Yeni yuva kuracak çiftler ev kuru tercih ediyor

DÜNYA 08.02.2024 - 23:04, Güncelleme: 08.02.2024 - 23:04 2653+ kez okundu.
 

Yeni yuva kuracak çiftler ev kuru tercih ediyor

Burdur’da enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle sıfır eşyalara bütçesi yetmeyen yeni evlenecek çiftler ve öğrenciler, evkurculara yöneldi.
    Yüksek talep, ikinci el eşya fiyatlarının artmasına sebep oldu. Esnaf ise yüksek vergi oranları ve mazot fiyatlarının sıkıntısını çekiyor. Vatandaş da eskiyen eşyalarını değiştirmek yerine tamir ettirmeye çalışıyor. Burdur’da yıllardır Ev Kur sektöründe hizmet veren Sude Spot’un sahibi Halil Şenol "İkinci el çamaşır makinesi 3 bin lira. En ucuz buzdolabı 2 bin 500 lira ile 3 bin lira civarında. Geçen yıl öğrenciler 10 bin liraya bütün ev eşyalarını alabiliyordu. Şu an 30 bin lira. Zaten satış bile yapamıyoruz. Akaryakıt zamlarıyla nakliye fiyatları da arttı. 150 liraya gidilen yere şimdi 300 lira veriyoruz" dedi. Yeni evlenenlerin de ikinci eli tercih etmeye başladığını anlatan Halil Şenol ''Yeni evlenen çiftler daha yeni model ürünleri almak istiyorlar. Sıfır olarak almaya kalksalar eşya masrafı 250 bin liradan fazla tutar. Mecburen ikinci el ürünlere bakıyorlar. Çok ciddi bir enflasyon mevcut. İnsanlar o kadar zor durumdaki, hastane masraflarını ödeyebilmek için evinden eşya satan var" şeklinde konuştu. Nişanlı olduğunu ve pahalılıktan dolayı hala evlenemediklerini anlatan bir vatandaş ise "Ben çalışıyorum, nişanlım çalışıyor. Buna rağmen eksikleri tamamlayamıyoruz. Evlenmek için bir yıldır para biriktiriyoruz ama yetmiyor. Sıfır eşyaya paramız yetmiyordu artık ikinci el eşyaya da paramız yetmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyorum. En eski en ucuz eşyalara bakıyorum" dedi. Bir öğrenci ise, "Bu sene dört arkadaş 2 artı bir eve çıktık. Evimize eşya almak için geldik ama alamadan geri gideceğiz. Elinde kalacak, hemen kırılacak bir koltuk bile çok pahalı. Bu fiyatları ödeyemeyiz. Ev kiraları yüksek, daha doğrusu her şey çok yüksek. İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz" şeklinde dert yanıldı.  
Burdur’da enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle sıfır eşyalara bütçesi yetmeyen yeni evlenecek çiftler ve öğrenciler, evkurculara yöneldi.

 

 

Yüksek talep, ikinci el eşya fiyatlarının artmasına sebep oldu.

Esnaf ise yüksek vergi oranları ve mazot fiyatlarının sıkıntısını çekiyor. Vatandaş da eskiyen eşyalarını değiştirmek yerine tamir ettirmeye çalışıyor. Burdur’da yıllardır Ev Kur sektöründe hizmet veren Sude Spot’un sahibi Halil Şenol "İkinci el çamaşır makinesi 3 bin lira. En ucuz buzdolabı 2 bin 500 lira ile 3 bin lira civarında. Geçen yıl öğrenciler 10 bin liraya bütün ev eşyalarını alabiliyordu. Şu an 30 bin lira. Zaten satış bile yapamıyoruz. Akaryakıt zamlarıyla nakliye fiyatları da arttı. 150 liraya gidilen yere şimdi 300 lira veriyoruz" dedi.

Yeni evlenenlerin de ikinci eli tercih etmeye başladığını anlatan Halil Şenol ''Yeni evlenen çiftler daha yeni model ürünleri almak istiyorlar. Sıfır olarak almaya kalksalar eşya masrafı 250 bin liradan fazla tutar. Mecburen ikinci el ürünlere bakıyorlar. Çok ciddi bir enflasyon mevcut. İnsanlar o kadar zor durumdaki, hastane masraflarını ödeyebilmek için evinden eşya satan var" şeklinde konuştu.

Nişanlı olduğunu ve pahalılıktan dolayı hala evlenemediklerini anlatan bir vatandaş ise "Ben çalışıyorum, nişanlım çalışıyor. Buna rağmen eksikleri tamamlayamıyoruz. Evlenmek için bir yıldır para biriktiriyoruz ama yetmiyor. Sıfır eşyaya paramız yetmiyordu artık ikinci el eşyaya da paramız yetmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyorum. En eski en ucuz eşyalara bakıyorum" dedi. Bir öğrenci ise, "Bu sene dört arkadaş 2 artı bir eve çıktık. Evimize eşya almak için geldik ama alamadan geri gideceğiz. Elinde kalacak, hemen kırılacak bir koltuk bile çok pahalı. Bu fiyatları ödeyemeyiz. Ev kiraları yüksek, daha doğrusu her şey çok yüksek. İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz" şeklinde dert yanıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.