Resmi Gazetede yayımlandı yeni madeni paralar geliyor!

DÜNYA 09.06.2024 - 15:20, Güncelleme: 09.06.2024 - 15:20 1662 kez okundu.
 

Resmi Gazetede yayımlandı yeni madeni paralar geliyor!

5 TL'lik madeni paralar, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile birlikte bugün itibarıyla tedavüle çıkarılıyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, 5 TL Değerindeki Madeni Paraların Tedavüle Çıkarılmasına İlişkin Tebliğ ile 5 TL'lik madeni paralar bugün itibarıyle tedavüle çıkarıldı. Paranın ön yüzünde, dış halkada sekiz köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılacak. Halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldız yer alırken ortada Türkiye Yüzyılı logosu yer alacak. Bunun solunda "5" rakamı, altta "TÜRK LİRASI" yazısı ve yazının altında basım yılı olacak. Paranın arka yüzünde ise Atatürk rölyefi ve çevrede "TÜRKİYE CUMHURİYETİ" yazısı yer alacak.
5 TL'lik madeni paralar, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile birlikte bugün itibarıyla tedavüle çıkarılıyor.


Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, 5 TL Değerindeki Madeni Paraların Tedavüle Çıkarılmasına İlişkin Tebliğ ile 5 TL'lik madeni paralar bugün itibarıyle tedavüle çıkarıldı.
Paranın ön yüzünde, dış halkada sekiz köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılacak. Halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldız yer alırken ortada Türkiye Yüzyılı logosu yer alacak. Bunun solunda "5" rakamı, altta "TÜRK LİRASI" yazısı ve yazının altında basım yılı olacak.
Paranın arka yüzünde ise Atatürk rölyefi ve çevrede "TÜRKİYE CUMHURİYETİ" yazısı yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.