Ev işleri ortopedik sakatlıklara neden olabilir!

12.10.2024 - 11:38, Güncelleme: 12.10.2024 - 11:38 275 kez okundu.
 

Ev işleri ortopedik sakatlıklara neden olabilir!

Ev işlerinin kendi içinde bazı riskleri olduğunu belirten uzmanlar, bu risklerin genellikle postür bozukluğu, tekrarlayan hareketler ve yanlış tekniklerle yapılan işler sonucu ortaya çıktığını söylüyor. Eğilme, ağır kaldırma, uzun süre ayakta kalma gibi işlerin bel, sırt, boyun ve omuz bölgesini zorlayabileceğine dikkat çeken Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, “Bunun sonucunda ağrılar ve sakatlıklar ortaya çıkabilir.” dedi. En sık karşılaşılan ev içi sakatlanmaların düşmeler, kesikler, yaralanmalar, yanıklar, burkulmalar ve kas zorlanmaları şeklinde görüldüğünü de ifade eden Op. Dr. Kemal Paksoy, “Ev işi yaparken dikkatli olmak, doğru teknikleri kullanmak ve düzenli aralar vermek önemlidir.” uyarısında bulundu. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, ev temizliği yapılırken omurga sağlığına zarar veren davranışlar ve sık yapılan hatalardan bahsetti. Sürekli tekrar eden hareketler, tendinit veya sinir sıkışıklığı gibi rahatsızlıklara yol açabilir Ev işlerinin kendi içinde bazı riskleri olduğuna dikkat çeken Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, “Ev işleri, her ne kadar günlük hayatımızın bir parçası ve çoğu zaman fiziksel aktivite olarak görülse de yanlış yapıldığında vücuda zarar verebilecek bazı riskler taşır.” dedi. Bu risklerin genellikle postür bozukluğu, tekrarlayan hareketler ve yanlış tekniklerle yapılan işler sonucu ortaya çıktığını dile getiren Op. Dr. Kemal Paksoy, “Eğilme, ağır kaldırma, uzun süre ayakta kalma gibi işler sırasında bel, sırt, boyun ve omuz bölgesi zorlanabilir. Bunun sonucunda ağrılar ve sakatlıklar ortaya çıkabilir. Sürekli tekrar eden hareketler, özellikle temizlik bezi sıkma, fırçalama veya yemek hazırlarken doğrama gibi işler, bilek ve el kaslarını zorlayabilir. Bu durum, tendinit veya sinir sıkışıklığı gibi rahatsızlıklara yol açabilir.” şeklinde konuştu. Ev içi sakatlanmalar genellikle yanlış postür veya yanlış ekipman kullanımından kaynaklanıyor Ev içinde en sık karşılaşılan sakatlanmalara değinen Op. Dr. Kemal Paksoy, “Ev içindeki sakatlanmalar genellikle dikkatsizlik, yanlış postür ya da uygun olmayan ekipman kullanımı gibi nedenlerle meydana gelir. En sık karşılaştığınız ev içi sakatlanmalar; düşmeler, kesikler, yaralanmalar, yanıklar, burkulmalar ve kas zorlanmaları şeklinde görülür.” dedi. Doğru teknikleri kullanmak önemli! Ev işleri sırasında sakatlanmaları önlemek için alınması gereken tedbirlerden bahseden Op. Dr. Kemal Paksoy, sözlerini şöyle tamamladı: “Dikkatli olmak, doğru teknikleri kullanmak ve düzenli aralar vermek önemlidir. Ayrıca, ev ortamını güvenli hale getirerek olası tehlikeleri en aza indirmek de sakatlanmaları önlemeye yardımcı olabilir.” Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Ev işlerinin kendi içinde bazı riskleri olduğunu belirten uzmanlar, bu risklerin genellikle postür bozukluğu, tekrarlayan hareketler ve yanlış tekniklerle yapılan işler sonucu ortaya çıktığını söylüyor.

Eğilme, ağır kaldırma, uzun süre ayakta kalma gibi işlerin bel, sırt, boyun ve omuz bölgesini zorlayabileceğine dikkat çeken Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, “Bunun sonucunda ağrılar ve sakatlıklar ortaya çıkabilir.” dedi. En sık karşılaşılan ev içi sakatlanmaların düşmeler, kesikler, yaralanmalar, yanıklar, burkulmalar ve kas zorlanmaları şeklinde görüldüğünü de ifade eden Op. Dr. Kemal Paksoy, “Ev işi yaparken dikkatli olmak, doğru teknikleri kullanmak ve düzenli aralar vermek önemlidir.” uyarısında bulundu.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, ev temizliği yapılırken omurga sağlığına zarar veren davranışlar ve sık yapılan hatalardan bahsetti.

Sürekli tekrar eden hareketler, tendinit veya sinir sıkışıklığı gibi rahatsızlıklara yol açabilir

Ev işlerinin kendi içinde bazı riskleri olduğuna dikkat çeken Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, “Ev işleri, her ne kadar günlük hayatımızın bir parçası ve çoğu zaman fiziksel aktivite olarak görülse de yanlış yapıldığında vücuda zarar verebilecek bazı riskler taşır.” dedi.

Bu risklerin genellikle postür bozukluğu, tekrarlayan hareketler ve yanlış tekniklerle yapılan işler sonucu ortaya çıktığını dile getiren Op. Dr. Kemal Paksoy, “Eğilme, ağır kaldırma, uzun süre ayakta kalma gibi işler sırasında bel, sırt, boyun ve omuz bölgesi zorlanabilir. Bunun sonucunda ağrılar ve sakatlıklar ortaya çıkabilir. Sürekli tekrar eden hareketler, özellikle temizlik bezi sıkma, fırçalama veya yemek hazırlarken doğrama gibi işler, bilek ve el kaslarını zorlayabilir. Bu durum, tendinit veya sinir sıkışıklığı gibi rahatsızlıklara yol açabilir.” şeklinde konuştu.

Ev içi sakatlanmalar genellikle yanlış postür veya yanlış ekipman kullanımından kaynaklanıyor

Ev içinde en sık karşılaşılan sakatlanmalara değinen Op. Dr. Kemal Paksoy, “Ev içindeki sakatlanmalar genellikle dikkatsizlik, yanlış postür ya da uygun olmayan ekipman kullanımı gibi nedenlerle meydana gelir. En sık karşılaştığınız ev içi sakatlanmalar; düşmeler, kesikler, yaralanmalar, yanıklar, burkulmalar ve kas zorlanmaları şeklinde görülür.” dedi.

Doğru teknikleri kullanmak önemli!

Ev işleri sırasında sakatlanmaları önlemek için alınması gereken tedbirlerden bahseden Op. Dr. Kemal Paksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dikkatli olmak, doğru teknikleri kullanmak ve düzenli aralar vermek önemlidir. Ayrıca, ev ortamını güvenli hale getirerek olası tehlikeleri en aza indirmek de sakatlanmaları önlemeye yardımcı olabilir.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.