Bu kursa katılan hem kazanıyor hem öğreniyor

DÜNYA 21.12.2023 - 21:33, Güncelleme: 29.12.2023 - 19:27 2565+ kez okundu.
 

Bu kursa katılan hem kazanıyor hem öğreniyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından ev hanımlarına yönelik açılan Giyim Üretim Teknolojisi Kursuna katılan kursiyerler bir yandan meslek öğrenirken diğer yandan para kazanıyorlar.
Yediden yetmişe herkesin katılabildiği kusa özellikle ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor. Gelen kursiyerlere sadece giysi dikmeyi değil giyinmeyi de öğrettiklerini anlatan Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Songül Akbaş, “Kurslarımıza gelen bayanlara biz; makineleri, dikiş dikmeyi, kalıp çıkartmayı, kesmeyi, dikmeyi ve giymeyi öğretiyoruz. Çünkü giyimde renk uyumları da var onları da öğretiyoruz” ifadelerini kullandı. Katılan kursiyerlerin hanelerine önemli ölçüde katkıda da bulunduğunu belirten Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Fidan Şener, “Halk Eğitimini olarak döner sermayemiz var. Döner sermayede üretim yapıyoruz kursiyerlerimiz kendi diktikleri kıyafetlerin dışında dışarıdan gelen siparişleri de dikiyorlar ve bu sayede bütçelerine de katkıda bulunmuş oluyorlar. Ayrıca kursiyerlerimiz ucuza kumaş alarak kendi ailesinin ihtiyacı olan kıyafetleri çok ucuz bir maliyetle burada dikebiliyorlar” şeklinde konuştu. Kursu bitirenler Ustalık Belgesi alıyor Kursu bitiren birçok öğrencinin iş yeri açtığını belirten Songül Akbaş “Kurslarımıza normal örgün öğretim gibi 1. dönem ve 2. dönem şeklinde açıyoruz. Kurslarımızda aşama aşama modüllerimiz var. Bu modülleri tamamlayan kursiyerlerimiz Çıraklık Eğitim Merkezine giderek Ustalık Belgesi alabiliyorlar. Bu Kurstaki kursiyerlerimiz için fabrikalardan da talep geliyor. Normalde bir fabrikada işçinin makinede çalışabilmesi için önce ayakçı olarak çalışması lazım. Daha sonra işi öğrenip makine daha işe başlıyor. Ama bizim kursumuza katılan kursiyerler ise bu süreci yaşamadan makinada işe başlıyor ve üretime katılıyorlar.” Dedi.        
Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından ev hanımlarına yönelik açılan Giyim Üretim Teknolojisi Kursuna katılan kursiyerler bir yandan meslek öğrenirken diğer yandan para kazanıyorlar.

Yediden yetmişe herkesin katılabildiği kusa özellikle ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor.

Gelen kursiyerlere sadece giysi dikmeyi değil giyinmeyi de öğrettiklerini anlatan Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Songül Akbaş, “Kurslarımıza gelen bayanlara biz; makineleri, dikiş dikmeyi, kalıp çıkartmayı, kesmeyi, dikmeyi ve giymeyi öğretiyoruz. Çünkü giyimde renk uyumları da var onları da öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Katılan kursiyerlerin hanelerine önemli ölçüde katkıda da bulunduğunu belirten Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Fidan Şener, “Halk Eğitimini olarak döner sermayemiz var. Döner sermayede üretim yapıyoruz kursiyerlerimiz kendi diktikleri kıyafetlerin dışında dışarıdan gelen siparişleri de dikiyorlar ve bu sayede bütçelerine de katkıda bulunmuş oluyorlar. Ayrıca kursiyerlerimiz ucuza kumaş alarak kendi ailesinin ihtiyacı olan kıyafetleri çok ucuz bir maliyetle burada dikebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Kursu bitirenler Ustalık Belgesi alıyor

Kursu bitiren birçok öğrencinin iş yeri açtığını belirten Songül Akbaş “Kurslarımıza normal örgün öğretim gibi 1. dönem ve 2. dönem şeklinde açıyoruz. Kurslarımızda aşama aşama modüllerimiz var. Bu modülleri tamamlayan kursiyerlerimiz Çıraklık Eğitim Merkezine giderek Ustalık Belgesi alabiliyorlar. Bu Kurstaki kursiyerlerimiz için fabrikalardan da talep geliyor. Normalde bir fabrikada işçinin makinede çalışabilmesi için önce ayakçı olarak çalışması lazım. Daha sonra işi öğrenip makine daha işe başlıyor. Ama bizim kursumuza katılan kursiyerler ise bu süreci yaşamadan makinada işe başlıyor ve üretime katılıyorlar.” Dedi.  

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.