İLİMİZDE SAĞLIK ALANINDA EN BÜYÜK AÇIK YENİ HASTANE BİNASIDIR

GÜNDEM 05.10.2018 - 10:41, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2433+ kez okundu.
 

İLİMİZDE SAĞLIK ALANINDA EN BÜYÜK AÇIK YENİ HASTANE BİNASIDIR

Burdur 2018 yılı 4. Dönem koordinasyon toplantısı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Afşar Han da Kaymakamlar ve İl İlçe Belediye Başkanlarının katılımı ile yapıldı.
Burdur Valisi Hasan Şıldak, Toplantı da Burdur da yapılan kamu yatırımları hakkında bilgi verdi; Şıldak Konuşmasında; “2018 yılı programında 337 adet proje yer almaktadır ve toplam bedeli 4 milyar 50 milyon 458 bin TL’dir. Bu projelere önceki yıllarda yapılan harcama, 481 milyon 988 bin 345 TL olup, 337 projeye bu yıl ayrılan ödenek tutarı 434 milyon 633 bin TL’dir. Bu ödeneğin 346 milyon 633 bin TL’si harcanmış olup, nakdi gerçekleşme oranı % 80’dir.  Yerel yönetim yatırımlarımızda ise proje sayısı 75 adet olup; Proje bedelleri toplamı 267 milyon 333 bin TL’dir.  Önceki yıllar harcaması 77 milyon 158 bin TL, 2018 yılında bu 75 projeye ayrılan ödenek ise 111 milyon 565 bin 938 TL’dir. Bu yıl gelen toplam ödeneğin 44 milyon 862 bin 898 TL’si harcanmıştır.  Bu kapsamda yine bugün arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi Halk Sağlığı Müdürlüğü binamız, İl Halk Kütüphanesi binamız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün binası, yine bazı eğitim tesislerimiz gibi yatırımlarımız yakın bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete girdi. Hepsi önemli ve değerli yatırımlar. Yarım kalanlar, ikmal inşaat işi devam edenlerinde yine sıkı bir şekilde takibini yapıyoruz. Bu manada özellikle Kültür Merkezimiz, Çavdır’daki Hükümet Konağımız bizim için çok önemli olduğu için onlarında yine yakından takibini yapmak suretiyle inşaatların tamamlanma safhasına geleceğinin düşünüyorum.                      EN BÜYÜK AÇIK YENİ HASTANE BİNASI   Burdur Valisi Şıldak, Kamu yatırımlarının basında, İlimizde beklentiye dönüşen ve gerçekten sağlık alanında en büyük açığı oluşturan şuan merkeze yapılacak olan yeni hastane binasıdır. Bu konuda çok olumlu gelişmeler var. Proje çalışmaların sonuna gelinde ve ihale dosyası hazırlandı. İlimizin turizm alanında doğal güzellik olarak parlayan yıldızı Salda Gölü’nde de yine kısa bir dönem içerisinde çok güzel çalışmaların planlandığını ve hayata geçirileceğini düşünüyoruz. Bu konuda da takiplerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben bu manada hem yatırımlarımızın gerçekleştirilmesi noktasında emek sarf eden, burada bulunan bütün katılımcılara hem ilimizin değerli milletvekillerine ve bütün katkı sağlayan kesimlere çok teşekkür ediyorum.    
Burdur 2018 yılı 4. Dönem koordinasyon toplantısı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Afşar Han da Kaymakamlar ve İl İlçe Belediye Başkanlarının katılımı ile yapıldı.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Toplantı da Burdur da yapılan kamu yatırımları hakkında bilgi verdi; Şıldak Konuşmasında; “2018 yılı programında 337 adet proje yer almaktadır ve toplam bedeli 4 milyar 50 milyon 458 bin TL’dir. Bu projelere önceki yıllarda yapılan harcama, 481 milyon 988 bin 345 TL olup, 337 projeye bu yıl ayrılan ödenek tutarı 434 milyon 633 bin TL’dir. Bu ödeneğin 346 milyon 633 bin TL’si harcanmış olup, nakdi gerçekleşme oranı % 80’dir. 

Yerel yönetim yatırımlarımızda ise proje sayısı 75 adet olup; Proje bedelleri toplamı 267 milyon 333 bin TL’dir.  Önceki yıllar harcaması 77 milyon 158 bin TL, 2018 yılında bu 75 projeye ayrılan ödenek ise 111 milyon 565 bin 938 TL’dir. Bu yıl gelen toplam ödeneğin 44 milyon 862 bin 898 TL’si harcanmıştır. 

Bu kapsamda yine bugün arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi Halk Sağlığı Müdürlüğü binamız, İl Halk Kütüphanesi binamız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün binası, yine bazı eğitim tesislerimiz gibi yatırımlarımız yakın bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete girdi. Hepsi önemli ve değerli yatırımlar. Yarım kalanlar, ikmal inşaat işi devam edenlerinde yine sıkı bir şekilde takibini yapıyoruz. Bu manada özellikle Kültür Merkezimiz, Çavdır’daki Hükümet Konağımız bizim için çok önemli olduğu için onlarında yine yakından takibini yapmak suretiyle inşaatların tamamlanma safhasına geleceğinin düşünüyorum.  

                   EN BÜYÜK AÇIK YENİ HASTANE BİNASI  

Burdur Valisi Şıldak, Kamu yatırımlarının basında, İlimizde beklentiye dönüşen ve gerçekten sağlık alanında en büyük açığı oluşturan şuan merkeze yapılacak olan yeni hastane binasıdır. Bu konuda çok olumlu gelişmeler var. Proje çalışmaların sonuna gelinde ve ihale dosyası hazırlandı. İlimizin turizm alanında doğal güzellik olarak parlayan yıldızı Salda Gölü’nde de yine kısa bir dönem içerisinde çok güzel çalışmaların planlandığını ve hayata geçirileceğini düşünüyoruz. Bu konuda da takiplerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben bu manada hem yatırımlarımızın gerçekleştirilmesi noktasında emek sarf eden, burada bulunan bütün katılımcılara hem ilimizin değerli milletvekillerine ve bütün katkı sağlayan kesimlere çok teşekkür ediyorum.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.