ÇALINAN MALLAR SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ,

ASAYİŞ 10.05.2016 - 18:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3717+ kez okundu.
 

ÇALINAN MALLAR SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ,

Jandarma ekipleri tarafından A.Ç. isimli vatandaşa piyasa değeri 5.000 TL olan çalınan malzemelerin bulunarak mağdur vatandaşımıza teslim edilmiştir.
Çavdır ve Gölhisar ilçeleri başta olmak üzere Bulunduğumuz dönem içerisinde ilimiz genelinde tarımsal faaliyetler ile özellikle seracılık faaliyetlerinin yapıldığı bölgelerde de ayrıca sera inşaatı ve kurulumlarına ilişkin işçilik faaliyetlerinde ise önemli derecede artmış olup, tarım ve seracılık alanlarında mevsimlik olarak çalışan işçilerin sayısında da artış meydana gelmiştir.            İnsan hareketliliğinin artmasıyla beraber genellikle arazi anlaşmazlığına dayalı olarak kavga, hakaret ve kasten yaralama gibi kişilere karşı suçlar ile evden, otodan, bağ, bahçe, sera ve tarladan hırsızlık gibi malvarlığına karşı suçlarda artışlar olmaktadır.   Çavdır ilçesi İshak köyünde A.Ç. isimli vatandaşımıza ait serada bulunan ve sera kurulumunda kullanılan 2 adet sanayi tipi kaynak makinesi, 1 adet dekupaj spiral, 1 adet el spirali, 1 adet el matkabı ve 150 metre uzunluğunda maşa kablosu sera sahibi A.Ç.’nin sera bölgesinde bulunmadığı bir zamanda kimliği belirsiz şüpheliler tarafından çalınmıştır.            Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, Çavdır ve Gölhisar İlçe Jandarma Komutanlıklarından oluşturulan ve 24 saat esasına göre çalışan (3) özel Jandarma timi tarafından, bahse konu olayın aydınlatılarak yaklaşık piyasa değeri 5.000 TL olan çalınan malzemelerin bulunarak mağdur vatandaşımıza teslimi maksadıyla, olayın öğrenilmesine müteakip çalışma başlatılmıştır.            Yapılan istihbarat çalışmalar, olay bölgesinden alınarak mukayese edilen araç lastik izleri ve şüpheli profilinde değerlendirilen şüphelilerin 3 gün süren takipleri neticesinde, mağdur vatandaşımıza ait çalıntı malzemeler, Gölhisar Yusufça Mahallesinde ikamet eden ve olayın meydana geldiği serada yakın bir zamanda kurulum işinde çalışan R.Ö. isimli şüpheli şahsın evinin odunluğunda yapılan arama sonucunda ele geçirilmiştir. Şüpheli şahıs R.Ö. hakkında soruşturma başlatılarak adli makamlara sevk edilmiştir.            Geçimlerini tarım, hayvancılık ve seracılık faaliyetleriyle sağlayan vatandaşlarımızım emek ve alın terinin ürünü olan malvarlıklarının hırsızlık olaylarına konu olmaması maksadıyla, özellikle vatandaşlarımız tarafından seraları ve hayvan barınaklarında, kapı kilidi, bahçe duvarı ve teli, alarm sistemi, kamera ve bekçi köpeği gibi fiziki emniyet tedbirlerinin alınması, ayrıca mevsimlik tarım işçisi ve tarım arazi ve seralarda inşaat/kurulum işlerinde geçici olarak çalıştırılan işçilere ilişkin gerekli kontrol ve sorgulamaların yapılabilmesi maksadıyla, durumun en yakın Jandarma birliğine bildirilmesi önem arz etmektedir.            Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.
Jandarma ekipleri tarafından A.Ç. isimli vatandaşa piyasa değeri 5.000 TL olan çalınan malzemelerin bulunarak mağdur vatandaşımıza teslim edilmiştir.

Çavdır ve Gölhisar ilçeleri başta olmak üzere Bulunduğumuz dönem içerisinde ilimiz genelinde tarımsal faaliyetler ile özellikle seracılık faaliyetlerinin yapıldığı bölgelerde de ayrıca sera inşaatı ve kurulumlarına ilişkin işçilik faaliyetlerinde ise önemli derecede artmış olup, tarım ve seracılık alanlarında mevsimlik olarak çalışan işçilerin sayısında da artış meydana gelmiştir.

 

         İnsan hareketliliğinin artmasıyla beraber genellikle arazi anlaşmazlığına dayalı olarak kavga, hakaret ve kasten yaralama gibi kişilere karşı suçlar ile evden, otodan, bağ, bahçe, sera ve tarladan hırsızlık gibi malvarlığına karşı suçlarda artışlar olmaktadır.

 

Çavdır ilçesi İshak köyünde A.Ç. isimli vatandaşımıza ait serada bulunan ve sera kurulumunda kullanılan 2 adet sanayi tipi kaynak makinesi, 1 adet dekupaj spiral, 1 adet el spirali, 1 adet el matkabı ve 150 metre uzunluğunda maşa kablosu sera sahibi A.Ç.’nin sera bölgesinde bulunmadığı bir zamanda kimliği belirsiz şüpheliler tarafından çalınmıştır.

 

         Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, Çavdır ve Gölhisar İlçe Jandarma Komutanlıklarından oluşturulan ve 24 saat esasına göre çalışan (3) özel Jandarma timi tarafından, bahse konu olayın aydınlatılarak yaklaşık piyasa değeri 5.000 TL olan çalınan malzemelerin bulunarak mağdur vatandaşımıza teslimi maksadıyla, olayın öğrenilmesine müteakip çalışma başlatılmıştır.

 

         Yapılan istihbarat çalışmalar, olay bölgesinden alınarak mukayese edilen araç lastik izleri ve şüpheli profilinde değerlendirilen şüphelilerin 3 gün süren takipleri neticesinde, mağdur vatandaşımıza ait çalıntı malzemeler, Gölhisar Yusufça Mahallesinde ikamet eden ve olayın meydana geldiği serada yakın bir zamanda kurulum işinde çalışan R.Ö. isimli şüpheli şahsın evinin odunluğunda yapılan arama sonucunda ele geçirilmiştir. Şüpheli şahıs R.Ö. hakkında soruşturma başlatılarak adli makamlara sevk edilmiştir.

 

         Geçimlerini tarım, hayvancılık ve seracılık faaliyetleriyle sağlayan vatandaşlarımızım emek ve alın terinin ürünü olan malvarlıklarının hırsızlık olaylarına konu olmaması maksadıyla, özellikle vatandaşlarımız tarafından seraları ve hayvan barınaklarında, kapı kilidi, bahçe duvarı ve teli, alarm sistemi, kamera ve bekçi köpeği gibi fiziki emniyet tedbirlerinin alınması, ayrıca mevsimlik tarım işçisi ve tarım arazi ve seralarda inşaat/kurulum işlerinde geçici olarak çalıştırılan işçilere ilişkin gerekli kontrol ve sorgulamaların yapılabilmesi maksadıyla, durumun en yakın Jandarma birliğine bildirilmesi önem arz etmektedir.

 

         Burdur İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, vatandaşlarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.