Burdur’da Elektrik Faturaları Artıyor mu? 200 TL’lik Fatura 500 TL'yi Bulabilir!

DÜNYA 28.10.2024 - 12:11, Güncelleme: 28.10.2024 - 12:11 260 kez okundu.
 

Burdur’da Elektrik Faturaları Artıyor mu? 200 TL’lik Fatura 500 TL'yi Bulabilir!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) 2025 yılı için elektrik fiyatlarına zam yapacağı iddiaları, Burdur halkını ve tüm Türkiye’yi endişelendirdi.
  EPDK’nın, devletin enerji sübvansiyonlarındaki limitleri güncelleme kararı aldığı ve bu güncellemenin 1 Ocak 2025’ten itibaren geçerli olacağı belirtiliyor. Ziraat Bankası'nın eski müdürü Şenol Babuşçu’nun açıklamalarına göre, sübvansiyon limitinin değiştirilmesi ile 200 TL civarında gelen bir elektrik faturasının 500 TL’ye kadar çıkabileceği öne sürülüyor. Sübvansiyon Limitinde Değişiklik EPDK’nın aldığı karar doğrultusunda, konut aboneleri için sübvansiyonlu elektrik tüketim limiti yıllık 5 bin kilovatsaate indirildi. Bu yeni düzenlemeye göre, yıllık 5 bin kilovatsaat üzeri tüketimi olan konutlar artık sübvansiyonsuz tarifeye tabi tutulacak. Bu durum, yüksek elektrik tüketimi olan konutlarda ciddi bir fatura artışı anlamına geliyor. Yaklaşık 10 milyon konutun bu zamdan etkilenmesi beklenirken, abonelerin yüzde 20’sinin bu kapsamda kalacağı tahmin ediliyor. Henüz EPDK’dan resmi bir açıklama gelmedi; ancak uzmanların görüşleri ve bazı basın kaynaklarında yer alan bilgiler, gelecek zamların kaçınılmaz olduğu yönünde. Bu yeni düzenleme, enerji maliyetlerinin yanı sıra birçok aileyi bütçesel anlamda zorlayacak gibi görünüyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) 2025 yılı için elektrik fiyatlarına zam yapacağı iddiaları, Burdur halkını ve tüm Türkiye’yi endişelendirdi.

 

EPDK’nın, devletin enerji sübvansiyonlarındaki limitleri güncelleme kararı aldığı ve bu güncellemenin 1 Ocak 2025’ten itibaren geçerli olacağı belirtiliyor. Ziraat Bankası'nın eski müdürü Şenol Babuşçu’nun açıklamalarına göre, sübvansiyon limitinin değiştirilmesi ile 200 TL civarında gelen bir elektrik faturasının 500 TL’ye kadar çıkabileceği öne sürülüyor.

Sübvansiyon Limitinde Değişiklik

EPDK’nın aldığı karar doğrultusunda, konut aboneleri için sübvansiyonlu elektrik tüketim limiti yıllık 5 bin kilovatsaate indirildi. Bu yeni düzenlemeye göre, yıllık 5 bin kilovatsaat üzeri tüketimi olan konutlar artık sübvansiyonsuz tarifeye tabi tutulacak. Bu durum, yüksek elektrik tüketimi olan konutlarda ciddi bir fatura artışı anlamına geliyor. Yaklaşık 10 milyon konutun bu zamdan etkilenmesi beklenirken, abonelerin yüzde 20’sinin bu kapsamda kalacağı tahmin ediliyor.

Henüz EPDK’dan resmi bir açıklama gelmedi; ancak uzmanların görüşleri ve bazı basın kaynaklarında yer alan bilgiler, gelecek zamların kaçınılmaz olduğu yönünde. Bu yeni düzenleme, enerji maliyetlerinin yanı sıra birçok aileyi bütçesel anlamda zorlayacak gibi görünüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.