Şifrede bu rakamları kullananlar dikkat!

DÜNYA 04.10.2024 - 10:44, Güncelleme: 04.10.2024 - 10:44 289 kez okundu.
 

Şifrede bu rakamları kullananlar dikkat!

BDDK'dan Kredi ve Banka Kartı Şifrelerine Yeni Düzenleme! Basit Şifrelere Karşı Uyarı
  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), son yıllarda artan hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarına karşı kredi ve banka kartı şifreleriyle ilgili yeni bir düzenleme getirmeye hazırlanıyor. Yapılan düzenlemeye göre, özellikle "6 1 9 0 3 5 7" gibi basit ve kolay tahmin edilebilir şifreler kullanan kart sahiplerine uyarıda bulunulacak. Teknolojideki gelişmelere rağmen birçok kullanıcı hâlâ basit şifreler tercih etmekte, bu da güvenlik risklerini artırıyor. BDDK'nın getirdiği yeni düzenlemeyle, tüm banka ve kredi kartı kullanıcılarının daha karmaşık ve güvenli şifreler belirlemesi zorunlu hale gelecek. Bu değişiklikle şifrelerin güvenlik standartlarının yükseltilmesi ve dolandırıcılık vakalarının azaltılması hedefleniyor.
BDDK'dan Kredi ve Banka Kartı Şifrelerine Yeni Düzenleme! Basit Şifrelere Karşı Uyarı

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), son yıllarda artan hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarına karşı kredi ve banka kartı şifreleriyle ilgili yeni bir düzenleme getirmeye hazırlanıyor. Yapılan düzenlemeye göre, özellikle "6 1 9 0 3 5 7" gibi basit ve kolay tahmin edilebilir şifreler kullanan kart sahiplerine uyarıda bulunulacak.

Teknolojideki gelişmelere rağmen birçok kullanıcı hâlâ basit şifreler tercih etmekte, bu da güvenlik risklerini artırıyor. BDDK'nın getirdiği yeni düzenlemeyle, tüm banka ve kredi kartı kullanıcılarının daha karmaşık ve güvenli şifreler belirlemesi zorunlu hale gelecek. Bu değişiklikle şifrelerin güvenlik standartlarının yükseltilmesi ve dolandırıcılık vakalarının azaltılması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.