Burdur'da Havalar Soğudu Aktarlara İlgi Arttı!

DÜNYA 17.10.2024 - 20:45, Güncelleme: 17.10.2024 - 20:53 439 kez okundu.
 

Burdur'da Havalar Soğudu Aktarlara İlgi Arttı!

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Burdur'da soğuk algınlığı ve grip vakalarında artış yaşandı.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Burdur'da soğuk algınlığı ve grip vakalarında artış yaşandı. Hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar ise doğal ürünler satan aktarlara akın etti. Ihlamur, ada çayı, zencefil ve zerdeçal gibi bitkisel ürünler, bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Son dönemde, Burdur'da özellikle "Atom Kış Çayı" adı verilen karışıma ilgi büyük. Bu çayın içeriğinde hatmi çiçeği, ada çayı, hibiskus, limon, portakal, altın otu, anadolu adaçayı, elma, kuşburnu, aynısafa çiçeği, mersin yaprağı, ıhlamur çiçeği ve yaprağı, zeytin yaprağı, papatya ve çakşır kökü gibi birçok doğal bitki ve baharat bulunuyor.  Aktar Mehmet Kaya, grip ve soğuk algınlığına karşı doğal çaylara olan talebin arttığını belirterek, “Mevsim değişikliği nedeniyle nezle ve grip vakaları arttı. Ihlamur, ada çayı ve atom çaylarına büyük ilgi var. Ayrıca boğaz ağrısına iyi gelen zencefil ve zerdeçala da yoğun talep var" dedi. Atom Kış Çayı’nın önemine değinen Kaya, “Sonbahar geçiş döneminde grip ve nezle gibi rahatsızlıklar artıyor. Atom Kış Çayı'nın içeriğinde bağışıklığı güçlendiren birçok faydalı bitki bulunuyor. Evlerde sıkça kullanılan ıhlamur, ada çayı, kuşburnu ve elma çayını bir araya getirip karışım olarak sunuyoruz. Böylece soğuk algınlığına karşı güçlü bir koruma sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Burdur'da soğuk algınlığı ve grip vakalarında artış yaşandı.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Burdur'da soğuk algınlığı ve grip vakalarında artış yaşandı. Hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar ise doğal ürünler satan aktarlara akın etti. Ihlamur, ada çayı, zencefil ve zerdeçal gibi bitkisel ürünler, bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

Son dönemde, Burdur'da özellikle "Atom Kış Çayı" adı verilen karışıma ilgi büyük. Bu çayın içeriğinde hatmi çiçeği, ada çayı, hibiskus, limon, portakal, altın otu, anadolu adaçayı, elma, kuşburnu, aynısafa çiçeği, mersin yaprağı, ıhlamur çiçeği ve yaprağı, zeytin yaprağı, papatya ve çakşır kökü gibi birçok doğal bitki ve baharat bulunuyor. 

Aktar Mehmet Kaya, grip ve soğuk algınlığına karşı doğal çaylara olan talebin arttığını belirterek, “Mevsim değişikliği nedeniyle nezle ve grip vakaları arttı. Ihlamur, ada çayı ve atom çaylarına büyük ilgi var. Ayrıca boğaz ağrısına iyi gelen zencefil ve zerdeçala da yoğun talep var" dedi.

Atom Kış Çayı’nın önemine değinen Kaya, “Sonbahar geçiş döneminde grip ve nezle gibi rahatsızlıklar artıyor. Atom Kış Çayı'nın içeriğinde bağışıklığı güçlendiren birçok faydalı bitki bulunuyor. Evlerde sıkça kullanılan ıhlamur, ada çayı, kuşburnu ve elma çayını bir araya getirip karışım olarak sunuyoruz. Böylece soğuk algınlığına karşı güçlü bir koruma sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.