İzzet Akbulut: Burdurlu çiftçiler hapis yatıyor!

DÜNYA 06.10.2023 - 09:38, Güncelleme: 06.10.2023 - 09:45 6429+ kez okundu.
 

İzzet Akbulut: Burdurlu çiftçiler hapis yatıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, gündem dışı söz alan CHP Milletvekili İzzet Akbulut, bugün Burdur Gölü’nün çekilmesi sonucu ıslah edilen tarım arazilerine, çiftçilerin ekim yaptığını, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere dava açması sonucu çiftçilerin hapis yattığını söyledi.
CHP Milletvekili İzzet Akbulut, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Burdur Gölü’nün çekilmesi sonucu ıslah edilen tarım arazilerine, çiftçilerin ekim yaptığını, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere dava açıldığını vurgulayarak, “Çiftçilerimiz bu açılan davalar sonucu hapis yatıyor. Üreten köylülerimizi hapse atmayalım” dedi. Çerçin, Askeriye, Senir, Kılıç, Yarıköy, Yazıköy ve Kışla’da Burdur Gölü’nün çekildiği alanlarda, işgaliye parası ödeyerek tarım yapan çiftçilerin, Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dava edildiğini gündeme taşıyan Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Köylülerimiz tarafından her yıl işgaliye parası ödenerek araziler ıslah edilmiş tarıma kazandırılmış ve tozlaşmanın önüne geçildiği ön görülmüştür. Ayrıca mevcut yerlerde evi ve ahırı olanlar imar affından faydalandırılmıştır. Geçen dönemlerde iktidar milletvekillerinin ekim yapın bir sakıncası olmaz demesi üzerine köylülerimiz çekilen arazilere ekim ve dikim yapmışlardır. Şuanda 100’e yakın köylümüz Burdur Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından açılan davalar sonucu hapis yatmaktadır.” dedi.             Dava açılan köylüler için Defterdarlığa ve Milli Emlak Müdürlüğü’ne çağrı yapan Milletvekili Akbulut, ‘Arazileri bu kurumların alıyor olması köylülerimizi garabete sürüklemektedir. Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için devlet kurumlarını göreve davet ediyorum. Üreten köylülerimizi hapse atmayalım’ dedi.             Millet Bahçesiyle ilgili verilen bir sözü de hatırlatan Milletvekili Akbulut, “Atatürk Mahallesin’de yapılan millet bahçesi için kıyı kenar çizgisi geriye çekildi. Bu bahçeye 11 bin metre kare çim ekileceği sözü verildi” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, gündem dışı söz alan CHP Milletvekili İzzet Akbulut, bugün Burdur Gölü’nün çekilmesi sonucu ıslah edilen tarım arazilerine, çiftçilerin ekim yaptığını, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere dava açması sonucu çiftçilerin hapis yattığını söyledi.


CHP Milletvekili İzzet Akbulut, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Burdur Gölü’nün çekilmesi sonucu ıslah edilen tarım arazilerine, çiftçilerin ekim yaptığını, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere dava açıldığını vurgulayarak, “Çiftçilerimiz bu açılan davalar sonucu hapis yatıyor. Üreten köylülerimizi hapse atmayalım” dedi.


Çerçin, Askeriye, Senir, Kılıç, Yarıköy, Yazıköy ve Kışla’da Burdur Gölü’nün çekildiği alanlarda, işgaliye parası ödeyerek tarım yapan çiftçilerin, Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dava edildiğini gündeme taşıyan Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Köylülerimiz tarafından her yıl işgaliye parası ödenerek araziler ıslah edilmiş tarıma kazandırılmış ve tozlaşmanın önüne geçildiği ön görülmüştür. Ayrıca mevcut yerlerde evi ve ahırı olanlar imar affından faydalandırılmıştır. Geçen dönemlerde iktidar milletvekillerinin ekim yapın bir sakıncası olmaz demesi üzerine köylülerimiz çekilen arazilere ekim ve dikim yapmışlardır. Şuanda 100’e yakın köylümüz Burdur Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından açılan davalar sonucu hapis yatmaktadır.” dedi.

            Dava açılan köylüler için Defterdarlığa ve Milli Emlak Müdürlüğü’ne çağrı yapan Milletvekili Akbulut, ‘Arazileri bu kurumların alıyor olması köylülerimizi garabete sürüklemektedir. Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için devlet kurumlarını göreve davet ediyorum. Üreten köylülerimizi hapse atmayalım’ dedi.

            Millet Bahçesiyle ilgili verilen bir sözü de hatırlatan Milletvekili Akbulut, “Atatürk Mahallesin’de yapılan millet bahçesi için kıyı kenar çizgisi geriye çekildi. Bu bahçeye 11 bin metre kare çim ekileceği sözü verildi” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.