NİYAZLAR KÖYÜ GELENEKSEL “AŞURE LOKMA GÜNÜ” YAPTI

KÜLTÜR 15.10.2016 - 17:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2747+ kez okundu.
 

NİYAZLAR KÖYÜ GELENEKSEL “AŞURE LOKMA GÜNÜ” YAPTI

Burdur-Yeşilova İlçesi Niyazlar Köyü halkı Muharrem Ayı nedeniyle geleneksel Aşure Lokma günü etkinlikleri günü yaptı..
Yeşilova Niyazlar Köyü tarafından geleneksel olarak düzenlenen, “Aşure Lokmaları Günü” etkinliklerine CHP Burdur İl ve İlçe Teşkilatı ile Burdur Milletvekili Mehmet Göker katıldı. Köy halkı ile ikram edilen “Aşure Lokmalarını” Paylaştılar.        Niyazlar Köyü halkı tarafından geleneksel hale getirilen “Aşure Lokmaları” Günü  her yıl geleneksel olarak Muharrem Ayı içinde düzenlenmektedir. Köy halkından her evden imece usulü ile toplanan gıda maddeleri yine köy kadınları tarafından köylüler tarafından köy içindeki bulunan “Cem Evi” bahçesinde köy halkı ile köye gelen uzak yakın misafirlere ikram edilmektedir.     Düzenlenen “Aşure Lokmaları” dağıtımından önce köy halkından emekli öğretmen Hasan Hüseyin Yılmaz tarafından “Aşure Duası” okundu. “ Bism-i Şah! Allah Allah ‘ Aşure Lokmaları’ Kabul ola aşureyi pişiren, payını hak bilen tüm canların atalarına rahmet, hanelerine dirlik, birlik, göz gönül birliği zenginliği ve bereket yağa!..   Her lokma binbir derde derman ola.. binbir belayı def eyleye.. Üçler, Beşler, Yediler Oniki İmamlar, Kırklar, kaynayan aşure kazanında ülkemizle ulusumuzla birlik ola ülkemizde dirlik, birlik, sevgi, barış, ve esenlik getire…   Halacı Mansur’un Nesimi’nin Şah Hatayi’nin, Pir Sultan’ın, Niyazi Baba Sultan’ın yanan yakılan diri diri üstü toprakla örtülen erenlerin, evliyaların hak şehitlerinin, Kurtuluş Savaşı Şehitlerinin, Terör Şehitlerinin, Laik Türkiye Cumhuriyetini kuran M. Kemal Atatürk ve Arkadaşlarının canlarına değe…   Lokma için gelen, nefesten nasip alan canlara boz atlı Hızır yardım eyleye. Lokma için katkıda ve bağışta bulunan canların bağışları hak katında kabul ve makbul ola aydınlığın kaynağı delil- ülkemize ve lokma sahibi derneğimize ışık ola… Dil bizden, Dil bizden, nefes Hünkar Hacı Bektaş Veliden ola.. Ya Allah Ya Muhammet Ya Ali Gerçeğe Hü Afiyet olsun cümleleri ile bitirdi. Duanın ardından katılanlara tavuklu bulgur pilavı eşliğinde aşure ikram edildi. Misafirlere cem evi gezdirildi.
Burdur-Yeşilova İlçesi Niyazlar Köyü halkı Muharrem Ayı nedeniyle geleneksel Aşure Lokma günü etkinlikleri günü yaptı..

Yeşilova Niyazlar Köyü tarafından geleneksel olarak düzenlenen, “Aşure Lokmaları Günü” etkinliklerine CHP Burdur İl ve İlçe Teşkilatı ile Burdur Milletvekili Mehmet Göker katıldı. Köy halkı ile ikram edilen “Aşure Lokmalarını” Paylaştılar.

 

     Niyazlar Köyü halkı tarafından geleneksel hale getirilen “Aşure Lokmaları” Günü  her yıl geleneksel olarak Muharrem Ayı içinde düzenlenmektedir. Köy halkından her evden imece usulü ile toplanan gıda maddeleri yine köy kadınları tarafından köylüler tarafından köy içindeki bulunan “Cem Evi” bahçesinde köy halkı ile köye gelen uzak yakın misafirlere ikram edilmektedir.

 

  Düzenlenen “Aşure Lokmaları” dağıtımından önce köy halkından emekli öğretmen Hasan Hüseyin Yılmaz tarafından “Aşure Duası” okundu. “ Bism-i Şah! Allah Allah ‘ Aşure Lokmaları’ Kabul ola aşureyi pişiren, payını hak bilen tüm canların atalarına rahmet, hanelerine dirlik, birlik, göz gönül birliği zenginliği ve bereket yağa!..

 

Her lokma binbir derde derman ola.. binbir belayı def eyleye.. Üçler, Beşler, Yediler Oniki İmamlar, Kırklar, kaynayan aşure kazanında ülkemizle ulusumuzla birlik ola ülkemizde dirlik, birlik, sevgi, barış, ve esenlik getire…

 

Halacı Mansur’un Nesimi’nin Şah Hatayi’nin, Pir Sultan’ın, Niyazi Baba Sultan’ın yanan yakılan diri diri üstü toprakla örtülen erenlerin, evliyaların hak şehitlerinin, Kurtuluş Savaşı Şehitlerinin, Terör Şehitlerinin, Laik Türkiye Cumhuriyetini kuran M. Kemal Atatürk ve Arkadaşlarının canlarına değe…

 

Lokma için gelen, nefesten nasip alan canlara boz atlı Hızır yardım eyleye. Lokma için katkıda ve bağışta bulunan canların bağışları hak katında kabul ve makbul ola aydınlığın kaynağı delil- ülkemize ve lokma sahibi derneğimize ışık ola…

Dil bizden,

Dil bizden, nefes Hünkar Hacı Bektaş Veliden ola.. Ya Allah Ya Muhammet Ya Ali Gerçeğe Hü Afiyet olsun cümleleri ile bitirdi. Duanın ardından katılanlara tavuklu bulgur pilavı eşliğinde aşure ikram edildi. Misafirlere cem evi gezdirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.