En Pahalı Para Birimi Belli Oldu Tam 103,94 TL, Ne Sterlin, Ne Euro,

DÜNYA 24.03.2024 - 13:28, Güncelleme: 24.03.2024 - 13:28 1527+ kez okundu.
 

En Pahalı Para Birimi Belli Oldu Tam 103,94 TL, Ne Sterlin, Ne Euro,

Dünyanın en değerli para biriminin dolar mı, euro mu yoksa sterlin mi olduğu konusundaki yanıtlar genellikle bu üç para birimi üzerinde yoğunlaşıyor.
Ancak gerçekte, dünyanın en pahalı para birimi bu üçü değil. Peki, en değerli para birimi nedir derseniz, cevap Kuveyt Dinarı (KWD) olarak karşımıza çıkıyor. 1 Kuveyt Dinarı yaklaşık olarak 3,25 dolar değerinde. Euro bazında ise 1 Kuveyt Dinarı 3 euroya eşit. Türk Lirası karşılığında ise 1 Kuveyt Dinarı tam 103,94 lira ediyor. Yani, Kuveyt Dinarı hem doları hem de euroyu katlarken, TL'nin değeri ise neredeyse 100 katı kadar.Kuveyt Dinarı'nın bu kadar değerli olmasının arkasında önemli bir neden bulunuyor. Kuveyt, dünya petrol ihracatının yaklaşık yüzde 10'unu karşılıyor. Ülke, yıllardır ödemelerini Amerikan doları yerine Kuveyt Dinarı üzerinden gerçekleştiriyor. Bu durum, para birimine olan talebi artırıyor ve Kuveyt Dinarı'nın değerlenmesine neden oluyor. Ayrıca, Kuveyt Anayasası'na göre tüm doğal kaynaklar devletin mülkiyetindedir. Bu da ülkenin sahip olduğu petrol rezervleri sayesinde Kuveyt Dinarı'nın değerini yıllardır zirvede tutuyor. Kaynak: Haber Merkezi
Dünyanın en değerli para biriminin dolar mı, euro mu yoksa sterlin mi olduğu konusundaki yanıtlar genellikle bu üç para birimi üzerinde yoğunlaşıyor.

Ancak gerçekte, dünyanın en pahalı para birimi bu üçü değil. Peki, en değerli para birimi nedir derseniz, cevap Kuveyt Dinarı (KWD) olarak karşımıza çıkıyor. 1 Kuveyt Dinarı yaklaşık olarak 3,25 dolar değerinde. Euro bazında ise 1 Kuveyt Dinarı 3 euroya eşit. Türk Lirası karşılığında ise 1 Kuveyt Dinarı tam 103,94 lira ediyor. Yani, Kuveyt Dinarı hem doları hem de euroyu katlarken, TL'nin değeri ise neredeyse 100 katı kadar.Kuveyt Dinarı'nın bu kadar değerli olmasının arkasında önemli bir neden bulunuyor. Kuveyt, dünya petrol ihracatının yaklaşık yüzde 10'unu karşılıyor. Ülke, yıllardır ödemelerini Amerikan doları yerine Kuveyt Dinarı üzerinden gerçekleştiriyor. Bu durum, para birimine olan talebi artırıyor ve Kuveyt Dinarı'nın değerlenmesine neden oluyor. Ayrıca, Kuveyt Anayasası'na göre tüm doğal kaynaklar devletin mülkiyetindedir. Bu da ülkenin sahip olduğu petrol rezervleri sayesinde Kuveyt Dinarı'nın değerini yıllardır zirvede tutuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.