkeden kursiyerlerde var. Sanırım bu yöntemle İngilizce bizim ortak dilimiz olmaya başladı. Bunun için Halk Eğitim Merkezine ve Gökhan Hocama çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Burdur Halk Eğitim Merkezi tarafından Speaking English (İngilizce Konuşma) Kursuna katılanlar hem eğleniyor hem de İngilizce konuşmayı öğreniyorlar.

 Kendine özgü sıra dışı eğitim yöntemiyle dersi eğlenceli hale getiren İngilizce Öğretmeni Gökhan Gözene, dersi monotonluktan çıkarıp kursiyerlerin İngilizce konuşmasını hızlandırmış.

Kursiyerlerin etkili bir yabancı dil öğrenmeleri ve yabancı dile karşı olan önyargılarını kırmak için açılan kursa birçok yabancı öğrenci de katılıyor.

Kursiyerlerin oyun oynamayı ve esprili anlatımla daha kalıcı öğrendiğini anlatan Gökhan Gözene, "Derste bazen şarkı söylemek istiyorlar, söylüyoruz. Beraber materyaller hazırlıyoruz. Onlar eğlenmeyi sevdiği için eğlenerek öğrenmeye, konuşmaya çalışıyoruz. Önceden öğretmenler kelime ezberleterek İngilizce öğretmeye çalışıyordu. Bu da dersleri sıkıcı hale getiriyordu. Önemli olan dersi sevdirmek. Ders anlatırken eğleniyorum. Sınıfa girince öğrenciler gülmeye başlıyor, bu da beni motive ediyor. Derste ben sıkılmazsam onların da sıkılmayacağını düşünüyorum. Böylelikle çok daha güzel, eğlenerek ders işlemiş oluyoruz. Öğrenci dersi dersmiş gibi gördüğünde önüne set çekiyor ama dersi eğlence gibi, sınıfı eğlenilecek yer gibi gördüğünde o seti kaldırıyor. Keyif alarak öğrendiğimiz şeyleri hiçbir şekilde unutmuyoruz” dedi.

 Daha önce İngilizceyi sevmeyen Halk Eğitim Merkezi’nde açılan Gökhan Gözene’nin eğitim verdiği İngilizce Konuşma Kursundan sonra bu algısının tamamen değiştiğini anlatan bir Kursiyer ise, “Daha önce İngilizceye karşı önyargım vardı. Yıllarca İngilizce dersi gördük ama grameri aşıp konuşmaya geçemedik. Şimdi ise İngilizce dersini sabırsızlıkla bekliyorum. Bu derste kitap, defter falan yok sadece İngilizce konuşuyoruz. Gökhan hocanın esprili anlatım tarzı ve eğitici oyunları bize İngilizceyi sevdirdi. Artık ders nasıl hızlı geçiyor anlamıyoruz. Bir sonraki dersi iple çekiyoruz. Sınıfta sadece Türk arkadaşlar değil birçok yabancı ülkeden kursiyerlerde var. Sanırım bu yöntemle İngilizce bizim ortak dilimiz olmaya başladı. Bunun için Halk Eğitim Merkezine ve Gökhan Hocama çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.