Veteriner Hekimden Burdur’dan gelen yılan görüntüsü için önemli uyarı!

DÜNYA 27.06.2024 - 10:05, Güncelleme: 27.06.2024 - 10:05 643 kez okundu.
 

Veteriner Hekimden Burdur’dan gelen yılan görüntüsü için önemli uyarı!

Burdur’un Yeşilova ilçesi Armut köyünde 2 yılanın çiftleşme dansı vatandaş tarafından kaydedilmesinden sonra Veteriner Hekim Yavuz Yüksel’den önemli uyarı geldi.
Yılanların beslenme ihtiyacı ve üreme dönemleri gelmesinden dolayı bu aylarda sıkça görülmeye başlandığını belirten Veteriner Hekim Yavuz Yüksel, dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı. Yeşilova ilçesi Armut köyünde 2 yılanın çiftleşme dansı cep telefonu ile kaydedilerek gazetemize ulaştırıldı. Burdur’un çeşitli semtlerinde görülmeye başlanan yılanlar paniğe neden oluyor. Sıklaşan yılan ihbarları üzerine itfaiye ve zabıta ekipleri arama çalışmaları sürdürüyor. Yavuz Yüksel bilimsel verilere göre dünyada 3 bin, Türkiye’de ise 40 civarında yılan türünün bulunduğunu açıkladı. Her yılanın zehirli olmadığını da belirten Veteriner Hekim Yüksel, ülkemizdeki 10’a yakın zehirli yılan türünün yaşadığını kaydetti.   Yılandaki zehrin tamamen ırksal bir özellik olduğunun altını çizen Veteriner Hekim, “Ülkemizde doğru bilinen bir yanlış var. Yılanların zehrinin sıcakta arttığına inanılıyor. Bu doğru değil. Bu zehir tamamen yılanın ırksal özellik ile ilgilidir. Her yılanda zehir olmaz” dedi. Yüksel, yılanların aslında zararsız ve ekosistemi koruyan bir hayvan olduğunu, tehlike hissettiği zaman kendisini savunma refleksine girerek saldırıya geçtiğini belirtti.  Sıcaklıkların artması, beslenme ihtiyaçlarını karşılamak ve üremeden dolayı yılanların bu aylarda en aktif durumda olduklarını ifade eden Yüksel, vatandaşlara şu önerilerde bulundu: “Çıplak ayakla yere basmayın. Kırsal kesimlerdekiler evinin penceresine tel çeksin, kapısını kapalı tutsun, biraz daha bu aylarda dikkatli olsun. Yılanlar su kaynaklarına yakın yerde yaşarlar bu herhangi bir yerdeki su olabilir oralarda dikkatli olsunlar. Otluk yerlerden uzak dursunlar. Havaların serin olduğu zamanlarda daha çok görülebilirler. Yılan sokmasında ise hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurun” diye konuştu. Yılanların ekosistemi ve doğal dengeyi sağlayan bir canlı türü olduğuna dikkat çeken Yavuz Yüksel, “Doğal dengeyi sağlayan bu hayvanları öldürmeyin. Yılanlar, bazı böcekleri ve canlıları ortadan kaldırdığı için ekosistemi sağlıyor. Onu gördüğünüz zaman tekrar doğaya bırakmak gerekiyor. Yılanlar aslında zararsız hayvandır, yılan kendisini savunma refleksine girerse saldırır” şeklinde konuştu.
Burdur’un Yeşilova ilçesi Armut köyünde 2 yılanın çiftleşme dansı vatandaş tarafından kaydedilmesinden sonra Veteriner Hekim Yavuz Yüksel’den önemli uyarı geldi.

Yılanların beslenme ihtiyacı ve üreme dönemleri gelmesinden dolayı bu aylarda sıkça görülmeye başlandığını belirten Veteriner Hekim Yavuz Yüksel, dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı.

Yeşilova ilçesi Armut köyünde 2 yılanın çiftleşme dansı cep telefonu ile kaydedilerek gazetemize ulaştırıldı.

Burdur’un çeşitli semtlerinde görülmeye başlanan yılanlar paniğe neden oluyor.

Sıklaşan yılan ihbarları üzerine itfaiye ve zabıta ekipleri arama çalışmaları sürdürüyor.

Yavuz Yüksel bilimsel verilere göre dünyada 3 bin, Türkiye’de ise 40 civarında yılan türünün bulunduğunu açıkladı. Her yılanın zehirli olmadığını da belirten Veteriner Hekim Yüksel, ülkemizdeki 10’a yakın zehirli yılan türünün yaşadığını kaydetti.

 

Yılandaki zehrin tamamen ırksal bir özellik olduğunun altını çizen Veteriner Hekim, “Ülkemizde doğru bilinen bir yanlış var. Yılanların zehrinin sıcakta arttığına inanılıyor. Bu doğru değil. Bu zehir tamamen yılanın ırksal özellik ile ilgilidir. Her yılanda zehir olmaz” dedi.

Yüksel, yılanların aslında zararsız ve ekosistemi koruyan bir hayvan olduğunu, tehlike hissettiği zaman kendisini savunma refleksine girerek saldırıya geçtiğini belirtti.  Sıcaklıkların artması, beslenme ihtiyaçlarını karşılamak ve üremeden dolayı yılanların bu aylarda en aktif durumda olduklarını ifade eden Yüksel, vatandaşlara şu önerilerde bulundu: “Çıplak ayakla yere basmayın. Kırsal kesimlerdekiler evinin penceresine tel çeksin, kapısını kapalı tutsun, biraz daha bu aylarda dikkatli olsun. Yılanlar su kaynaklarına yakın yerde yaşarlar bu herhangi bir yerdeki su olabilir oralarda dikkatli olsunlar. Otluk yerlerden uzak dursunlar. Havaların serin olduğu zamanlarda daha çok görülebilirler. Yılan sokmasında ise hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurun” diye konuştu. Yılanların ekosistemi ve doğal dengeyi sağlayan bir canlı türü olduğuna dikkat çeken Yavuz Yüksel, “Doğal dengeyi sağlayan bu hayvanları öldürmeyin. Yılanlar, bazı böcekleri ve canlıları ortadan kaldırdığı için ekosistemi sağlıyor. Onu gördüğünüz zaman tekrar doğaya bırakmak gerekiyor. Yılanlar aslında zararsız hayvandır, yılan kendisini savunma refleksine girerse saldırır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.