**Burdur'da Vurgun Büyüyor: Meblağ 200 Milyon TL'yi Aştı! İşte Olayın Failleri**

DÜNYA 02.10.2024 - 13:45, Güncelleme: 02.10.2024 - 13:45 212 kez okundu.
 

**Burdur'da Vurgun Büyüyor: Meblağ 200 Milyon TL'yi Aştı! İşte Olayın Failleri**

Burdur'da yankı uyandıran 137 milyon TL'lik vurgunla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.
   Vurgunun boyutu 200 milyon TL'yi aşarken, olayın detayları giderek netleşiyor. Şirketin son sahibi olarak bilinen Hasan Ateşoğlu'nun, vurgun öncesinde şirketi Suriye uyruklu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmiş kişilere devrettiği ortaya çıktı. Kayıplara karışan Mehmet Denli, Ahmet Ateşoğlu ve beraberindekilerin izine ise hala rastlanamadı. **KİMLER KİMLER VAR?** Burdur'da son yılların en büyük dolandırıcılığına imza atan ve "Mardinli Mehmet" lakabıyla tanınan Mehmet Denli'nin olayında yeni gelişmeler gün yüzüne çıktı. Daha önce "çaycı" olarak lanse edilen Hasan Ateşoğlu'nun yanı sıra, şirketin son sahibinin Suriyeli bir Türkiye vatandaşı olduğu da gelen bilgiler arasında. Mehmet Denli ve Hasan Ateşoğlu, Pazartesi günü lüks araçlarla Burdur'dan kaçtı. Araçların şehir dışına çıkarılması sürecinde, çok sayıda kişiyle birlikte organize hareket ettikleri ve Cumartesi günü nöbetçi noter aracılığıyla araçları önce Manisa'daki bir şahsa, ardından bu şahıs üzerinden Mardin'e sattıkları iddia ediliyor. Burdur, Antalya, Isparta, Ankara, Aksaray ve Mersin'deki alacaklıların toplam zararı 200 milyon TL'yi geçti. Çok sayıda iş adamı, tüccar ve esnaf, araçları ve paralarını kaybetmiş durumda. Şimdiye kadar Mehmet Denli ve Hasan Ateşoğlu'nun nerede olduklarına dair herhangi bir ipucu bulunamadı. **Mağdurların Suç Duyurusu Devam Ediyor** Dolandırıcılığa uğrayan mağdurlar, emniyete giderek Mehmet Denli ve Hasan Ateşoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Yeni bilgilere göre, zararların dökümü şöyle: - 32 Milyon TL   - 15 Milyon TL   - 25 Milyon TL   - 2 Milyon TL   - 25 Milyon TL   - 17 Milyon TL   - 15 Milyon TL   - 6 Milyon TL   - 50 Milyon TL   - 10 Milyon TL   - 15 Milyon TL   Toplamda 200 milyon TL'yi aşan büyük vurgunla ilgili soruşturma sürüyor.   Kaynak: Burdur Gazetesi
Burdur'da yankı uyandıran 137 milyon TL'lik vurgunla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

 

 Vurgunun boyutu 200 milyon TL'yi aşarken, olayın detayları giderek netleşiyor. Şirketin son sahibi olarak bilinen Hasan Ateşoğlu'nun, vurgun öncesinde şirketi Suriye uyruklu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmiş kişilere devrettiği ortaya çıktı. Kayıplara karışan Mehmet Denli, Ahmet Ateşoğlu ve beraberindekilerin izine ise hala rastlanamadı.

**KİMLER KİMLER VAR?**

Burdur'da son yılların en büyük dolandırıcılığına imza atan ve "Mardinli Mehmet" lakabıyla tanınan Mehmet Denli'nin olayında yeni gelişmeler gün yüzüne çıktı. Daha önce "çaycı" olarak lanse edilen Hasan Ateşoğlu'nun yanı sıra, şirketin son sahibinin Suriyeli bir Türkiye vatandaşı olduğu da gelen bilgiler arasında.

Mehmet Denli ve Hasan Ateşoğlu, Pazartesi günü lüks araçlarla Burdur'dan kaçtı. Araçların şehir dışına çıkarılması sürecinde, çok sayıda kişiyle birlikte organize hareket ettikleri ve Cumartesi günü nöbetçi noter aracılığıyla araçları önce Manisa'daki bir şahsa, ardından bu şahıs üzerinden Mardin'e sattıkları iddia ediliyor.

Burdur, Antalya, Isparta, Ankara, Aksaray ve Mersin'deki alacaklıların toplam zararı 200 milyon TL'yi geçti. Çok sayıda iş adamı, tüccar ve esnaf, araçları ve paralarını kaybetmiş durumda. Şimdiye kadar Mehmet Denli ve Hasan Ateşoğlu'nun nerede olduklarına dair herhangi bir ipucu bulunamadı.

**Mağdurların Suç Duyurusu Devam Ediyor**

Dolandırıcılığa uğrayan mağdurlar, emniyete giderek Mehmet Denli ve Hasan Ateşoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Yeni bilgilere göre, zararların dökümü şöyle:

- 32 Milyon TL  
- 15 Milyon TL  
- 25 Milyon TL  
- 2 Milyon TL  
- 25 Milyon TL  
- 17 Milyon TL  
- 15 Milyon TL  
- 6 Milyon TL  
- 50 Milyon TL  
- 10 Milyon TL  
- 15 Milyon TL  

Toplamda 200 milyon TL'yi aşan büyük vurgunla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Kaynak: Burdur Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.