NİYAZLAR KÖYÜNDE NELER OLUYOR?

SİYASET 11.11.2016 - 10:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3216+ kez okundu.
 

NİYAZLAR KÖYÜNDE NELER OLUYOR?

CHP Burdur Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet GÖKER Çevre Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Burdur- Yeşilova İlçesi Niyazlar köyü sınırları içindeki balık ölümlerinin araştırılması için TBMM CHP Çevre Komisyonu üyesi  olarak Bakanlık müfettişlerini göreve çağırdı… CHP Burdur Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet GÖKER Çevre Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Burdur İli Yeşilova İlçesi, Niyazlar Köyünde çok büyük bir çevre sorunu yaşandığını söyleyen GÖKER, “Niyazlar Köyü sınırları içinde faaliyet yürütmekte olan, Burdur Krom A.Ş.’nin maden sahasındaki atıkları usulüne uygun depolamadığı ve Değirmendere’ye bıraktığı iddiaları ciddi kirlilik sorunlarını da beraberinde getirmektedir” dedi. “Söz konusu çayda yaşanan balık ölümleri, bu çayın Değirmendere Göleti’ne kadar olan kısmında bulunan ormanlarda meydana gelen kurumalar, sebze üretiminde ve hayvan besiciliğinde meydana gelen sıkıntıların yanında maden sahası çevresinde kanser vakalarının ciddi artış göstermesi bazı endişelere yol açmaktadır” diyen CHP’li Vekil Çevre Bakanlığına sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Niyazlar köyünde faaliyet gösteren Burdur Krom A.Ş.’nin çevreyi kirlettiği iddiaları doğru mudur? Bakanlık olarak söz konusu iddiaları yerinde incelemek adına müfettiş gönderilmesi düşünülmekte midir? Çayda yaşanan balık ölümleri ve ormanda meydana gelen kurumaların araştırılması için su kirliliğinin belirlenmesi planlanmakta mıdır? Hayvan besiciliğinde ve sebze üretiminde meydana gelen birtakım sıkıntıların nasıl giderileceği düşünülmektedir? Maden sahasında ve çevresinde 2000’li yılların başından günümüze kadar kanser vakalarında artış yaşandığı iddiaları doğru mudur?  
CHP Burdur Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet GÖKER Çevre Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Burdur- Yeşilova İlçesi Niyazlar köyü sınırları içindeki balık ölümlerinin araştırılması için TBMM CHP Çevre Komisyonu üyesi  olarak Bakanlık müfettişlerini göreve çağırdı…

CHP Burdur Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet GÖKER Çevre Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Burdur İli Yeşilova İlçesi, Niyazlar Köyünde çok büyük bir çevre sorunu yaşandığını söyleyen GÖKER, “Niyazlar Köyü sınırları içinde faaliyet yürütmekte olan, Burdur Krom A.Ş.’nin maden sahasındaki atıkları usulüne uygun depolamadığı ve Değirmendere’ye bıraktığı iddiaları ciddi kirlilik sorunlarını da beraberinde getirmektedir” dedi.

“Söz konusu çayda yaşanan balık ölümleri, bu çayın Değirmendere Göleti’ne kadar olan kısmında bulunan ormanlarda meydana gelen kurumalar, sebze üretiminde ve hayvan besiciliğinde meydana gelen sıkıntıların yanında maden sahası çevresinde kanser vakalarının ciddi artış göstermesi bazı endişelere yol açmaktadır” diyen CHP’li Vekil Çevre Bakanlığına sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Niyazlar köyünde faaliyet gösteren Burdur Krom A.Ş.’nin çevreyi kirlettiği iddiaları doğru mudur?

Bakanlık olarak söz konusu iddiaları yerinde incelemek adına müfettiş gönderilmesi düşünülmekte midir?

Çayda yaşanan balık ölümleri ve ormanda meydana gelen kurumaların araştırılması için su kirliliğinin belirlenmesi planlanmakta mıdır?

Hayvan besiciliğinde ve sebze üretiminde meydana gelen birtakım sıkıntıların nasıl giderileceği düşünülmektedir?

Maden sahasında ve çevresinde 2000’li yılların başından günümüze kadar kanser vakalarında artış yaşandığı iddiaları doğru mudur?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.