Kredi Kartı Kullanıcılarından Katkı Payı Alınacak Haberleri Sonrası Limit Düşürme Talepleri Arttı

DÜNYA 12.10.2024 - 16:25, Güncelleme: 12.10.2024 - 16:25 389 kez okundu.
 

Kredi Kartı Kullanıcılarından Katkı Payı Alınacak Haberleri Sonrası Limit Düşürme Talepleri Arttı

Savunma sanayine destek amacıyla kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kullanıcılardan yıllık 750 TL katkı payı alınacağına yönelik haberlerin ardından, bankalar limit düşürme talepleriyle karşı karşıya kaldı.
   Kart limitlerini 99 bin TL’ye çekmek isteyen vatandaşlar bankalara adeta telefon yağdırdı. Ayrıca, limit düşürme işleminin nasıl yapılacağına dair aramalar Google'da üst sıralara yerleşti.   AK Parti tarafından TBMM’ye sunulan yasa teklifinde Vergi Usul Kanunu’nda değişiklik yapılması planlanıyor. Bu teklif kapsamında, limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayine katkı payı alınacak. Bu düzenlemenin duyurulmasıyla birlikte, kredi kartı sahipleri kart limitlerini düşürmek için bankalara başvuruda bulunmaya başladı.   Haberin yayılmasının ardından birçok kart sahibi, çağrı merkezlerini arayarak kredi kartı limitlerini 99 bin TL’ye düşürme talebinde bulundu. Bankaların bu talepleri karşılayarak kart limitlerini düşürdüğü belirtiliyor. Limit düşürme talebinde bulunanların büyük çoğunluğunu limiti 100 bin TL ve üzeri olan kart sahipleri oluşturdu. Limit Düşürme Yöntemleri Kredi kartı limitlerini düşürmek isteyenler, bankaların mobil ve internet bankacılığı uygulamalarını kullanabiliyor. Ancak bazı bankalar, limit düşürme işlemi için kişinin banka hesabını açtığı şubeye başvurmasını şart koşuyor. Diğer bankalar ise limit düşürme talebi için dilekçe doldurulmasını talep ediyor. Son seçenek ise müşteri hizmetleri aracılığıyla limit düşürme işlemini gerçekleştirmek, ancak yoğun talepler nedeniyle çağrı merkezlerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.   Türkiye genelinde şu anda 100 bin TL ve üzeri limiti olan 61 milyon 955 bin 106 kredi kartı bulunuyor. Mevcut kredi kartı sayısına göre yapılan hesaplamalara göre, savunma sanayiine bu kartlardan alınacak yıllık katkı payı toplamı 46 milyar 466 milyon 329 bin 500 TL olacak.
Savunma sanayine destek amacıyla kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kullanıcılardan yıllık 750 TL katkı payı alınacağına yönelik haberlerin ardından, bankalar limit düşürme talepleriyle karşı karşıya kaldı.

 

 Kart limitlerini 99 bin TL’ye çekmek isteyen vatandaşlar bankalara adeta telefon yağdırdı. Ayrıca, limit düşürme işleminin nasıl yapılacağına dair aramalar Google'da üst sıralara yerleşti.

 

AK Parti tarafından TBMM’ye sunulan yasa teklifinde Vergi Usul Kanunu’nda değişiklik yapılması planlanıyor. Bu teklif kapsamında, limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayine katkı payı alınacak. Bu düzenlemenin duyurulmasıyla birlikte, kredi kartı sahipleri kart limitlerini düşürmek için bankalara başvuruda bulunmaya başladı.

 

Haberin yayılmasının ardından birçok kart sahibi, çağrı merkezlerini arayarak kredi kartı limitlerini 99 bin TL’ye düşürme talebinde bulundu. Bankaların bu talepleri karşılayarak kart limitlerini düşürdüğü belirtiliyor. Limit düşürme talebinde bulunanların büyük çoğunluğunu limiti 100 bin TL ve üzeri olan kart sahipleri oluşturdu.

Limit Düşürme Yöntemleri

Kredi kartı limitlerini düşürmek isteyenler, bankaların mobil ve internet bankacılığı uygulamalarını kullanabiliyor. Ancak bazı bankalar, limit düşürme işlemi için kişinin banka hesabını açtığı şubeye başvurmasını şart koşuyor. Diğer bankalar ise limit düşürme talebi için dilekçe doldurulmasını talep ediyor. Son seçenek ise müşteri hizmetleri aracılığıyla limit düşürme işlemini gerçekleştirmek, ancak yoğun talepler nedeniyle çağrı merkezlerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

 

Türkiye genelinde şu anda 100 bin TL ve üzeri limiti olan 61 milyon 955 bin 106 kredi kartı bulunuyor. Mevcut kredi kartı sayısına göre yapılan hesaplamalara göre, savunma sanayiine bu kartlardan alınacak yıllık katkı payı toplamı 46 milyar 466 milyon 329 bin 500 TL olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.