Türkiye’de İşçi Açığı Tartışmaları: İthal İşçi Gündemde

DÜNYA 11.11.2024 - 16:20, Güncelleme: 11.11.2024 - 16:20 1044 kez okundu.
 

Türkiye’de İşçi Açığı Tartışmaları: İthal İşçi Gündemde

Türkiye’de işverenler, birçok sektörde giderek artan işçi açığına çözüm ararken, “ithal işçi” seçeneğini masaya yatırdı.
   İnşaat, tarım, hayvancılık ve sanayi gibi emek yoğun sektörlerde artan iş gücü talebine karşın, işsizlik oranlarının yüksek olmasına rağmen kalifiye eleman bulunamıyor. Kepçe operatörü, kalıp ustası ve inşaat işçisi gibi pozisyonlar için maaşlar 120 bin TL’ye kadar çıkmasına rağmen işverenler gerekli sayıda çalışan bulmakta zorlanıyor.  Bu açığı kapatmak isteyen işverenler, İçişleri ve Çalışma Bakanlıkları’na başvurarak ithal işçi talebinde bulundu. Bakanlıklar, talepleri değerlendirirken, ithal işçi konusu kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. Vatandaşlar, ülkedeki genç ve işsiz nüfusa dikkat çekerek, ithal işçi getirilmesini mantıksız bulduklarını dile getiriyorlar. Sanayi, inşaat, tarım ve hayvancılık gibi sektörlerde iş gücü açığı büyümeye devam ederken, hükümetin ithal işçi taleplerine nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.     Kaynak: Burdur Gazetesi
Türkiye’de işverenler, birçok sektörde giderek artan işçi açığına çözüm ararken, “ithal işçi” seçeneğini masaya yatırdı.

 

 İnşaat, tarım, hayvancılık ve sanayi gibi emek yoğun sektörlerde artan iş gücü talebine karşın, işsizlik oranlarının yüksek olmasına rağmen kalifiye eleman bulunamıyor. Kepçe operatörü, kalıp ustası ve inşaat işçisi gibi pozisyonlar için maaşlar 120 bin TL’ye kadar çıkmasına rağmen işverenler gerekli sayıda çalışan bulmakta zorlanıyor. 

Bu açığı kapatmak isteyen işverenler, İçişleri ve Çalışma Bakanlıkları’na başvurarak ithal işçi talebinde bulundu. Bakanlıklar, talepleri değerlendirirken, ithal işçi konusu kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. Vatandaşlar, ülkedeki genç ve işsiz nüfusa dikkat çekerek, ithal işçi getirilmesini mantıksız bulduklarını dile getiriyorlar.

Sanayi, inşaat, tarım ve hayvancılık gibi sektörlerde iş gücü açığı büyümeye devam ederken, hükümetin ithal işçi taleplerine nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.

 

 

Kaynak: Burdur Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.