ASKER HASTALAR İÇİN REVİRE DOKTOR GÖREVLENDİRİLDİ

SAĞLIK 30.01.2020 - 15:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3647+ kez okundu.
 

ASKER HASTALAR İÇİN REVİRE DOKTOR GÖREVLENDİRİLDİ

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Burdur Devlet Hastanesinden 58’inci Piyade Alay Komutanlığı Revir Birimine hafta içi 08:00-24:00 arası bir Pratisyen Hekim nöbetçi olarak görevlendirildi.
Aralık ayından itibaren başlatılan uygulamayla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören; “Acil Hastalarımız yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alan olmak üzere üç gruba ayrılıyor. Kırmızı alan dediğimiz alan daha çok; travma hastaları, ateşli silah yaralanmaları, kesici delici alet yaralanmaları, düşmeler, trafik kazası gibi acil olan vakalardır. Bu vakaların bekleme süresi olmaksızın ayrı bir girişi vardır. Hastanemizin ayrı girişinden direk müdahale edilir. Diğer yeşil ve sarı alanda; asıl bizim yoğunluğumuz bu alanlardır. Acillerde zaten normalde ilk gelen hastamız, triyaj dediğimiz yere gidiyor. Triyajda eğer bir girişim veya müdahalede bulunmak ya da gözlem altına almak gerekiyorsa, bu tür hastalar direk triyajdan sarı alana yönlendirilir. Fakat onun dışında; basit virüs enfeksiyonları, kulak ağrısı, grip enfeksiyonu, adale ağrısı, ya da bir eklem ağrısı gibi basit hastalıklar bizim yeşil alan dediğimiz hastalıklardır. Ayaktan başvuran, genel durumu itibariyle stabil olan ve ayaktan tedavisi sağlanabilecek basit sağlık sorunları bulunan hastalardır. Bu dediğimiz hastaları da, yeşil alana yönlendiriyoruz. Zaten bizde en fazla birikme maalesef ki, yeşil alandaki hastalarda oluyor. Acile gelen hastalarımızda sıralamaya koyduğumuz da yaklaşık bunların yüzde 70-80’i yeşil alan dediğimiz bu hastalardan oluşmaktadır. Bu anlamda büyük bir yoğunluğa ve birikmelere sebep oluyor. Ayrıca Merkezde tek hastane olması ve mevsim itibari ile salgınların artması, hem sivil halkın hem de er ve erbaşların yoğunluğuna neden olmaktadır. Bu yoğunluğu azaltmak ve askerlerimize daha etkin sağlık hizmeti verebilmek için Hafta içi 08:00-24.00 arası er ve erbaşların muayenelerinin yapılması amacıyla 58’inci Piyade Alay Komutanlığı Revir Birimine Hekim görevlendirilmiştir. Böylece tedavilerinin düzenlenmesi ve sevki gerekli olan askerlerimizin ilgili branşa yönlendirilmeleri yapılmaktadır. Bu düzenleme ile gerek poliklinik gerekse acildeki yığılma yoğunluğunun önüne geçileceği düşünülmektedir.  
Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Burdur Devlet Hastanesinden 58’inci Piyade Alay Komutanlığı Revir Birimine hafta içi 08:00-24:00 arası bir Pratisyen Hekim nöbetçi olarak görevlendirildi.

Aralık ayından itibaren başlatılan uygulamayla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören; “Acil Hastalarımız yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alan olmak üzere üç gruba ayrılıyor.

Kırmızı alan dediğimiz alan daha çok; travma hastaları, ateşli silah yaralanmaları, kesici delici alet yaralanmaları, düşmeler, trafik kazası gibi acil olan vakalardır. Bu vakaların bekleme süresi olmaksızın ayrı bir girişi vardır. Hastanemizin ayrı girişinden direk müdahale edilir. Diğer yeşil ve sarı alanda; asıl bizim yoğunluğumuz bu alanlardır.

Acillerde zaten normalde ilk gelen hastamız, triyaj dediğimiz yere gidiyor. Triyajda eğer bir girişim veya müdahalede bulunmak ya da gözlem altına almak gerekiyorsa, bu tür hastalar direk triyajdan sarı alana yönlendirilir.

Fakat onun dışında; basit virüs enfeksiyonları, kulak ağrısı, grip enfeksiyonu, adale ağrısı, ya da bir eklem ağrısı gibi basit hastalıklar bizim yeşil alan dediğimiz hastalıklardır. Ayaktan başvuran, genel durumu itibariyle stabil olan ve ayaktan tedavisi sağlanabilecek basit sağlık sorunları bulunan hastalardır. Bu dediğimiz hastaları da, yeşil alana yönlendiriyoruz.

Zaten bizde en fazla birikme maalesef ki, yeşil alandaki hastalarda oluyor. Acile gelen hastalarımızda sıralamaya koyduğumuz da yaklaşık bunların yüzde 70-80’i yeşil alan dediğimiz bu hastalardan oluşmaktadır. Bu anlamda büyük bir yoğunluğa ve birikmelere sebep oluyor.

Ayrıca Merkezde tek hastane olması ve mevsim itibari ile salgınların artması, hem sivil halkın hem de er ve erbaşların yoğunluğuna neden olmaktadır.

Bu yoğunluğu azaltmak ve askerlerimize daha etkin sağlık hizmeti verebilmek için Hafta içi 08:00-24.00 arası er ve erbaşların muayenelerinin yapılması amacıyla 58’inci Piyade Alay Komutanlığı Revir Birimine Hekim görevlendirilmiştir. Böylece tedavilerinin düzenlenmesi ve sevki gerekli olan askerlerimizin ilgili branşa yönlendirilmeleri yapılmaktadır.

Bu düzenleme ile gerek poliklinik gerekse acildeki yığılma yoğunluğunun önüne geçileceği düşünülmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.