Burdur şiş fiyatına bir çay içtiler: Fiyatını öğrenince şok oldular!

DÜNYA 23.06.2024 - 16:35, Güncelleme: 23.06.2024 - 16:35 1263 kez okundu.
 

Burdur şiş fiyatına bir çay içtiler: Fiyatını öğrenince şok oldular!

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle birçok ürün ve hizmetin bedeline peş peşe zamlar yapılırken, işletmeler artışa döviz kurundaki artışı ve maliyetleri gerekçe gösteriyor.
Buna karşın son aylarda stabil bir ekonomik ortam olmasına rağmen, çok sayıda işletmenin zam yapmaya devam ettiği ve kar marjlarını artırmaya çalıştığı gözlemlenmekte. Bu durumun son örneği ise İzmir AdananMenderes Havalimanı'nda yaşandı. 2 ÇAY İÇİN 320 LİRA HESAP GELDİ Havalimanlarındaki fiyatlar, normal şartların çok üzerinde olsa da, iki çay için istenen hesap görenlere 'pes artık' dedirtti. Bir bardak çay için 145 lira isteyen işletme, ayrıca çayın servisi için de 30 lira hizmet ücreti aldı. Böylelikle iki çay için ödenen para, servis hizmetiyle birlikte 320 lirayı buldu. Kullanıcılar, havalimanlarındaki işletmelerin fiyat politikasını 'soygunculuk' olarak nitelendirirken, hesabı görenler duruma 'o paraya iki kişi Burdur şiş yerdi' diyerek sert tepki gösterdi.
Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle birçok ürün ve hizmetin bedeline peş peşe zamlar yapılırken, işletmeler artışa döviz kurundaki artışı ve maliyetleri gerekçe gösteriyor.

Buna karşın son aylarda stabil bir ekonomik ortam olmasına rağmen, çok sayıda işletmenin zam yapmaya devam ettiği ve kar marjlarını artırmaya çalıştığı gözlemlenmekte. Bu durumun son örneği ise İzmir AdananMenderes Havalimanı'nda yaşandı.
2 ÇAY İÇİN 320 LİRA HESAP GELDİ

Havalimanlarındaki fiyatlar, normal şartların çok üzerinde olsa da, iki çay için istenen hesap görenlere 'pes artık' dedirtti.

Bir bardak çay için 145 lira isteyen işletme, ayrıca çayın servisi için de 30 lira hizmet ücreti aldı. Böylelikle iki çay için ödenen para, servis hizmetiyle birlikte 320 lirayı buldu. Kullanıcılar, havalimanlarındaki işletmelerin fiyat politikasını 'soygunculuk' olarak nitelendirirken, hesabı görenler duruma 'o paraya iki kişi Burdur şiş yerdi' diyerek sert tepki gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.