BURDUR “BUCAK İLÇESİ PİLOT BÖLGE OLARAK BELİRL.ENDİ”

SİYASET 22.03.2018 - 14:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3943+ kez okundu.
 

BURDUR “BUCAK İLÇESİ PİLOT BÖLGE OLARAK BELİRL.ENDİ”

Tüm kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere Bucak’ın her noktasında uygulamaya konulacak olan Sıfır Atık Projesi sayesinde israflar önlenecek.
Burdur AK Parti Milletvekili Reşat Petek, yaptığı yazılı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hizmet binasında uygulamaya başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin bizzat kaleme aldığı, Sıfır Atık Projesinin Bakanlıkta uygulanmaya başlamasının akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin takdirleri ile kendileri sıfır atık projesine öncülük etmiş ve 26 Eylül 2017 tarihinde Sıfır Atık Projesinin Tanıtım Toplantısı yapılarak bu projenin 2023’e kadar tüm Türkiye’de uygulanmasına ilişkin yola çıkılmıştır. Bucak Kaymakamımız / Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Yalçın Sezgin Bey ile birlikte takipçisi olduğumuz Sıfır Atık Projesi’nin ilçemize kazandırılması için, Sayın Kaymakamımız ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki Beyi ziyaret ederek projemizin kabulü için başvuruda bulunduk. Bucak Kaymakamlığımız ve Bucak Belediye Başkanlığımız tarafından hazırlanan proje Sayın Bakanımız tarafından olumlu karşılanarak, Bucak ilçemiz Sıfır Atık Proje kapsamında pilot ilçe olarak belirlenmiştir. Başbakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılması planlanan Sıfır Atık Projesi’nin 3.’sü pilot bölge olarak Bucak ilçemizde yapılacak olup en kısa zamanda faaliyete geçirilecektir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere Bucak’ın her noktasında uygulamaya konulacak olan Sıfır Atık Projesi sayesinde israflar önlenerek, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarlarının azaltılması ve etkin toplama sisteminin kurularak atıkların geri dönüşüme, dolayısıyla ekonomiye kazandırılması hedeflenmektedir. Gelecek nesillere temiz, gelişmiş ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için; öncelikle Bucak Belediyesi ana hizmet binamız ve pilot olarak belirlenen kamu kurum ve kuruluşlarıyla, okullarımızda israfın engellenmesi, atıkların minimize edilmesi ve geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması için atıklar ayrıştırarak toplanacaktır. Böyle anlamlı bir projeyi himayesine alarak, Türkiye geneline mal eden ve birçok ülke açısından örnek bir başarı sergileyen değerli hanımefendi Emine Erdoğan’a, hazırlamış olduğumuz projeye gereken desteği sağlayarak kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye ve ilçemizde bu projeyi uygulama aşamasında gerekli çalışmaları gerçekleştiren Bucak Kaymakamımız / Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Yalçın Sezgin Beye gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.  
Tüm kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere Bucak’ın her noktasında uygulamaya konulacak olan Sıfır Atık Projesi sayesinde israflar önlenecek.

Burdur AK Parti Milletvekili Reşat Petek, yaptığı yazılı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hizmet binasında uygulamaya başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin bizzat kaleme aldığı, Sıfır Atık Projesinin Bakanlıkta uygulanmaya başlamasının akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin takdirleri ile kendileri sıfır atık projesine öncülük etmiş ve 26 Eylül 2017 tarihinde Sıfır Atık Projesinin Tanıtım Toplantısı yapılarak bu projenin 2023’e kadar tüm Türkiye’de uygulanmasına ilişkin yola çıkılmıştır.

Bucak Kaymakamımız / Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Yalçın Sezgin Bey ile birlikte takipçisi olduğumuz Sıfır Atık Projesi’nin ilçemize kazandırılması için, Sayın Kaymakamımız ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki Beyi ziyaret ederek projemizin kabulü için başvuruda bulunduk. Bucak Kaymakamlığımız ve Bucak Belediye Başkanlığımız tarafından hazırlanan proje Sayın Bakanımız tarafından olumlu karşılanarak, Bucak ilçemiz Sıfır Atık Proje kapsamında pilot ilçe olarak belirlenmiştir. Başbakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılması planlanan Sıfır Atık Projesi’nin 3.’sü pilot bölge olarak Bucak ilçemizde yapılacak olup en kısa zamanda faaliyete geçirilecektir.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere Bucak’ın her noktasında uygulamaya konulacak olan Sıfır Atık Projesi sayesinde israflar önlenerek, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarlarının azaltılması ve etkin toplama sisteminin kurularak atıkların geri dönüşüme, dolayısıyla ekonomiye kazandırılması hedeflenmektedir. Gelecek nesillere temiz, gelişmiş ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için; öncelikle Bucak Belediyesi ana hizmet binamız ve pilot olarak belirlenen kamu kurum ve kuruluşlarıyla, okullarımızda israfın engellenmesi, atıkların minimize edilmesi ve geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması için atıklar ayrıştırarak toplanacaktır.

Böyle anlamlı bir projeyi himayesine alarak, Türkiye geneline mal eden ve birçok ülke açısından örnek bir başarı sergileyen değerli hanımefendi Emine Erdoğan’a, hazırlamış olduğumuz projeye gereken desteği sağlayarak kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye ve ilçemizde bu projeyi uygulama aşamasında gerekli çalışmaları gerçekleştiren Bucak Kaymakamımız / Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Yalçın Sezgin Beye gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.