BURDUR’A TÜMEN GELİYOR ALAY GİDİYOR

18.08.2016 - 09:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3704+ kez okundu.
 

BURDUR’A TÜMEN GELİYOR ALAY GİDİYOR

58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Burdur’dan taşınıyor. Ankara da bulunan Zırhlı Birlikler Burdur’a geliyor.
Güvenilir bir kaynaktan edinilen bilgilere göre Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’na bağlı iki alayın Burdur’a geleceği ifade edilirken Burdur Garnizonu ise Tugay veya Tümen seviyesine çıkarılacağı ifade edildi. Ankara da Sincan İlçesindeki Zırhlı Birlikler Okulunun sadece eğitim Birliklerinin geleceği Eğitim amaçlı olarak birlikleri Burdur da 58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı karargahındaki yerine yerleştirileceği yine aynı kaynaklar tarafından açıklandı. Türkiye’nin en büyük birliği konumundaki tümenin Burdur’a gelecek olması binlerce acemi asker, Yedek subay kısa dönem teğmen ve personelini de buraya geleceği anlamını taşıyor. Bilgilerin yarı resmi olduğunu belirten yetkililer geçtiğimiz hafta içinde gelen askeri yetkililerin incelemelerde bulunduğu ve kısa süre içinde gerekli çalışmaların yapılacağı yine verilen bilgiler arasında yer almaktadır.
58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Burdur’dan taşınıyor. Ankara da bulunan Zırhlı Birlikler Burdur’a geliyor.

Güvenilir bir kaynaktan edinilen bilgilere göre Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’na bağlı iki alayın Burdur’a geleceği ifade edilirken Burdur Garnizonu ise Tugay veya Tümen seviyesine çıkarılacağı ifade edildi. Ankara da Sincan İlçesindeki Zırhlı Birlikler Okulunun sadece eğitim Birliklerinin geleceği Eğitim amaçlı olarak birlikleri Burdur da 58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı karargahındaki yerine yerleştirileceği yine aynı kaynaklar tarafından açıklandı.

Türkiye’nin en büyük birliği konumundaki tümenin Burdur’a gelecek olması binlerce acemi asker, Yedek subay kısa dönem teğmen ve personelini de buraya geleceği anlamını taşıyor. Bilgilerin yarı resmi olduğunu belirten yetkililer geçtiğimiz hafta içinde gelen askeri yetkililerin incelemelerde bulunduğu ve kısa süre içinde gerekli çalışmaların yapılacağı yine verilen bilgiler arasında yer almaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.