Uber, yaz boyunca 135 farklı ülkeden Türkiye'ye gelen turistlere Uber Taksi ile hizmet verdi

11.10.2024 - 14:00, Güncelleme: 11.10.2024 - 14:00 321 kez okundu.
 

Uber, yaz boyunca 135 farklı ülkeden Türkiye'ye gelen turistlere Uber Taksi ile hizmet verdi

Global teknoloji platformu Uber, Türkiye’nin 2024 yaz aylarına ilişkin verilerini açıkladı. Veriler, Türkiye’nin dünya turizmi açısından önemini bir kez daha ortaya koydu. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Türkiye’de yaz ayları boyunca tam 135 farklı ülkenin vatandaşları Uber Taksi’yi tercih etti. 135 ülke arasında listenin başında Amerika, Suudi Arabistan, İngiltere ve Fransa yer aldı. Yaz aylarında, Uber Taksi ile yapılan yolculuk talepleri her hafta artış gösterirken, yolculukların çoğunluğunu İstanbul Havalimanı’na gidiş yolculukları oluşturdu. İstanbul’daki havaalanlarına gitmek için Uber uygulaması üzerinden yapılan yolculuk talepleri geçen yılın yazına kıyasla 3 kat arttı. Bunların yanı sıra, İstanbul’da Uber yolcularının en gözde güzergahları turistik merkezler ve alışveriş bölgeleri oldu: Taksim, Galataport, Tarihi Yarımada, Zorlu Center, İstinye Park, Galata, Mall of Istanbul, Cevahir ve Vadistanbul en popüler güzergahlar arasında yer aldı. Uber’in 2023 yılı içinde İstanbul’daki yolculuklar için uygulamaya aldığı Rezervasyon özelliği 2024 yazında da hem İstanbullular hem de turistler tarafından yoğun olarak kullanıldı. Bu yaz yapılan rezervasyon talepleri geçen yılın yazına kıyasla 5 katına çıktı.  Ayrıca, Uber’in açıkladığı yolculuk trendlerine göre, Uber Taksi ile en çok yolculuk 12 Temmuz 2024 Cuma günü yapıldı. Türkiye’de Uber Taksi hizmetini sunan Uber, yaz ayları boyunca yerli ve yabancı kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı. Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, “Uber, Türkiye'de sunduğu taksi hizmetiyle hem yerli hem de yabancı turistlere şehir içi ulaşımda konfor ve rahatlık sağlıyor. Uber olarak sunduğumuz ulaşım çözümleriyle Türkiye'nin turizm potansiyelinin daha da güçlendiğine inanıyoruz. Türkiye'de taksi sürücüleri ve kullanıcılarımıza teknolojimizle daha kolaylaşan bir ulaşım sağlayarak, her yolculuğu keyifli ve kaliteli bir deneyime dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Özellikle takside rezervasyon özelliği İstanbul’da çok büyük bir ihtiyacı karşılayarak kullanıcılarımız tarafından çok sevildi.” dedi.  Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Global teknoloji platformu Uber, Türkiye’nin 2024 yaz aylarına ilişkin verilerini açıkladı.

Veriler, Türkiye’nin dünya turizmi açısından önemini bir kez daha ortaya koydu. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Türkiye’de yaz ayları boyunca tam 135 farklı ülkenin vatandaşları Uber Taksi’yi tercih etti. 135 ülke arasında listenin başında Amerika, Suudi Arabistan, İngiltere ve Fransa yer aldı.

Yaz aylarında, Uber Taksi ile yapılan yolculuk talepleri her hafta artış gösterirken, yolculukların çoğunluğunu İstanbul Havalimanı’na gidiş yolculukları oluşturdu. İstanbul’daki havaalanlarına gitmek için Uber uygulaması üzerinden yapılan yolculuk talepleri geçen yılın yazına kıyasla 3 kat arttı. Bunların yanı sıra, İstanbul’da Uber yolcularının en gözde güzergahları turistik merkezler ve alışveriş bölgeleri oldu: Taksim, Galataport, Tarihi Yarımada, Zorlu Center, İstinye Park, Galata, Mall of Istanbul, Cevahir ve Vadistanbul en popüler güzergahlar arasında yer aldı.

Uber’in 2023 yılı içinde İstanbul’daki yolculuklar için uygulamaya aldığı Rezervasyon özelliği 2024 yazında da hem İstanbullular hem de turistler tarafından yoğun olarak kullanıldı. Bu yaz yapılan rezervasyon talepleri geçen yılın yazına kıyasla 5 katına çıktı. 

Ayrıca, Uber’in açıkladığı yolculuk trendlerine göre, Uber Taksi ile en çok yolculuk 12 Temmuz 2024 Cuma günü yapıldı. Türkiye’de Uber Taksi hizmetini sunan Uber, yaz ayları boyunca yerli ve yabancı kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı.

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, “Uber, Türkiye'de sunduğu taksi hizmetiyle hem yerli hem de yabancı turistlere şehir içi ulaşımda konfor ve rahatlık sağlıyor. Uber olarak sunduğumuz ulaşım çözümleriyle Türkiye'nin turizm potansiyelinin daha da güçlendiğine inanıyoruz. Türkiye'de taksi sürücüleri ve kullanıcılarımıza teknolojimizle daha kolaylaşan bir ulaşım sağlayarak, her yolculuğu keyifli ve kaliteli bir deneyime dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Özellikle takside rezervasyon özelliği İstanbul’da çok büyük bir ihtiyacı karşılayarak kullanıcılarımız tarafından çok sevildi.” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.