DR. MEHMET GÖKER’İN DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

GÜNDEM 13.05.2020 - 11:46, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3411+ kez okundu.
 

DR. MEHMET GÖKER’İN DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker,”Türkiye, son yıllarda birçok temel üründe ithalatçı konumuna gelmiştir.”
Tarım sektörü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz içinde gerek ekonomik, gerekse sosyal bakımdan en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Tarım sektörü beslenme için gerekli gıdaları karşılayan, sanayiye hammadde temin eden, toplam istihdamın önemli bir bölümünü karşılayan ve ülke ekonomisine önemli katkıları olan son derece stratejik bir sektördür. Tarım sektörü, AKP’nin iktidarda olduğu yıllar boyunca tarladan sofraya kadar emeği olan tüm bileşenleriyle hak ettiği değeri hiçbir zaman bulamamış, aksine sektör hızlı bir çöküşün içerisine doğru hızla itilmiştir. Çiftçilerimizin kullandığı gübre, mazot, yem gibi temel girdilerin fiyatlarındaki artışlar, ürün fiyatlarındaki artışların çok çok üstünde gerçekleşmiştir. Dünyada pek çok ülkenin etkilendiği COVİD-19 salgınından sonra, tarımda kendi kendine yetebilmenin ve yerli üretim yapabilmenin ne kadar hayati bir önemde olduğu daha net anlaşılmıştır. Türkiye artık kendi kendine yetebilen ülkelerden biri değildir. Bitkisel üretimde ve hayvancılıkta geçmişte kendine yeterliliği yüksek ülkelerden biri olan Türkiye, son yıllarda birçok temel üründe ithalatçı konumuna gelmiştir. Tarım ve Hayvancılığın “Stratejik Sektör” olarak ilan edilmesi ve bu kapsamda tarım ve hayvancılığımızın, gıda güvenliğinin sağlanması ve gıdada dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması açısından acilen bir takım tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu kadar olumsuzluğa rağmen, toprağı işlemekten vazgeçmeyen bütün çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum  
Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker,”Türkiye, son yıllarda birçok temel üründe ithalatçı konumuna gelmiştir.”

Tarım sektörü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz içinde gerek ekonomik, gerekse sosyal bakımdan en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Tarım sektörü beslenme için gerekli gıdaları karşılayan, sanayiye hammadde temin eden, toplam istihdamın önemli bir bölümünü karşılayan ve ülke ekonomisine önemli katkıları olan son derece stratejik bir sektördür.

Tarım sektörü, AKP’nin iktidarda olduğu yıllar boyunca tarladan sofraya kadar emeği olan tüm bileşenleriyle hak ettiği değeri hiçbir zaman bulamamış, aksine sektör hızlı bir çöküşün içerisine doğru hızla itilmiştir. Çiftçilerimizin kullandığı gübre, mazot, yem gibi temel girdilerin fiyatlarındaki artışlar, ürün fiyatlarındaki artışların çok çok üstünde gerçekleşmiştir.

Dünyada pek çok ülkenin etkilendiği COVİD-19 salgınından sonra, tarımda kendi kendine yetebilmenin ve yerli üretim yapabilmenin ne kadar hayati bir önemde olduğu daha net anlaşılmıştır. Türkiye artık kendi kendine yetebilen ülkelerden biri değildir. Bitkisel üretimde ve hayvancılıkta geçmişte kendine yeterliliği yüksek ülkelerden biri olan Türkiye, son yıllarda birçok temel üründe ithalatçı konumuna gelmiştir.

Tarım ve Hayvancılığın “Stratejik Sektör” olarak ilan edilmesi ve bu kapsamda tarım ve hayvancılığımızın, gıda güvenliğinin sağlanması ve gıdada dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması açısından acilen bir takım tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Bu kadar olumsuzluğa rağmen, toprağı işlemekten vazgeçmeyen bütün çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.