100 cc Altı Motosiklet ve Dronelara Vergi Geliyor!

DÜNYA 12.10.2024 - 11:44, Güncelleme: 12.10.2024 - 11:44 301 kez okundu.
 

100 cc Altı Motosiklet ve Dronelara Vergi Geliyor!

TBMM Başkanlığına sunulan yeni kanun teklifiyle 100 cc'lik motosikletler, kol saatleri ve dronelara ek vergiler getirileceği ortaya çıktı.
 Teklif kapsamında motosikletlere Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), drone ve kol saatlerine ise Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulanması planlanıyor. Dronelara %20 ÖTV Geliyor Kanun teklifi kabul edilirse, vergisiz fiyatı 5 bin liranın üzerindeki kol saatleri ve dronelara %20 oranında ÖTV getirilecek. Akıllı saatler ise bu düzenlemenin dışında tutulacak ve ek vergiye tabi olmayacak. 100 cc Altındaki Motosikletlere MTV Motor silindir hacmi 100 cc’nin altında olan motosikletler ve motor gücü 6 kilovatın altındaki motosikletler, yapılacak düzenlemeyle MTV kapsamına alınacak. Ancak, bu vergi düzenlemesi sadece düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra tescil edilecek yeni motosikletler için geçerli olacak, mevcut motosiklet sahipleri bu vergiden muaf tutulacak. Söz konusu kanun teklifi TBMM’de oylanacak. Kabul edilirse Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.
TBMM Başkanlığına sunulan yeni kanun teklifiyle 100 cc'lik motosikletler, kol saatleri ve dronelara ek vergiler getirileceği ortaya çıktı.

 Teklif kapsamında motosikletlere Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), drone ve kol saatlerine ise Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulanması planlanıyor.

Dronelara %20 ÖTV Geliyor

Kanun teklifi kabul edilirse, vergisiz fiyatı 5 bin liranın üzerindeki kol saatleri ve dronelara %20 oranında ÖTV getirilecek. Akıllı saatler ise bu düzenlemenin dışında tutulacak ve ek vergiye tabi olmayacak.

100 cc Altındaki Motosikletlere MTV

Motor silindir hacmi 100 cc’nin altında olan motosikletler ve motor gücü 6 kilovatın altındaki motosikletler, yapılacak düzenlemeyle MTV kapsamına alınacak. Ancak, bu vergi düzenlemesi sadece düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra tescil edilecek yeni motosikletler için geçerli olacak, mevcut motosiklet sahipleri bu vergiden muaf tutulacak.

Söz konusu kanun teklifi TBMM’de oylanacak. Kabul edilirse Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.