Yenişehir Belediyesi bebek maması dâhil son kullanma tarihi geçmiş 65 ürün tespit etti

30.09.2024 - 11:56, Güncelleme: 30.09.2024 - 11:56 57 kez okundu.
 

Yenişehir Belediyesi bebek maması dâhil son kullanma tarihi geçmiş 65 ürün tespit etti

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bir zincir markette yaptığı denetimlerde aralarında bebek mamalarının da bulunduğu 65 ürünün son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulduğunu tespit etti. Halk sağlığını tehlikeye atan market hakkında yasal işlem başlatılırken, son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi. Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde düzenli olarak yaptığı denetimlerde bir zincir markette son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu belirledi. Yenişehir Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’ndeki bir markette yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçen bebek maması ve bebek bisküvilerinin satılmak üzere reyonlarda olduğu tespit edildi. Bebek mamalarıyla birlikte 65 adet gıda ürününün son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulmasını belirleyen Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri market hakkında yasal işlem başlatarak, ürünleri imha etti. “Çocuklarımızın sağlığı söz konusu olduğunda, sorumluluğumuz katbekat artmaktadır.” Vatandaşların sağlığını tehdit edenlere yönelik denetimlerinin aralıksız bir şekilde devam edeceğini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulması halk sağlığına yönelik ciddi bir tehdittir ve bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğiz. Özellikle çocuklarımızın sağlığı söz konusu olduğunda, sorumluluğumuz katbekat artmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak adına yaptığımız bu çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız da bu tür durumları '153 Alo Zabıta' hattımıza ya da 444 33 54 numaralı Yenişehir Halk Masa'mızı arayarak bildirebilirler." diye konuştu.  Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bir zincir markette yaptığı denetimlerde aralarında bebek mamalarının da bulunduğu 65 ürünün son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulduğunu tespit etti. Halk sağlığını tehlikeye atan market hakkında yasal işlem başlatılırken, son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi.

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde düzenli olarak yaptığı denetimlerde bir zincir markette son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu belirledi. Yenişehir Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’ndeki bir markette yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçen bebek maması ve bebek bisküvilerinin satılmak üzere reyonlarda olduğu tespit edildi. Bebek mamalarıyla birlikte 65 adet gıda ürününün son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulmasını belirleyen Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri market hakkında yasal işlem başlatarak, ürünleri imha etti.

“Çocuklarımızın sağlığı söz konusu olduğunda, sorumluluğumuz katbekat artmaktadır.”

Vatandaşların sağlığını tehdit edenlere yönelik denetimlerinin aralıksız bir şekilde devam edeceğini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulması halk sağlığına yönelik ciddi bir tehdittir ve bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğiz. Özellikle çocuklarımızın sağlığı söz konusu olduğunda, sorumluluğumuz katbekat artmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak adına yaptığımız bu çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız da bu tür durumları '153 Alo Zabıta' hattımıza ya da 444 33 54 numaralı Yenişehir Halk Masa'mızı arayarak bildirebilirler." diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.