Üşüyen pazarcılar sobaya sarıldı

DÜNYA 30.01.2024 - 21:17, Güncelleme: 30.01.2024 - 21:17 3087+ kez okundu.
 

Üşüyen pazarcılar sobaya sarıldı

Sıcaklıklar eksiye düşünce üşüyen pazarcılar, tezgahlarında soba yakmaya başladı.
Hatta bazı Pazar esnafları son günlerde de popüler olan pelet sobası yaktığı gözlemlendi.  Uzay çatı halk pazarında soğuk havanın etkili olması nedeniyle pazarcılar üşümeye başladı. Daha önce birkaç pazarcı soba kurarken bu hafta termometreler -5 gösterince birçok pazar esnafının soba kurması gözlerden kaçmadı. Uzay çatının etrafının açık olması ve yapısı gereği rüzgar aldığını ifade eden pazarcılar, soba kurmaktan başka çare bulamadıklarını belirtti. Soğuk hava ve rüzgar nedeniyle pazarda çok sıkıntı çektiklerini anlatan Pazar esnafı Ahmet Genç, “Yıllardır bu pazarın yaz kış rüzgar çilesi bitmiyor. Bu hafta sıcaklık eksiye düşünce esnaflar ve pazara gelenler çok sıkıntı çekiyor. Birçok arkadaşımız soba kurdu. Hatta bazen müşterilerimiz de sobaya yaklaşıp ısınıyor. Keşke pazarın etrafı diğer kentlerdeki gibi Burdur’da da kapatılabilse” şeklinde konuştu. Kadir Çelik  
Sıcaklıklar eksiye düşünce üşüyen pazarcılar, tezgahlarında soba yakmaya başladı.

Hatta bazı Pazar esnafları son günlerde de popüler olan pelet sobası yaktığı gözlemlendi.  Uzay çatı halk pazarında soğuk havanın etkili olması nedeniyle pazarcılar üşümeye başladı.

Daha önce birkaç pazarcı soba kurarken bu hafta termometreler -5 gösterince birçok pazar esnafının soba kurması gözlerden kaçmadı. Uzay çatının etrafının açık olması ve yapısı gereği rüzgar aldığını ifade eden pazarcılar, soba kurmaktan başka çare bulamadıklarını belirtti.

Soğuk hava ve rüzgar nedeniyle pazarda çok sıkıntı çektiklerini anlatan Pazar esnafı Ahmet Genç, “Yıllardır bu pazarın yaz kış rüzgar çilesi bitmiyor. Bu hafta sıcaklık eksiye düşünce esnaflar ve pazara gelenler çok sıkıntı çekiyor. Birçok arkadaşımız soba kurdu. Hatta bazen müşterilerimiz de sobaya yaklaşıp ısınıyor. Keşke pazarın etrafı diğer kentlerdeki gibi Burdur’da da kapatılabilse” şeklinde konuştu.

Kadir Çelik

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.