AFRİKA’DA ÇİN’CE EĞİTİMİ VERİLİYOR

DÜNYA 01.02.2018 - 14:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4378+ kez okundu.
 

AFRİKA’DA ÇİN’CE EĞİTİMİ VERİLİYOR

Çin'in Afrika'da en çok yatırım yapan kıta dışı ülke konumunda. Çin Afrika'da, ekonomik yatırım dışında kültürel boyutta da birçok faaliyet yürütmekte.
Nitekim ülkenin kültürel alanda temsilcisi konumundaki Konfüçyüs Enstitüsü'nün birçok Afrika başkentinde şubesi bulunmakta; buralarda öğrencilere Çin kültürüne ilişkin olarak sunulan verilerin yanı sıra Çince dersleri de veriliyor. Le Monde Gazetesi'nin 30 Ocak 2018 günü yayınlanan nüshasında örnek olarak Uganda'nın başkenti Kampala'da yerleşik Konfüçyüs Enstitüsü tanıtılıyor. Buradan her yıl 4.000 öğrenci, ikişer aylık eğitim dönemleri edinmek üzere gelip geçiyor. Ayrıca pek çok öğrenci de sosyal bilimler lisansına eşdeğer bir diploma almak üzere Enstitü'ye devam ediyor. Bunlar, çoğunlukla, Çince eğitimi ile ekonomi, iş yönetimi veya endüstri mühendisliği gibi branşları bir arada alıyor. Esasen Enstitü'nün nihai amacı da Çince bilen profesyoneller yetiştirmek. Aralarında çok başarılı olanlar tam burslu olarak Çin'de ek eğitim görüyor; birikimlerini, derinleştiriyor ve bazıları da ülkelerinde geri döndükten sonra yeni profesyonelleri eğitiyorlar.  
Çin'in Afrika'da en çok yatırım yapan kıta dışı ülke konumunda. Çin Afrika'da, ekonomik yatırım dışında kültürel boyutta da birçok faaliyet yürütmekte.

Nitekim ülkenin kültürel alanda temsilcisi konumundaki Konfüçyüs Enstitüsü'nün birçok Afrika başkentinde şubesi bulunmakta; buralarda öğrencilere Çin kültürüne ilişkin olarak sunulan verilerin yanı sıra Çince dersleri de veriliyor.

Le Monde Gazetesi'nin 30 Ocak 2018 günü yayınlanan nüshasında örnek olarak Uganda'nın başkenti Kampala'da yerleşik Konfüçyüs Enstitüsü tanıtılıyor. Buradan her yıl 4.000 öğrenci, ikişer aylık eğitim dönemleri edinmek üzere gelip geçiyor.

Ayrıca pek çok öğrenci de sosyal bilimler lisansına eşdeğer bir diploma almak üzere Enstitü'ye devam ediyor. Bunlar, çoğunlukla, Çince eğitimi ile ekonomi, iş yönetimi veya endüstri mühendisliği gibi branşları bir arada alıyor. Esasen Enstitü'nün nihai amacı da Çince bilen profesyoneller yetiştirmek.

Aralarında çok başarılı olanlar tam burslu olarak Çin'de ek eğitim görüyor; birikimlerini, derinleştiriyor ve bazıları da ülkelerinde geri döndükten sonra yeni profesyonelleri eğitiyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.