KAYRA TENİSTE RAKİP TANIMIYOR.

SPOR 29.01.2017 - 16:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3927+ kez okundu.
 

KAYRA TENİSTE RAKİP TANIMIYOR.

Türkiye Tenis Federasyonu "10 Yaş Kış Kupası " Tenis turnuvasında yarışan Engin Kayra ŞİMŞEK daha 8 yaşında olmasına rağmen kendinden 2 yaş büyük rakiplerini yenerek turnuva 3.sü oldu.
Türkiye Tenis Federasyonun Antalya Tenis İhtisas Kulübünde (ATİK) de 23-28 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu 10 yaş kış turnuvasına Ankara, İzmir, Denizli, Muğla, Antalya, Isparta kulüpleri olmak üzere erkekler kategorisinde 57 bayanlar kategorisinde 32 olmak üzere toplamda 89 sporcu katıldı.  Bucak Gençlik spor kulübü ise turnuvaya 6 sporcusu ile katıldı.  Sporcularından Fatma Naz Uyanık, Ünzile Ecem Gürsel, Batuhan Ege Erman, ve Yusuf Berk Arslan çekişmeli maçlar çıkarmış fakat çeyrek finalde Mehmet Fatih KÖKEN ise yarı finalde elenerek turnuvaya veda etmişlerdir. Turnuvanın en küçüğü olan Engin Kayra ŞİMŞEK 8 yaşında olmasına rağmen katıldığı 10 yaş erkekler tenis turnuvasında güzel oyunu ve mücadelesi ile göz doldurmuş ve turnuvanın 3.sü olmuştur.  2008 doğumlu Engin Kayra Şimşek 11 ay içinde katıldığı tüm turnuvaların hemen hepsinden derece elde etmiştir. İlerleyen yıllarda daha çok şampiyonluklar elde edecek olan Engin Kayra Şimşek, Antrenör Mustafa Volkan Akın tarafından çalışmalarına devam etmektedir. Bucak Gençlik Spor Kulübü başkanı İbrahim ÖZDAMAR'ın yapmış olduğu açıklamada  Tenis sporcularının başarılarındaki en önemli etkeninin tenisi sevmeleri olduğunu, bu yüzden Bucak'ta tenise olan ilginin gün geçtikçe arttığını Tenis sporunda fiziki gücün yanında sporcunun mental olarakta güçlü olmasının önemli olduğunu 10 yaşındaki bir rakip hem bedenen hem de mental bakımından Kayra’dan daha üstün olduğunu fakat Kayra yetenekli ve kendine güvenen bir sporcu olduğu için kendinden büyük sporcular ile mücadele edebildiğini açıkladı. 11 ay içinde Türkiye Genelinde ulusal turnuvalara katıldı.  Bu turnuvalarda kendi yaşıtları ile değil, bir iki yaş büyükleri ile yarıştı ve birçok başarılar elde etti. Bu başarılar ancak tenisi sevmekle olabilecek bir şey. Ama sevmenin yanında yetenekte şarttır. Bucakta tenisin gelişmesinde her daim desteklerini esirgemeyen Bucak İlçe Kaymakamımız İsmail BAYATA,  Burdur Gençlik Spor İl Müdürümüz Ömer Faruk Şiran ve Bucak ilçe spor müdürümüz Mustafa Kemal Sever’e teşekkür ediyorum.” dedi.    
Türkiye Tenis Federasyonu "10 Yaş Kış Kupası " Tenis turnuvasında yarışan Engin Kayra ŞİMŞEK daha 8 yaşında olmasına rağmen kendinden 2 yaş büyük rakiplerini yenerek turnuva 3.sü oldu.

Türkiye Tenis Federasyonun Antalya Tenis İhtisas Kulübünde (ATİK) de 23-28 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu 10 yaş kış turnuvasına Ankara, İzmir, Denizli, Muğla, Antalya, Isparta kulüpleri olmak üzere erkekler kategorisinde 57 bayanlar kategorisinde 32 olmak üzere toplamda 89 sporcu katıldı.  Bucak Gençlik spor kulübü ise turnuvaya 6 sporcusu ile katıldı. 

Sporcularından Fatma Naz Uyanık, Ünzile Ecem Gürsel, Batuhan Ege Erman, ve Yusuf Berk Arslan çekişmeli maçlar çıkarmış fakat çeyrek finalde Mehmet Fatih KÖKEN ise yarı finalde elenerek turnuvaya veda etmişlerdir. Turnuvanın en küçüğü olan Engin Kayra ŞİMŞEK 8 yaşında olmasına rağmen katıldığı 10 yaş erkekler tenis turnuvasında güzel oyunu ve mücadelesi ile göz doldurmuş ve turnuvanın 3.sü olmuştur. 

2008 doğumlu Engin Kayra Şimşek 11 ay içinde katıldığı tüm turnuvaların hemen hepsinden derece elde etmiştir. İlerleyen yıllarda daha çok şampiyonluklar elde edecek olan Engin Kayra Şimşek, Antrenör Mustafa Volkan Akın tarafından çalışmalarına devam etmektedir.

Bucak Gençlik Spor Kulübü başkanı İbrahim ÖZDAMAR'ın yapmış olduğu açıklamada  Tenis sporcularının başarılarındaki en önemli etkeninin tenisi sevmeleri olduğunu, bu yüzden Bucak'ta tenise olan ilginin gün geçtikçe arttığını Tenis sporunda fiziki gücün yanında sporcunun mental olarakta güçlü olmasının önemli olduğunu 10 yaşındaki bir rakip hem bedenen hem de mental bakımından Kayra’dan daha üstün olduğunu fakat Kayra yetenekli ve kendine güvenen bir sporcu olduğu için kendinden büyük sporcular ile mücadele edebildiğini açıkladı. 11 ay içinde Türkiye Genelinde ulusal turnuvalara katıldı.  Bu turnuvalarda kendi yaşıtları ile değil, bir iki yaş büyükleri ile yarıştı ve birçok başarılar elde etti. Bu başarılar ancak tenisi sevmekle olabilecek bir şey. Ama sevmenin yanında yetenekte şarttır.

Bucakta tenisin gelişmesinde her daim desteklerini esirgemeyen Bucak İlçe Kaymakamımız İsmail BAYATA,  Burdur Gençlik Spor İl Müdürümüz Ömer Faruk Şiran ve Bucak ilçe spor müdürümüz Mustafa Kemal Sever’e teşekkür ediyorum.” dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.