Adıyaman Belediyesi'nden yağışlar öncesi larva ilaçlama seferberliği

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.10.2024 - 17:01, Güncelleme: 17.10.2024 - 17:01 56 kez okundu.
 

Adıyaman Belediyesi'nden yağışlar öncesi larva ilaçlama seferberliği

ADIYAMAN (PHA) - Güner KUZU - Adıyaman Belediyesi, sonbahar yağışları öncesinde kent genelinde haşere ve larva mücadelesini yoğunlaştırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek ve diğer zararlıların üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Özellikle boş inşaat alanları, dere yatakları ve su birikintilerinde larva mücadelesi ön plana çıkıyor. Boş İnşaat Alanları ve Su Birikintilerine Yoğunlaşan Çalışmalar Belediye ekipleri, son bir haftadır devam eden mücadele çerçevesinde, haşerelerin üreme alanlarına yönelik ilaçlama faaliyetlerini artırdı. Mazgallar, su birikintileri, süs havuzları, dereler, sazlık alanlar ve rögarlar gibi sulak alanlar, haşerelerin üremesine elverişli bölgeler olarak belirlenerek, bu alanlarda ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Halk Sağlığı İçin Önleyici Tedbirler Alınıyor Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, halk sağlığını korumak amacıyla sonbahar yağışları öncesi bu tür çalışmaların büyük önem taşıdığını belirtti. Yetkililer, "Vatandaşlarımızın haşerelerden rahatsız olmamaları ve daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları için sivrisinek, karasinek ve diğer böcek larvalarının üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarımızı hızlandırdık. Amacımız, halk sağlığını korumak ve vatandaşlarımızın daha rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak," şeklinde açıklamada bulundu. İlaçlama Çalışmaları Aralıksız Devam Edecek Yetkililer, halk sağlığını öncelik olarak belirlediklerini ve çalışmaların kent genelinde aralıksız devam edeceğini kaydetti. Yağışların başlaması öncesinde yürütülen bu faaliyetler, haşere üremesinin önüne geçmeyi ve çevre sağlığını korumayı hedefliyor. Kaynak : PHA
ADIYAMAN (PHA) - Güner KUZU - Adıyaman Belediyesi, sonbahar yağışları öncesinde kent genelinde haşere ve larva mücadelesini yoğunlaştırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek ve diğer zararlıların üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Özellikle boş inşaat alanları, dere yatakları ve su birikintilerinde larva mücadelesi ön plana çıkıyor.

Boş İnşaat Alanları ve Su Birikintilerine Yoğunlaşan Çalışmalar

Belediye ekipleri, son bir haftadır devam eden mücadele çerçevesinde, haşerelerin üreme alanlarına yönelik ilaçlama faaliyetlerini artırdı. Mazgallar, su birikintileri, süs havuzları, dereler, sazlık alanlar ve rögarlar gibi sulak alanlar, haşerelerin üremesine elverişli bölgeler olarak belirlenerek, bu alanlarda ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Halk Sağlığı İçin Önleyici Tedbirler Alınıyor

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, halk sağlığını korumak amacıyla sonbahar yağışları öncesi bu tür çalışmaların büyük önem taşıdığını belirtti. Yetkililer, "Vatandaşlarımızın haşerelerden rahatsız olmamaları ve daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları için sivrisinek, karasinek ve diğer böcek larvalarının üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarımızı hızlandırdık. Amacımız, halk sağlığını korumak ve vatandaşlarımızın daha rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak," şeklinde açıklamada bulundu.

İlaçlama Çalışmaları Aralıksız Devam Edecek

Yetkililer, halk sağlığını öncelik olarak belirlediklerini ve çalışmaların kent genelinde aralıksız devam edeceğini kaydetti. Yağışların başlaması öncesinde yürütülen bu faaliyetler, haşere üremesinin önüne geçmeyi ve çevre sağlığını korumayı hedefliyor.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.